Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

"Οι ορμόνες στις τροφές οδηγούν στην εκθήλυνση των ανδρών", λέει ο Μοράλες

Cochabamba, Βολιβία - O Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες έχει προκαλέσει σάλο στη Λατινική Αμερική, με τις δηλώσεις του που έκανε δημόσια ότι οι ορμόνες που βρίσκονται σε τρόφιμα μαζικής παραγωγής, μπορούν να ‘θηλυκοποιήσουν’ τους άνδρες.

"Το κοτόπουλο που τρώμε είναι φορτωμένο με γυναικείες ορμόνες», είπε ο Μοράλες κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας την Τετάρτη στη "Παγκόσμια Διάσκεψη των Λαών," που πραγματοποιήθηκε στην Cochabamba της Βολιβίας. "Για τον λόγο αυτό, όταν οι άνδρες τρώνε αυτά τα κοτόπουλα, εκτρέπονται από την ανδρική φύση τους."

Τα όσα είπε ο Μοράλες αντιμετωπίστηκαν με περιφρόνηση και γελοιοποίηση από τα μέσα ενημέρωσης της Λατινικής Αμερικής, από ομοφυλοφιλικές οργανώσεις, και από τους πολιτικούς του εχθρούς στη Βολιβία. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ορμόνες στα τρόφιμα και το νερό πράγματι προκαλούν "εκθήλυνση" στα ζώα και, ενδεχομένως, το ίδιο και στον άνθρωπο.

Έρευνα συνδέει τη μόλυνση του νερού με τη ανδρική γονιμότητα

Μια νέα επιστημονική έρευνα προσκομίζει καινούρια στοιχεία σχετικά με το πώς μια ομάδα χημικών ουσιών, που μπλοκάρουν την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη και μπορούν να βρεθούν στα ποτάμια, αποτελούν εν δυνάμει πηγή κινδύνων για τη γονιμότητα των ψαριών, των ζώων και των ανθρώπων.

Η βρετανική έρευνα έγινε από τα πανεπιστήμια Μπρουνέλ, Έξετερ και Ρίντινγκ, καθώς και το Κέντρο Οικολογίας και Υδρολογίας και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Environmental Health Perspectives". Η μελέτη εντόπισε για πρώτη φορά μια νέα ομάδα χημικών ουσιών που δρουν ως "αντι-ανδρογόνα", δηλαδή εμποδίζουν τη λειτουργία της ανδρικής ορμόνης, προκαλώντας ανδρική υπογονιμότητα.

Μερικές από αυτές τις ουσίες περιέχονται σε αντικαρκινικά και άλλα φάρμακα, καθώς και σε παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται στη γεωργία. Όταν αυτές οι ουσίες εισέλθουν στα νερά των ποταμών, παίζουν σημαντικό ρόλο για την εμφάνιση θηλυκών χαρακτηριστικών στα αρσενικά ψάρια.

Προηγούμενες έρευνες των πανεπιστημίων Μπρουνέλ και Έξετερ είχαν δείξει πώς οι θηλυκές ορμόνες (οιστρογόνα), καθώς και οι χημικές ουσίες που τις μιμούνται, όταν κυκλοφορήσουν στο νερό, οδηγούν σε "εκθήλυνση" των ψαριών. Τέτοιες ουσίες περιέχονται σε ορισμένα βιομηχανικά χημικά και στα αντισυλληπτικά χάπια και μέσω των αποχετευτικών συστημάτων μπορούν να εισέλθουν στα ποτάμια, σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα οδηγώντας μέχρι και σε αλλαγή φύλου μερικών αρσενικών ψαριών. (Πηγή)

Η ατραζίνη, επίσης, ένα ζιζανιοκτόνο που απαγορεύτηκε στην ΕΕ το 2004 αλλά χρησιμοποιείται ευρέως σε άλλες χώρες, μετατρέπει τα αρσενικά βατράχια σε θηλυκά και δεν αποκλείεται να ευθύνεται, τουλάχιστον εν μέρει, για την παρατηρούμενη παρακμή των αμφιβίων σε όλο τον κόσμο.

Νέα αμερικανική μελέτη δείχνει ότι η ατραζίνης διαταράσσει την ορμονική ισορροπια των βατράχων ακόμα και σε συγκεντρώσεις κοντά στα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια στο πόσιμο νερό -ανησυχητικά τα αποτελέσματα δεν αποκλείεται να εγείρουν τώρα ανησυχίες και για την ανθρώπινη υγεία.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι η ατραζίνη μιμείται τη δράση των θηλυκών ορμονών και μπορεί να προκαλέσει ερμαφροδιτισμό στα αμφίβια. Η νέα μελέτη προχωρά ένα βήμα παραπέρα, καθώς δείχνει ότι το ζιζανιοκτόνο μπορεί να προκαλέσει όχι απλώς ερμαφροδιτισμό αλλά και πλήρη εκθήλυνση των αρσενικών βατράχων.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην έγκριτη αμερικανική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

Οι Αμερικανοί αγρότες χρησιμοποιούν κάθε χρόνο πάνω από 36.000 τόνους ατραζίνης. Από την ποσότητα αυτή, 227 τόνοι ξαναπέφτουν στο έδαφος με το νερό της βροχής, ακόμα και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τις περιοχές όπου ψεκάστηκε το επικίνδυνο ζιζανιοκτόνο.

Το 2005, οι Times του Λονδίνου ανέφεραν ότι παρατηρείται ένας αυξανόμενος αριθμός ανδρών που επιδιώκει τη χειρουργική επέμβαση μείωσης του στήθους, και ανέφερε τις δηλώσεις ενός γιατρού σε μια κλινική που ειδικεύεται σε τέτοιες επεμβάσεις, ο οποίος είπε ότι, «οι ορμόνες που περιέχονται στις τροφές που καταναλώνουμε, κυρίως τροφές fast food, μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που βλέπουμε την αύξηση αυτή. "Παρόμοιες τέτοιες δηλώσεις έχουν γίνει και από άλλους γιατρούς.

Η επίδραση των ορμονών στην ανδρική σεξουαλική ανάπτυξη και τη λειτουργία έχει επίσης εντοπιστεί στο υψηλό επίπεδο των οιστρογόνων που βρέθηκαν στο νερό της βρύσης, που οφείλεται στην παραγωγή και τη χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού.

Ο Pedro Jose Maria Simon Castellvi, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας της Καθολικού Ιατρικού Συλλόγου (FIAMC), έγραψε ένα άρθρο σχετικά με το θέμα το 2009 για την εφημερίδα του Βατικανού ‘L'Osservatore Romano’, σημειώνοντας ότι "έχουμε επαρκή στοιχεία για να επιβεβαιώσουμε ότι ένας από τους λόγους για τη μη αμελητέα αύξηση της ανδρικής στειρότητας στη δύση (που οφείλεται στα ολοένα και λιγότερα σπερματοζωάρια στους άνδρες), είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος που προκαλείται από «το χάπι» ".


Διαβάστε περισσότερα...

Πυρκαγιά σε εκκλησία στα Κάτω Πατήσια

Φωτιά ξέσπασε στις 02:40 τα ξημερώματα στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής, που βρίσκεται επί της οδού Παπαντωνίου 65, στην περιοχή των Κάτω Πατησίων.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι κατέσβησαν τη φωτιά.

Υλικές ζημιές υπέστη ο εσωτερικός χώρος του ναού, ενώ άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία που την προκάλεσε.


Διαβάστε περισσότερα...

Τον πρόδωσε η καρδιά του

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε χθες το μεσημέρι ένας 57χρονος, κάτοικος Πρέβεζας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.

Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη λίγο μετά τις 13:00, στην παραλιακή εθνική οδό της Πρέβεζας, κοντά στον κόμβο του Μονολιθίου.

Επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και δυνάμεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον άνδρα, όμως ήταν ήδη αργά.

Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες ενδείξεις, ο άτυχος 57χρονος έχασε τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο και όχι λόγω τραυμάτων.>


Διαβάστε περισσότερα...

Ψάχνουν χρήματα για να ξαναπλημμυρίσουν τη λίμνη

Το ποσό των 600.000 ευρώ απαιτείται για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης του έργου του επαναπλημμυρισμού της λίμνης Μουριάς, στην Ηλεία. Τη μελέτη του έργου έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο Πατρών. Αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης μέχρι σήμερα, δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στις διαδικασίες για την περαιτέρω χρηματοδότηση του έργου.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει και τη διαμόρφωση χώρου με υπολογιστές, προκειμένου οι επισκέπτες να ενημερώνονται για την αναγκαιότητα της αναγέννησης της λίμνης, πώς αυτό έγινε εφικτό, και τι σημαίνει για το φυσικό περιβάλλον. Το κάποτε άνυδρο τοπίο προβλέπεται να μετατραπεί σε τουριστικό πόλο έλξης.

Κατά την πρώτη φάση του έργου, από πλευράς πανεπιστημίου, συμμετείχε ομάδα από τα τμήματα Γεωλογίας και Βιολογίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενίσχυσης Νέου Ερευνητικού Προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής είχε αναπτυχθεί υδρόβια βλάστηση και είχαν εμφανιστεί λιβελούλες, έντομα που είναι υπό εξαφάνιση και έρχονται σε τέτοιες περιοχές με ανοιχτές επιφάνειες νερού. Σύμφωνα με τη μελέτη, το νερό που υπάρχει στον υδροφόρο ορίζοντα σε 2,5 μέτρα βάθος δεν είναι γλυκό αλλά υφάλμυρο.


Διαβάστε περισσότερα...

Άναψαν «πράσινο» στο νομοσχέδιο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού και την καθιέρωση κανόνων αξιοκρατίας.

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως «το νομοσχέδιο πραγματοποιεί την επανάσταση του αυτονόητου στο σύνολό της, η συμμετοχή των βουλευτών αγκαλιάζει και υποστηρίζει την λογική αυτή».

Ωστόσο, κατά την ακρόαση των ενδιαφερομένων φορέων, στην πρωινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δημήτριος Πεππές, εξέφρασε τη ριζική αντίθεση της Ομοσπονδίας στο νομοσχέδιο, ζητώντας την απόσυρσή του. Ανέφερε ωστόσο πως «οι εκπαιδευτικοί είναι οι τελευταίοι που θα έρθουν σε σύγκρουση με τους μαθητές τους».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι οι εκπαιδευτικοί θα προχωρήσουν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ, ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ, ΕΝ ΕΥΘΕΤΩ ΧΡΟΝΩ!!!



Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σαμαράς ζητάει εφαρμογή των πρωτοκόλλων των σοφών της Σιών: Θέλει Βουλή με 200 βουλευτές

ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ. ΟΙ ΣΚΥΨΟΜΕΣΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΟΓΛΑΝΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΟΜΑΣΟΝΩΝ Η ΗΤΑΝ ΒΛΑΚΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ.

Δριμεία και άκρως σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος από το βήμα του συνεδρίου του Economist επέρριψε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την κρίση την οποία διέρχεται η χώρα μας, στους χειρισμούς της, από τις εκλογές και μετά.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΡΙΧΕΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΧΑΦΤΕΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ, ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ!!! ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΡΑΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!!!

Κάνοντας αναδρομή στα γεγονότα από τον περασμένο Οκτώβριο, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι «οι διεθνείς αγορές έχασαν την εμπιστοσύνη τους προς την Ελληνική κυβέρνηση και την ικανότητά της να διαχειριστεί την κατάσταση», ενώ συμπλήρωσε ότι κι άλλες χώρες, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και μεγάλο δημόσιο χρέος αλλά μόνο η Ελλάδα μετατράπηκε σε αδύναμο κρίκο.

«Ακόμα και υψηλά ελλείμματα, ακόμα και υψηλό χρέος, ακόμα και χαμηλή ανταγωνιστικότητα δεν προκαλούν μεγάλες ανησυχίες, αν έχουν εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει τις διορθωτικές κινήσεις έγκαιρα.

Όταν, όμως, χαθεί και αυτή η εμπιστοσύνη, τότε αρχίζει το καταστροφικό ντόμινο, που όλοι παρακολουθήσαμε τους τελευταίους μήνες με την περίπτωση της Ελλάδας.
Και που πραγματικά ευχόμαστε να μην χρειαστεί να το παρακολουθήσουμε ξανά για καμία άλλη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς επέρριψε ωστόσο ευθύνες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν διαθέτει έναν μηχανισμό παρέμβασης και στήριξης των χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Η Ευρώπη αναγκάζεται να συγκροτήσει βιαστικά και εκ των ενόντων ένα μηχανισμό στήριξης κράτους-μέλους της Ευρωζώνης.

Κι ύστερα αναγκάζεται, επίσης βιαστικά, να λύσει όλα τα θεσμικά, νομικά και χρηματο-οικονομικά προβλήματα, για να τον θέσει σε κίνηση, με πολλούς, όμως, δισταγμούς εκ μέρους κάποιων από τα μέλη της.
Και μόνο αφού διαπιστώσει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να δανειστεί από τις αγορές και ότι κινδυνεύει το ίδιο το ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια στράφηκε και εναντίον των Διεθνών Οίκων Αξιολόγησης που «μπορούν με μια ανακοίνωσή τους, με μια υποβάθμιση, να πλήξουν τις προσπάθειες μιας χώρας να σταθεροποιήσει τα οικονομικά της.

Και πέρα από του ιδιωτικούς Οίκους αξιολόγησης, τα κρατικά ομόλογα των ευρωπαϊκών χωρών είναι εκτεθειμένα στις πιέσεις των κερδοσκόπων.

Πρακτικές αληθινά ασύμβατες με τις αρχές της ελεύθερης αγοράς, επιτρέπουν σε κάποιους όχι απλώς να αγοράζουν "ασφαλιστήρια", τα λεγόμενα CDS, για ομόλογα που δεν διαθέτουν, αλλά και να τζογάρουν πάνω σε "στοιχήματα" της έκβαση των οποίων είναι οι ίδιοι σε θέση να επηρεάσουν. Σαν να αγοράζει κανείς ασφάλεια για το σπίτι του… γείτονα κι ύστερα να πηγαίνει και να του βάζει φωτιά για να κερδίσει από τη συμφορά του άλλου».

Επανέλαβε δε την πρόταση του για συγκρότηση ευρωπαϊκού μηχανισμού Αξιολόγησης υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στο μεγάλο αντιπαραγωγικό δημόσιο.

Έκανε μάλιστα αυτοκριτική λέγοντας ότι «δεν δείχνω, αν θέλετε, καμία επιείκεια ούτε για το κόμμα μου, για τη Νέα Δημοκρατία, που εκλέχθηκε το 2004 για να λύσει τα προβλήματα αυτά, για να επανιδρύσει το κράτος και δεν το έκανε.

Άλλοτε το προσπάθησε, αλλά έκανε πίσω. Άλλοτε δεν το προχώρησε όσο θα 'πρεπε. Άλλοτε το προσπάθησε και πλήρωσε δυσανάλογο πολιτικό κόστος. Κι άλλοτε δεν το προσπάθησε καν».

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε την αντίθεσή του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο:

«Θα προτιμούσαμε να αντιμετωπιστεί η βοήθεια προς την Ελλάδα σε αυστηρά Ευρωπαϊκά πλαίσια. Αλλά επίσης γιατί θεωρούμε ότι οι όροι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά κανόνα, βάζουν την Οικονομία ακόμα βαθύτερα στο φαύλο κύκλο σκληρών μέτρων - βαθιάς ύφεσης - ακόμα πιο μεγάλων ελλειμμάτων - ακόμα πιο σκληρών μέτρων - ακόμα πιο βαθιάς ύφεσης - ακόμα πιο μεγάλων ελλειμμάτων».

Συνέχισε λέγοντας ότι «όπως τα κατάφερε η κυβέρνησή μας, αυτό δεν είναι πλέον επιλογή. Είναι δυσάρεστη πραγματικότητα. Έχουμε ήδη προσφύγει στη στήριξη του Ευρωπαϊκού μηχανισμού και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επειδή οι αγορές έκλεισαν για μας».

Στη συνέχεια ανέπτυξε τις δικές του προτάσεις:

- Όλες οι σημαντικές επενδύσεις να περνάνε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού και να ξεμπλοκάρουν αμέσως. Υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας.

- Να υπάρχει η μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία σε κάθε ευρώ που ξοδεύεται.

- Να μην υπάρξει ποτέ ξανά περίπτωση, όπως αυτή με το Ισπανικό κρουαζιερόπλοιο Zenith, που το διώξαμε ουσιαστικά από τον Πειραιά. Και μαζί του κινδυνεύουμε να χάσουμε και πολλαπλάσιους άλλους επισκέπτες φέτος, ίσα-ίσα τη στιγμή που τους χρειαζόμαστε περισσότερο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αυτοκτονήσει μια χώρα. Το να διώχνει τους τουρίστες της την ώρα της μεγαλύτερης κρίσης της είναι ο χειρότερος.

- Οι αποφάσεις που παίρνονται να υλοποιούνται. Και να κοπεί όλη η γραφειοκρατία που μεσολαβεί ανάμεσα στη λήψη μιας απόφασης και την υλοποίησή της.

Τέλος είπε ότι δεν πρέπει να συγχέονται οι μεταρρυθμίσεις με τον λαϊκισμό και αναφέρθηκε στην πρόταση για μείωση του αριθμού των βουλευτών:

«Σήμερα που το σύστημα καταρρέει πολλοί προτείνουν να μειωθεί η δύναμη της Βουλής σε 200 βουλευτές. Εγώ δεν δημαγωγώ.

Ιδιαίτερα σε μιαν εποχή που και 50 βουλευτές να πρότεινες να έχει η Βουλή, θα σου έλεγε η Κοινωνία "μπράβο". Άλλωστε πολλά χρόνια πίσω, σε μιαν εποχή που δεν "μεσουρανούσα", είχα από τότε προτείνει Βουλή 200 βουλευτών».

ΓΙΑ 200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΡΕ ΣΑΜΑΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ. ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ; ΑΣΕ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ. ΣΚΥΨΕ ΚΙ ΑΛΛΟ!!! ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΠΛΩΘΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ. ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ;

ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ 6 Η ΣΤΟ 7 %. ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ!



Διαβάστε περισσότερα...

Οικονομικός Αρμαγεδών πλήττει την Ελλάδα

Έρχεται μιά κατοχική δεκαετία!

Έχει ισοπεδωθεί η οικονομική ισορροπία της χώρας και τώρα απειλείται ευθέως η κοινωνική συνοχή, η επιβίωση του πολιτικού συστήματος, αλλά και σχεδόν το σύνολο των ελληνικών νοικοκυριών.

Σοκαρισμένος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί την κατάργηση κατακτήσεων -σχεδόν προπολεμικών-, το εισόδημά του να μειώνεται έως και 70%(!) και το αύριο να φαντάζει χειρότερο από ποτέ.

Η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, προς τους κοινωνικούς εταίρους, πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρων ως προϋποθέσεις για την παροχή του «πακέτου διάσωσης» από ΕΕ και ΔΝΤ, «πάγωσαν» τον ελληνικό λαό. Κανείς ετούτη την ώρα δεν μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να ακολουθήσει, με βάση πάντοτε την αντίδραση των πολιτών.

Από την άλλη πλευρά, η βοήθεια θα είναι της τάξης των 120 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο πακέτο που έχει πάρει ποτέ χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, που προέρχονται κυρίως από τους κοινωνικούς εταίρους, τα μέτρα στα οποία φαίνεται να καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την «Τρόικα» είναι:

1. Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο τομέα
2. Κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα
3. Ενδεχόμενη ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού, στις μηνιαίες αποδοχές για τον ιδιωτικό τομέα
4. Αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ κατά 2 ή και 4%. Οι χαμηλότεροι συντελεστές διαμορφώνονται αντίστοιχα, και ο 10% γίνεται 12%, ενώ ο 5% γίνεται 7%
5. Διπλασιασμός του ποσοστιαίου ορίου των απολύσεων από 2 σε 4%
6. Νέα αύξηση κατά 10% στις τιμές της βενζίνης, των ποτών και των τσιγάρων
7. Φορολόγηση κατά 60% της δεύτερης και της τρίτης εργασίας
8. Μείωση του ορίου των αποζημιώσεων στους 3 μήνες από 24 σήμερα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ελάχιστο και εξοργιστικό αυτό όριο να αυξηθεί, χωρίς όμως να υπερβαίνει τους 10 μήνες
9. Κατάργηση της διαιτησίας στις εργασιακές διαφορές
10. Τετραετές «πάγωμα» μισθών και συντάξεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
11. Άμεση εξίσωση ορίων συνταξιοδότησης αντρών-γυναικών
12. Μείωση συντάξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ο μηχανισμός είναι απλός. Όσοι λαμβάνουν άνω των 1.500 ευρώ, εκτός από την κατάργηση των δώρων, θα καταβάλλουν και ΛΑΦΚΑ που θα φτάσει τελικά το 15%

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας αναμένονται εντός του Σαββατοκύριακου με πιθανότερη ημέρα την Κυριακή, μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, που συγκαλεί ο Γιώργος Παπανδρέου.

Οι ηγέτες των χωρών της ζώνης του ευρώ έχουν προγραμματίσει τη διάσκεψη Κορυφής στις 10 Μαΐου, προκειμένου να εγκρίνουν την καταβολή των δανείων στην Ελλάδα και να βοηθήσουν στον τερματισμό της κρίσης, ενώ στις 7 Μαΐου αναμένεται να «περάσει» και η συμφωνία από το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Την ίδια ημερομηνία αναμένεται να κατατεθεί η συμφωνία στη Βουλή με τη μορφή κατεπείγοντος νομοσχεδίου εθνικής σωτηρίας αμέσου εφαρμογής.

Αντιδράσεις συνδικάτων

Το περιεχόμενο του πακέτου μέτρων σκιαγραφούν, πάντως, με δηλώσεις τους ο Γ. Γαβρίλης, αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ, και ο Ηλ. Βρεττάκος, αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, μέλη της Αυτόνομης Παρέμβασης:

«Η κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η ΕΕ σφαγιάζουν τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά μας για το κεφάλαιο και τις αγορές. Καταργούν τον 14ο και 13ο μισθό στο Δημόσιο καθώς και την 14η και 13η σύνταξη για όλους τους συνταξιούχους, παγώνουν τους μισθούς του Δημοσίου για τα επόμενα 3 χρόνια, προωθούν την κατάργηση του 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και τους μετατρέπουν σε επίδομα παραγωγικότητας, καταργούν τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, αυξάνουν εκ νέου το ΦΠΑ και το φόρο στα καύσιμα, αυξάνουν το ποσοστό των απολύσεων στο 4% στον ιδιωτικό τομέα, περιορίζουν τις αποζημιώσεις για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Τα παραπάνω μέτρα οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε φτώχεια και εξαθλίωση. Οι εργαζόμενοι, η ελληνική κοινωνία πρέπει να βγουν στο δρόμο».

Οι παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να αθροίσουν δυνάμεις για να λυθούν τα προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΚΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Εξαιρετικά προβληματισμένος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «πήραμε μία γεύση από τα σκληρά μέτρα που έρχονται».

Ερωτηθείς αν φοβάται κοινωνική αναταραχή, απάντησε ότι αυτή ήδη υπάρχει και πρόσθεσε ότι στις συνομιλίες του με την «Τρόικα» τούς ανέφερε την ελληνική παροιμία: «Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες».

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, δήλωσε: «Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο άγρια, απροκάλυπτη και άδικη επίθεση, που εξαθλιώνει τη ζωή μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος είπε: «Σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές, είμαστε όλοι συμπαραστάτες στην αναγκαία εθνική προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή απαιτείται πολιτική ευθύνη και κοινωνική σύμπνοια. Ο τόπος μας έχει πραγματικές δυνατότητες, μπορεί να ξαναδεί άσπρη μέρα. Η δική μας βούληση είναι δεδομένη. Ο ιδιωτικός τομέας, οι σύγχρονες επιχειρήσεις μπορούν και θα συμβάλουν, ώστε να ξαναϋπάρξει ελπίδα, προοπτική ανάπτυξης, δουλειές».

Υπάρχει ένα επαρκές «δίχτυ» ασφαλείας για τα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια, που, δυστυχώς, πρέπει να πληρώσουμε πολύ ακριβά και με σκληρά μέτρα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος.

Τα μέτρα είναι σκληρά, αλλά πρέπει να το παλέψουμε, δήλωσε ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).


Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Οριστικό: Καταργείται ο 13ος και 14ος μισθός από το Δημόσιο και τις συντάξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα - 23% ο ΦΠΑ!

Για τα πολύ οδυνηρά μέτρα τα οποία θα έχουν μάλιστα άμεση εφαρμογή, δηλαδή αμέσως μόλις ανακοινωθούν, ενημέρωσε τους κοινωνικούς εταίρους ο πρωθυπουργός.
Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Κυριακή ή την Δευτέρα για να μην συμπέσουν με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες:

1) κόβεται ο 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο τομέα
2) κόβεται ο 13ος και 14ος μισθός στις συντάξεις δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα
Αφορά τις υψηλές συντάξεις και θα μπεί συγκεκριμένο πλαφόν και κλιμάκωση. Πληροφορίες λένε οτι το πλαφόν τόσο για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα στις συντάξεις θα είναι τα 700 ευρώ.
3) Το όριο των απολύσεων από το 2% πάει στο 4%
4) Μειώνονται οι αποζημιώσεις

5) καταργείται η διατησία στις συλλογικές διαπραγματεύσεις

6) παγώνουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα
7) Θα αυξηθεί το ΛΑΦΚΑ, το οποίο για τις υψηλές συντάξεις θα φτάσει το 15%

Δίνεται μάχη για να σωθεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης συζητείται η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, αλλά και νέα αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 23%!

Για τους έμμεσους φόρους θεωρείται σχεδόν βέβαιη η νέα αύξηση σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να καταργηθούν γιατί υπάρχει νομικό κώλυμα. Το πακέτο μέτρων θα συνοδεύεται και από άλλα αναπτυξιακού χαρακτήρα με κίνητρα την αύξηση των επενδύσεων και την μείωση της γραφειοκρατίας.

Στόχος όπως λένε είναι να μειωθεί το έλλειμμα κατά 10% σε 2 χρόνια.

Τα μέτρα οριστικοποιήθηκαν το πρωί σε σύσκεψη της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων, στην οποία συμμετείχαν οι οικονομικοί υπουργοί και οι Ρέππας, Ραγκούσης, Χρυσοχοϊδης, Βενιζέλος, Παμπούκης, Πεταλωτής και Αθανασάκης.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ και ΕΣΕΕ. Η ΓΣΕΕ ζήτησε και ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Στην χθεσινή σύσκεψη, αποφασίστηκε κατ' αρχήν να ματαιώσει ο πρωθυπουργός την περιοδεία του στην Αργολίδα ώστε να παραμείνει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις από κοντά. Συζητήθηκαν εναλλακτικά σενάρια σχετικά με τα μέτρα που θα αποφασιστούν. Δεν ελήφθη μεν οριστική απόφαση, αφού ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέλαβε να επεξεργαστεί αυτά τα σενάρια.

Πάντως, επικρατεί μεγάλος προβληματισμός στην κυβέρνηση για το πότε θα ανακοινωθούν επίσημα τα νέα σκληρότερα μέτρα, καθώς το Σάββατο είναι Πρωτομαγιά και η κυβέρνηση φοβάται μην υπάρξουν εκτεταμμένες αντιδράσεις με αφορμή την ημέρα και προκληθούν επεισόδια και εντάσεις.

Στην ουσία τα χρήματα που θα λάβει η Ελλάδα είναι τα περισσότερα που έχει λάβει ποτέ χώρα, αλλά συγχρόνως καλούμαστε να αποφασίσουμε και τη λήψη των σκληρότερων ίσως μέτρων που έχει λάβει οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Θέμα ημερών είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, είπε το μεσημέρι ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν.

Πεταλωτής: Δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί τίποτα για το 2010!

Με αυτή την φράση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιέγραψε ακριβώς το πόσο ανοικτά είναι όλα στο θέμα των διαπραγματεύσεων όταν ρωτήθηκε αν τα πρόσθετα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα αφορούν τελικά και το 2010.

«Γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε και τόνισε ότι κυβέρνηση προβάλλει λογικά επιχειρήματα, έτσι ώστε όποια αποφαση απαιτηθεί να ληφθεί να είναι «η πιο επιεικής».

Οργή από τα συνδικάτα

«Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο άγρια, απροκάλυπτη και άδικη επίθεση που εξαθλιώνει τη ζωή μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

«Η απάντηση θα δοθεί τώρα στο δρόμο. Η κυβέρνηση κάτω από τέτοιες εξελίξεις οφείλει άμεσα να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες, για την χωρίς προηγούμενο αντικοινωνική πολιτική», κατέληξε.

Οι δανειστές εκβιάζουν και δεν επιδέχονται διαπραγματεύσεις. Αντιδρούμε γιατί οι πολιτικές είναι μονομερείς και άδικες και θα προσπαθήσουμε με τους αγώνες να περιορίσουμε την έκταση αυτής της επίθεσης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συστράτευση, υπογράμμισε σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Χρ. Πολυζωγόπουλος.

Η Ελλάδα πρέπει να βγει από τη δύσκολη θέση, πρέπει να πολεμήσουμε, δυνατότητες υπάρχουν, πρέπει να στηρίζουμε την κυβέρνηση, αυτήν έχουμε τώρα, δεν είναι θέμα πολιτικών και κομματικών αντιπαραθέσεων, είναι εθνικός στόχος, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Νίκος Αγγελόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.


Διαβάστε περισσότερα...

Πέντε άτομα σε σοβαρή κατάσταση από την αιματηρή επίθεση σε κινεζικό σχολείο

Ένας άνεργος 47χρονος άντρας ήταν τελικά ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι που έγινε νωρίτερα σε σχολείο της κινεζικής επαρχίας Ταϊσίνγκ, από την οποία τραυματίστηκαν 29 παιδιά και τρεις ενήλικες.

Όπως μεταδίδουν τα κρατικά ΜΜΕ της Κίνας, πέντε από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον 47χρονο δράστη, Χου Γιουγιουάν, αλλά δεν αποκάλυψε τα κίνητρά του. Τα τραυματισμένα παιδιά είναι όλα από τεσσάρων μέχρι πέντε ετών.

Η επίθεση του Χου, με ένα μαχαίρι μήκους 20 εκατοστών, τερματίστηκε, όταν πέντε πολίτες και αστυνομικοί τον αφόπλισαν, δήλωσε προς το πρακτορείο Νέα Κίνα ένας καταστηματάρχης, ο οποίος ήταν ένας από τους πέντε.

«Ο Χου έδειχνε φυσιολογικός το πρωί. Μιλούσε με τον κόσμο φυσιολογικά», μετέδωσε το πρακτορείο, επικαλούμενο έναν κάτοικο, ο οποίος είπε ότι μίλησε με τον Χου «ώρες πριν από την επίθεση». Ο δράστης εργαζόταν σε μία ασφαλιστική εταιρεία μέχρι το 2001.


Διαβάστε περισσότερα...

Πυρκαγιά σε παλιό εργοστάσιο στα Χανιά

Συναγερμός σήμανε νωρίς το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο πρώην εργοστάσιο της ΑΒΕΑ, στη συνοικία της Νέας Χώρας Χανίων.

Στο σημείο έσπευσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της πόλης στο σύνολό τους, καθώς στον χώρο, από την ώρα που έκλεισε το εργοστάσιο, υπήρχαν πολλά εύφλεκτα υλικά, ενώ σε κοντινή απόσταση λειτουργούν παιδικός σταθμός και σχολικό συγκρότημα.

Εκτός από τον περιορισμό της φωτιάς, οι πυροσβέστες εστίασαν στη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, ώστε να μην επεκταθεί στο σχολικό συγκρότημα και στις κοντινές κατοικίες. Το έργο των πυροσβεστών ήταν δύσκολο καθώς, εκτός από τις φλόγες, είχαν να δώσουν μάχη και με τους πυκνούς καπνούς, που είχαν δημιουργήσει πυκνό νέφος ορατό από πολύ μεγάλη απόσταση.

Η εστία της πυρκαγιάς ήταν στις παλιές αποθήκες που επί χρόνια δεν χρησιμοποιούνται, αλλά περιείχαν πολλά βαρέλια και ο κίνδυνος έκρηξης ήταν μεγάλος. Από τη φωτιά κατέρρευσε η οροφή της αποθήκης.

Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία κατέστρεψε εκτός του κτιρίου της παλιάς αποθήκης και παλιά εργοστασιακά μηχανήματα που προορίζονταν για μουσειακή αξιοποίηση, καθώς και ένα παλιό Ι.Χ που βρισκόταν μέσα στην αποθήκη.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς η Πυροσβεστική διενεργεί προανάκριση, ενώ η Δημοτική Αστυνομία ασφάλισε τον χώρο για την αποφυγή ατυχήματος.


Διαβάστε περισσότερα...

Έκανε πολυτελή ζωή ο ληστής των ΕΛΤΑ στον Ταύρο

Κυκλοφορούσε με Aston Martin και Porsche, και γενικώς έκανε χλιδάτη ζωή… Αυτό κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών του Αιγίου, οι οποίοι τον έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Ο λόγος για έναν Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη τελικά την Κυριακή. Όπως αποδείχθηκε ήταν ο ένας εκ των τριών κακοποιών, οι οποίοι είχαν ληστέψει με καλάσνικοφ χρηματαποστολή των ΕΛΤΑ στον Ταύρο, στις 30 Ιανουαρίου 2009.

Συγκεκριμένα, οι τρεις άγνωστοι είχαν τραυματίσει τον ιδιωτικό αστυνομικό της χρηματαποστολής, είχαν πάρει τους σάκους με 3 εκατομμύρια ευρώ και είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 85.000 ευρώ, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος είχε πραγματοποιήσει και μια ληστεία σε σούπερ μάρκετ της Πάτρας το 2003.


Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκτόνησε 87χρονος στην Ορεστιάδα

Ένας 87χρονος εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι μέσα στο σπίτι του στην Ορεστιάδα το απόγευμα της Τρίτης.

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από τους συγγενείς του. Υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση όμως δεν καταφέρε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο 87χρονος είχε αυτοτραυματιστεί στο κεφάλι με όπλο που εκτοξεύει ράβδους και το οποίο συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι για την θανάτωση των ζώων.

Το συγκεκριμένο όπλο βρέθηκε στο δωμάτιο του ηλικιωμένου μετά από έρευνα που έκανε η Αστυνομία.


Διαβάστε περισσότερα...

Νέες τιμές στα φάρμακα

Την Παρασκευή εκδίδεται το νέο δελτίο φαρμάκων, το οποίο θα ισχύσει από τη Δευτέρα 3 Μαϊου και θα περιλαμβάνει νέες μειωμένες τιμές σε 12.500 φάρμακα.

Στόχος του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας είναι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 30%, που αναμένεται να επιφέρει εξοικονόμηση 140 εκατομμυρίων ευρώ το μήνα.

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικός Επιχειρήσεων Ελλάδος κάνει έκκληση στον πρωθυπουργό να διευθετηθεί το ζήτημα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργηθούν τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία.


Διαβάστε περισσότερα...

Απειλούσε να πέσει στο κενό

Οι διαφορές που είχε με τη σύζυγό του οδήγησαν έναν 42χρονο να ανέβει σε μπαλκόνι πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία Βόλου και να απειλεί πως θα πέσει στο κενό.

Προηγήθηκε καυγάς του ζευγαριού, ενώ στη συνέχεια ο 42χρονος σε κατάσταση σοκ βγήκε στη βεράντα και άρχισε ένα πετάει γλάστρες και καρέκλες.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής ήταν άμεση, όπου μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να πείσουν τον 42χρονο να μην προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Τα αίτια που οδήγησαν τον 42χρονο στην απόπειρα αυτοκτονίας ερευνώνται από τις αστυνομικές αρχές, αν και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ήταν αποτέλεσμα της έντονης διένεξης που προηγήθηκε με την 38χρονη.

Πηγή:Ταχυδρόμος


Διαβάστε περισσότερα...

Οι γερμανικές τράπεζες έχουν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα

Τις «μάσκες» σχετικά με την γερμανική στάση στο ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα επιχειρούν να ρίξουν οι έγκυροι αμερικανικοί Times της Νέας Υόρκης.

Σε άρθρο, υπό τον βαρυσήμαντο τίτλο "Οι γερμανικές τράπεζες έχουν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα", η αμερικανική εφημερίδα προσπαθεί να εξηγήσει την πραγματική αιτία που οι Γερμανοί φορολογούμενοι δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα να δανείσει η Γερμανία την Ελλάδα.

Κατά τους New York Times, η αντίθεση των Γερμανών φορολογουμένων δεν οφείλεται στις δήθεν υψηλές συντάξεις που απολαμβάνουν οι Έλληνες. Οφείλεται προφανώς στο γεγονός ότι μεγάλες γερμανικές τράπεζες -που σώθηκαν με χρήματα των γερμανών φορολογουμένων στην πρόσφατη οικονομική κρίση- έχουν στα χέρια τους ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 28 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα αναγράφεται σε έκθεση της τράπεζας Barclays.

«Μια γρήγορη εξέταση των στοιχείων των μεγαλυτέρων τραπεζών της Γερμανίας δείχνει ότι πιθανώς το ήμισυ του ελληνικού χρέους - που αξιολογήθηκε ως "junk" από την Standard & Poor’s- βρίσκεται στους ισολογισμούς γερμανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που ανήκουν ή ελέγχονται από την κυβέρνηση Μέρκελ. Το ποσοστό μπορεί να είναι πολύ υψηλότερο, αλλά δεν έχουμε τρόπο να το μάθουμε, γιατί η ρυθμιστική Αρχή και πολλές από τις τράπεζες αρνούνται να κοινοποιήσουν ακριβή στοιχεία» γράφουν οι Times.

«Μόνον o όμιλος Hypo Real Estate κατέχει ελληνικά ομόλογα ύψους 7,9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και μετά τη διάσωση του ομίλου από το κράτος, τον περασμένο χρόνο, οι Γερμανοί φορολογούμενοι είναι αυτοί που ελέγχουν την Hypo Real Estate» σημειώνει η εφημερίδα.

«Το τρέχον άνοιγμα της Γερμανίας σε ελληνικά ομόλογα υπερβαίνει τα 8,3 δισεκατομμύρια ευρώ που θα δανείσει η χώρα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος» προσθέτουν οι Times της Νέας Υόρκης.

Το συνολικό άνοιγμα της Hypo Real Estate στις αποκαλούμενες χώρες "PIIGS"-την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Ισπανία- ανέρχεται σε 39 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Westdeutsche Landesbank, που ελέγχεται επίσης από το γερμανικό κράτος, διαθέτει ομόλογα ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ από αυτές τις χώρες, ενώ η Commerzbank, την οποία η γερμανική κυβέρνηση ελέγχει σε ποσοστό 25% και έχει το δικαίωμα του βέτο στη λήψη σημαντικών αποφάσεων, διαθέτει ελληνικά ομόλογα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Το γεγονός ότι η Γερμανία είναι εκτεθειμένη στο ελληνικό χρέος αποτελεί έναν ακόμη λόγο που αποδεικνύει ότι τα προβλήματα της Ελλάδας είναι σε μεγάλο βαθμό και προβλήματα της Ευρώπης. Το ζήτημα δεν είναι ότι η Ελλάδα δίνει υψηλές συντάξεις. Το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν ισχυρά γερμανικά συμφέροντα» λέει ο Αλεσάντρο Λέoπολντ, πρώην διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ. Η δημοσιονομική κρίση δεν απειλεί μόνο την αξιοπιστία του ευρώ και τη σταθερότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά απειλεί να πλήξει και τον γερμανικό κρατικό προϋπολογισμό με άμεσο τρόπο, καθώς η κυβέρνηση Μέρκελ ίσως χρειαστεί να διοχετεύσει και πάλι χρήματα στις τράπεζες, τις οποίες ήδη έχει διασώσει.

Η Γερμανία δεν είναι, βέβαια, η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που είναι εκτεθειμένη στα ελληνικά ομόλογα.
Η Γαλλία είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας, διαθέτοντας ελληνικά ομόλογα ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ διαθέτει η Τράπεζα της Γαλλίας, σύμφωνα με την Barclays.

Η Ιταλία διαθέτει επίσης ελληνικά ομόλογα ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, και ακολουθούν το Βέλγιο, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.


Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Φονική έκρηξη στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 12 άμαχοι έχασαν την Τετάρτη τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας την στιγμή που διερχόταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν στο ανατολικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με απολογισμό τοπικού αξιωματούχου προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, μεταξύ των νεκρών από την έκρηξη στην περιοχή Τανάι της επαρχίας Χοστ, είναι γυναίκες και παιδιά. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι οι νεκροί είναι έξι, αλλά πολλές πηγές ανέφεραν ότι ο αριθμός θα αυξηθεί.

Τα θύματα μετέβαιναν στα σπίτια τους με ένα μινιμπάς όταν αυτό πάτησε σε μία βόμβα που είχαν τοποθετήσει Ταλιμπάν που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.


Διαβάστε περισσότερα...

Σαρωτικές αλλαγές φέρνει ο «Καλλικράτης»

Τα πάνω-κάτω φέρνει στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το σχέδιο «Καλλικράτης», που παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργικό Συμβούλιο.

Διευρύνεται από τα 4 στα 5 χρόνια η θητεία των αιρετών δημάρχων και περιφερειαρχών. Οι δήμοι περιορίζονται από 1043 σε 333-343 και μειώνεται κατα 65% ο αριθμός των δημοτικών επιχειρήσεων.

Για τα νησιά θα εφαρμοστεί η αρχή «ένα νησί, ένας δήμος». Επίσης, το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχουν όσοι είναι από 18 ετών και πάνω.

Το σχέδιο «Καλλικράτης» σημαίνει το τέλος της εποχής για το πιο συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης και ταυτόχρονα της αρχή μιας νέας πορείας», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, παρουσιάζοντας στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας.

Ο κ. Ραγκούσης επισήμανε ότι έχει καταστεί κοινή συνείδηση όλων ότι το σπάταλο πελατειακό, συγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό κράτος είναι η αιτία του ελληνικού προβλήματος όπως το βιώνουμε σήμερα και επισήμανε ότι στόχος του «Καλλικράτη» είναι να αποκτήσουμε ένα καλό κράτος, σύγχρονο και αποτελεσματικό, επιτελικό και αποκεντρωμένο που ανοίγει νέους δρόμους ανάπτυξης, ένα κράτος – νοικοκύρη, που σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου βοηθό του πολίτη και της επιχείρησης.

Ο Γ. Ραγκούσης σημείωσε ότι το νέο κράτος πρέπει να πατά σε γερά θεμέλια και πως γι αυτό το λόγο η αλλαγή ξεκινά από τη βάση, δηλαδή από τους δήμους, τις περιφέρειες και τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις.

«Χρειαζόμαστε δήμους και περιφέρειες λιγότερους σε αριθμούς, μεγαλύτερους σε έκταση, πλουσιότερους σε πόρους, προσωπικό και αρμοδιότητες, πιο αποτελεσματικούς, πιο οικονομικούς, πιο διαφανείς, πιο δημοκρατικούς και πιο ανοικτούς στην κοινωνία», ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

Παράλληλα, ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθούν οι ίδιες συμπεριφορές και στάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως από την αξιωματική αντιπολίτευση, απέναντι σε ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι με τη σημερινή έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο «Καλλικράτης» εισέρχεται στην τελική φάση διαβούλευσης έως την κατάθεσή του στη Βουλή. «Στη φάση αυτή είμαστε απολύτως ανοικτοί σε κάθε πρόταση που βελτιώνει κάθε πτυχή του νομοσχεδίου, στο πλαίσιο βεβαίως των αρχών που έχουμε θέσει γι αυτό», κατέληξε.


Διαβάστε περισσότερα...

Άνδρος: Πλοίο πλέει ακυβέρνητο!

Πρόκειται για φορτηγό πλοίο χωρίς φορτίο, με σημαία Μπελίζε.

Μέσα βρίσκονται 10 ναυτικοί ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 με 7 Μποφόρ.

Το πλοίο εξέπεμψε SOS στις 21.30. Αμέσως ξεκίνησαν για βοήθεια σκάφη του Λιμενικού από την Άνδρο, το Λαύριο και το Μαρκόπουλο.

Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη.


Διαβάστε περισσότερα...

«Έγδυσαν» πράκτορες της ΕΥΠ μέρα μεσημέρι

Μια εξαιρετικά περίεργη υπόθεση κλοπής, που δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, διερευνούν οι διωκτικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαδίδουν εδώ και δύο εβδομάδες αστυνομικές πηγές, δύο πολιτικοί υπάλληλοι της ΕΥΠ, μέρα μεσημέρι, σε μια από τις πιο «σίγουρες» και- υποτίθεται- καλά αστυνομευόμενες περιοχές της Αθήνας, στο Ψυχικό, έπεσαν θύματα αετονύχηδων, που το μόνο που δεν τους πήραν ήταν το παντελόνι που φορούσαν! Εικάζεται ότι οι πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, την ώρα που έχασαν εξοπλισμό και υπάρχοντα που κουβαλούσαν, ήταν εν ώρα υπηρεσίας και παρακολουθούσαν «στόχο» στην ευρύτερη ζώνη των βορείων προαστίων.

Κατά τις ίδιες πηγές, το περιστατικό έγινε τις μέρες πριν από τις γιορτές του Πάσχα. Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΕΥΠ με τις συμβατικές πινακίδες φέρεται να είχε παρκάρει σε πεζοδρόμιο κοντά στο σούπερ-μάρκετ «Βασιλόπουλος», απέναντι ακριβώς από τον ανισόπεδο κόμβο της Λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του Νέου Ψυχικού και σε απόσταση μόλις 70-100 μέτρων από το οικείο αστυνομικό τμήμα. Οι άγνωστοι μέχρι σήμερα παραβατικοί -που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι ήταν και τι ακριβώς επιδίωκαν να επιτύχουν με την ενέργειά τους- φαίνεται ότι παρακολουθούσαν τους πολιτικούς υπαλλήλους της ΕΥΠ. Την ώρα που αυτοί κατέβηκαν για να ψωνίσουν σουβλάκια και καφέδες σε διπλανό κατάστημα (κάποιοι άλλοι λένε ότι πήγαν για καφέ) πλησίασαν το αυτοκίνητο, έσπασαν το τζάμι του οδηγού και «απαλλοτρίωσαν» δύο φορητούς ασυρμάτους, μία ψηφιακή βιντεοκάμερα και τα σακάκια τους, μέσα στα οποία υπήρχαν οι υπηρεσιακές τους ταυτότητες.

Όταν οι πράκτορες εν υπηρεσία γύρισαν στο αυτοκίνητό τους, αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί. Ειδοποιήθηκε η Άμεσος Δράση και το σήμα δόθηκε σε πλήρωμα περιπολικού ως «συμβάν κλοπής δύο συναδέλφων στο Νέο Ψυχικό». Στη συνέχεια, όμως, εξακριβώθηκε η ταυτότητά τους. Δεν επρόκειτο για «συναδέλφους» των αστυνομικών, αλλά για εν υπηρεσία πράκτορες. Διαρρέεται ότι οι άγνωστοι δράστες ήταν μάλλον χρήστες ναρκωτικών, που έκλεψαν το αυτοκίνητο για να πάρουν τη δόση τους, όπως κατ’ επανάληψη έχει συμβεί σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Κάποιοι, όμως, που επιμένουν ότι η κλοπή συνέβη (γιατί κάποιοι άλλοι εξακολουθούν να δηλώνουν άγνοια για το περιστατικό) τονίζουν ότι το εξαιρετικά περίεργο και ύποπτο συμβάν, το οποίο για λόγους δημοσίου συμφέροντος δεν ανακοινώθηκε -όπως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις- πιθανόν να υποκρύπτει άλλες σκοτεινές παραμέτρους. Ερωτηματικό υπάρχει για το ποια υπηρεσία της Ασφάλειας Αττικής ασχολείται με την υπόθεση. Εάν ασχολείται…


Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά η κατασκευή του Τεμένους στην Αθήνα

Σε τμήμα οικοπέδου που βρίσκεται το Ναυτικό Οχυρό στο Βοτανικό θα κατασκευαστεί το χωρητικότητας περίπου 500 ατόμων τέμενος, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Τη διοίκηση του χώρου αναμένεται να αναλάβει επταμελές διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα οριστεί με απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Δυο από τα μέλη του θα προτείνονται από μουσουλμανικά σωματεία και τα υπόλοιπα πέντε θα είναι Έλληνες κρατικοί λειτουργοί.

Το έργο θα εκτελεστεί με ελληνικά κρατικά κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ δεν θα γίνουν δεκτές προσφορές από ξένους φορείς, κρατικούς ή μη.

Την υλοποίηση του έργου αναλαμβάνει επιτροπή υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, στην οποία θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Παιδείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ΚΕΔ.


Διαβάστε περισσότερα...

Μαζική επίθεση κερδοσκόπων στα ελληνικά ομόλογα

Αυτό και αν είναι έκρηξη στο κόστος κρατικού δανεισμού.

Είτε εξαιτίας της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P είτε εξαιτίας της κωλυσιεργίας των Γερμανών να ενεργοποιήσουν εν τέλει τον μηχανισμό στήριξης, τα ελληνικά ομόλογα γίνονται βορά στον βωμό της διεθνούς κερδοσκοπίας.

Τα ελληνικά ομόλογα θεωρούνται πλέον από τις διεθνείς αγορές απλώς χαρτιά, με τους κερδοσκόπους να βρίσκονται σε απίστευτη θέση ισχύος έναντι του ελληνικού Δημοσίου.

Και όσο δεν λαμβάνεται τελική απόφαση για τον μηχανισμό στήριξης, τόσο θα εντείνονται οι κερδοσκοπικές πιέσεις που φέρνουν την ελληνική οικονομία στο χειρότερο σημείο της, από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους.

Την Τέταρτη, με την έναρξη των χρηματιστηριακών συνεδριάσεων στις διεθνείς αγορές, το spread στο 10ετές ομόλογο κατέγραψε νέο αρνητικό ιστορικό ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, το ελληνικό spread έφθασε μέχρι τις 718 μονάδες, ενώ άνοιξε στις 665.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2009, το spread ήταν στις… 140 μονάδες.

Βάσει αυτών των δεδομένων, το επιτόκιο του 10ετούς τίτλους ανέρχεται στο 10,16%,

Πολύ απλά, αυτό το ύψος επιτοκίου συμβαίνει για πρώτη φορά για μια χώρα της Ευρωζώνης.

Στο περισσότερο ευμετάβλητο 2ετές ομόλογο, το επιτόκιο "κάνει φτερά", σκαρφαλώνοντας στο 17,85%.


Διαβάστε περισσότερα...

Κατέρευσε το Ελληνικό Χρηματιστήριο

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, απελπισίας και πανικού βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες η χώρα μας, που συνεχίζει να δέχεται «θανατηφόρα χτυπήματα» από τους οίκους αξιολόγησης, τις διεθνείς αγορές και τους Ευρωπαίους «εταίρους».

Το πρώτο ηχηρό μήνυμα ήλθε, όταν νέα επίπεδα ρεκόρ κατέγραψαν τόσο τα spreads των ελληνικών δεκαετών ομολόγων όσο και τα πενταετή ελληνικά CDS, τα οποία πλέον καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα συγκεντρώνει τις υψηλότερες πιθανότητες πτώχευσης παγκοσμίως, ακόμα και σε σχέση με την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα.

Tο spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων σκαρφάλωσε πάνω από τις 670 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε (μετά και την υποβάθμιση από την S&P) στις 674 μονάδες βάσης, υψηλότερα κατά 22,7 μονάδες εν συγκρίσει με το νέο ιστορικό υψηλό των 652 μονάδων βάσης που σημειώθηκε στο χθεσινό κλείσιμο.

Την Τρίτη, τα ελληνικά CDS (όπως παρακολουθούνται από την CMA Datavision) παρουσιάζουν νέο ιστορικό υψηλό, στις 797 μ.β., επίπεδο που υποδηλώνει πιθανότητα πτώχευσης 46,07% για την Ελλάδα, ακολουθεί η Βενεζουέλα (43,65%), η Αργεντινή (43,15%), ενώ χαμηλότερα στην κατάταξη βρίσκονται χώρες όπως το Πακιστάν (36,61%), η Ουκρανία (32,08%), η Πορτογαλία (26,11%) και το Ιράκ (25,79%).

Λίγο αργότερα ακολούθησε η εκτίμηση, ότι οι σκέψεις των αξιωματούχων απέναντι στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δείχνουν να αλλάζουν τις τελευταίες ημέρες, την οποία εξέφρασε σε σχετικό report ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs για την Ευρώπη, Erik F. Nielsen.

«Ενώ για καιρό απορρίπτουν αυτή την ιδέα, υπό το φόβο της διάχυσης του προβλήματος, για να αποφευχθεί τελικά αυτό το αποτέλεσμα, δύο πράγματα γίνονται τώρα ξεκάθαρα» αναφέρει. «Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας πρέπει να χρηματοδοτηθεί πλήρως, ήτοι η αγορά πρέπει να βγει εντελώς από την εξίσωση για κάποιο διάστημα. Την ίδια στιγμή, το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας, κυρίως λόγω της ανάγκης για μεγάλη ονομαστική μείωση μισθών (15%-20%), θα χρειαστεί να επεκταθεί κατά πολύ σε διάρκεια, σε σχέση με τα τρία χρόνια που προβλέπονται αρχικά» αναφέρει ο Nielsen.

Κάτι ήξεραν στο Χρηματιστήριο και πουλούσαν από το πρωί

Οι «κακές συνήθειες» δεν κόβονται στην Ελλάδα, όσο δύσκολη και εάν είναι πλέον η κατάσταση για όλους.

Από το πρωί άρχισαν μαζικές ρευστοποιήσεις τραπεζικών κυρίως τίτλων στο ελληνικό χρηματιστήριο, σαν ορισμένοι να γνώριζαν τι θα επακολουθούσε λίγο μετά το μεσημέρι. Τις ημέρες μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers θύμισε η σημερινή συνεδρίαση του Χ.Α., μόνο που αυτή τη φορά ο κίνδυνος δεν προέρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά εντοπίζεται εντός των συνόρων.

Πρωτοφανούς έντασης πωλήσεις κυριολεκτικά «βύθισαν» μετοχές και δείκτες στο ελληνικό ταμπλό, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά σε ποσοστό έως και 7,40% στις 1.671,27 μονάδες, τη στιγμή που ο τραπεζικός δείκτης υποχρεωνόταν σε κατακόρυφη πτώση 11,47%, στα επίπεδα των 1.635,99 μονάδων. Εν τω μεταξύ, οι απώλειες του Γ.Δ. έφτασαν το 22,74% εντός του 2010, καθώς ο Δείκτης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της τρίτης με πτώση 6,00% στις 1.696,68 μονάδες, κατά 41,43% χαμηλότερα σε σχέση με τα υψηλά του Οκτωβρίου. Ο δείκτης των τραπεζών έχει υποχωρήσει εντός του 2010 κατά 36,98%, ενώ σε σχέση με τα υψηλά του Οκτωβρίου βρέθηκε σήμερα χαμηλότερα κατά 59,4%!

Τρία «σκαλοπάτια» υποβάθμιση της Ελλάδας

Η Standard & Poor΄s Ratings Services υποβάθμισε σήμερα τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε «BB+» και «B» αντίστοιχα, από «BBB+» και «A-2» που ήταν προηγουμένως. Το outlook είναι αρνητικό.

Την ίδια στιγμή αναθέτει αξιολόγηση ανάκτησης (recovery rating) «4» στις ελληνικές εκδόσεις χρέους, υποδεικνύοντας την εκτίμηση της για «μέση» (30%-50%) ανάκτηση για τους ομολογιούχους, σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους ή αθέτησης πληρωμών.

Η αξιολόγηση «AAA» στη μεταφορά και μετατρεψιμότητα παραμένει αμετάβλητη.
Κατά την άποψη των αξιολογητών, οι πιέσεις για πιο επιθετικά και ευρεία μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής αυξάνονται, εν μέρει λόγω της πρόσφατης ανόδου στα επιτόκια της αγοράς.

Στις αναθεωρημένες προβλέψεις τους «βλέπουν» το δημόσιο χρέος της Ελλάδας να αυξάνεται στο 124% του ΑΕΠ το 2010 και 131% του ΑΕΠ το 2011.

Ο οίκος εκτιμά, παράλληλα, ότι το πολυετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής θα γίνει πιο αυστηρό στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας Ε.Ε. και ΔΝΤ. Αυτό, προσθέτει, αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο των αναθεωρημένων εκτιμήσεων της S&P, το πραγματικό ΑΕΠ θα μείνει σχεδόν αμετάβλητο την περίοδο 2009-2016, ενώ το επίπεδο του ονομαστικού ΑΕΠ, ενδεχομένως, να μην επιστρέψει στα επίπεδα του 2008 πριν από το 2017.

Νέα υποβάθμιση είναι πιθανή, αναφέρει ο οίκος, εάν η ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων υπονομευτεί από την εγχώρια πολιτική αντιπολίτευση ή αποδυναμωθεί ουσιαστικά για άλλους λόγους.

ΥΠΟΙΚ: Η υποβάθμιση δεν αντανακλά τα πραγματικά δεδομένα

Ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει ότι η σημερινή υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P δεν αντανακλά τα πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Το τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό και με την απαιτούμενη ρευστότητα συνεχίζει η ανακοίνωση, στην οποία γίνεται αναφορά και σε ενεργοποίηση τις επόμενες ημέρες του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας, με τον οποίο «η χώρα μας θα μπορεί να συνεχίζει να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τις δανειακές τις υποχρεώσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

«Η σημερινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας δεν αντανακλά τα πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας ούτε την πρόοδο στα βασικά δημοσιονομικά μεγέθη. Οι σημερινές εξελίξεις είναι δε μέρος ευρύτερων κινήσεων στις αγορές που έχουν αγγίξει πολλές χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά και με την επέκταση του προγράμματος των 28 δις για άλλο ένα εξάμηνο παραμένει σταθερό και με την απαιτούμενη ρευστότητα. Εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα άντλησης όλης της απαιτουμένης ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Για τη χώρα μας παραμένει εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός της ύπαρξης του μηχανισμού στήριξης, ο οποίος έχει αποφασιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το πλαίσιο των πολιτικών και της χρηματοδότησης προχωρούν κανονικά και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Με την ολοκλήρωσή τους θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός και η χώρα μας θα μπορεί να συνεχίζει να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τις δανειακές τις υποχρεώσεις.»

Υποβαθμίζει Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και ETE η S&P

H S&P ανακοίνωσε πως υποβαθμίζει τις αξιολογήσεις της για τέσσερις ελληνικές τράπεζες, ύστερα από την υποβάθμιση των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου κατά τρεις βαθμίδες.

Πιο συγκεκριμένα, υποβαθμίζει τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Efg Eurobank, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς σε «ΒΒ» από «ΒΒΒ» και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας σε «Β» από «Α-2».

Επίσης, ο οίκος υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Εθνικής σε «ΒΒ+» από «ΒΒΒ+» και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της τράπεζας σε «Β» από «Α-2».

Το outlook σε όλες τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις είναι αρνητικό, αντανακλώντας την πιθανότητα περαιτέρω υποβάθμισης σε περίπτωση χαμηλότερης αξιολόγησης της Ελλάδας ή αν η ρευστότητα, η ποιότητα των παγίων ή η κερδοφορία των τραπεζών επιδεινωθεί περισσότερο από το αναμενόμενο.

«Προχωρήσαμε στην υποβάθμιση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της βουλγαρικής θυγατρικής της ΕΤΕ, Bulgarian Bank A.D. (UBB) σε “BB” από “BBB-” και της βραχυπρόθεσμης σε “B” από “A-3”. Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας πως ο βαθμός της προσδοκώμενης στήριξης από την ΕΤΕ έχει υποχωρήσει λόγω των πιέσεων στην εγχώρια αγορά. Το outlook είναι αρνητικό».


Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΠΑΠΑΡΙΕΣ του Στίβεν Χόκινγκ: «Οι άνθρωποι πρέπει να αποφύγουν την επαφή με εξωγήινους»

Μιλάει λές και πίνουμε τον φραπέ μας με τους εξωγήϊνους καθημερινά! Απλά οι Εβραιομασόνοι θέλουν να πιστεύουμε στους εξωγήϊνους διότι τον Δεκέμβριο του 2012 θα μας παρουσιάσουν τα κρυμένα στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού ψευδοUFO, για να νομίσουμε ότι ήρθε το τέλος του κόσμου!

Ακόμη και στις νέες ταινίες το Holygood παρουσιάζει τους εξωγήϊνους για να συνηθίσουμε σε αυτή την ιδέα και να φοβόμαστε!

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο:

Την άποψη ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφύγουν οποιαδήποτε επαφή με εξωγήινους εξέφρασε ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός, Στίβεν Χόκινγκ.

Εξωγήινοι είναι πιθανόν να υπάρχουν, όμως οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφύγουν οποιαδήποτε επαφή μαζί τους, εξαιτίας των καταστροφικών συνεπειών που είναι δυνατόν να προκύψουν, προειδοποίησε ο κ. Χόκινγκ, σε εκπομπή που μετέδωσε την Κυριακή το τηλεοπτικό δίκτυο Discovery Channel.

«Εάν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, το αποτέλεσμα θα έχει βαρύτητα μεγαλύτερη απ’ όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος αποβιβάσθηκε στην Αμερική, κάτι που δεν ήταν επιτυχημένο για τους Ινδιάνους της Αμερικής», τόνισε ο επιστήμονας στην εκπομπή.

«Οι εξελιγμένοι εξωγήινοι ενδέχεται να γίνουν νομάδες, αποβλέποντας στην κατάκτηση και τον αποικισμό των πλανητών στους οποίους προσεγγίζουν», περιέγραψε ο 68χρονος Χόκινγκ στην εκπομπή με τίτλο «Στο Σύμπαν με τον Στίβεν Χόκινγκ».

Στην ερώτηση για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, ο διάσημος αστροφυσικός τόνισε «η μεγάλη πρόκληση είναι να μάθουμε με τι μοιάζουν στην πραγματικότητα οι εξωγήινοι».

Οι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει πολλές φορές να έλθουν σε επαφή με πιθανούς εξωγήινους πολιτισμούς. Το 2008 η NASA εξέπεμψε στο διάστημα το τραγούδι των Μπιτλς «Across the Universe» προκειμένου να λάβει κάποιο μήνυμα φιλίας από εξωγήινες μορφές ζωής. Το μήνυμα αυτό αναμένεται να φτάσει στην περιοχή του Πολάρις το 2439.


Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω αλλιώς. Μία λέξη ταιριάζει στο παραπάνω άρθρο: ΠΑΠΑΡΙΕΣ!!!


Διαβάστε περισσότερα...

Φονικές μάχες στην πρωτεύουσα της Σομαλίας

Εννέα πολίτες σκοτώθηκαν σε επεισόδια με όπλα που έγιναν στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, με αντιμέτωπους ριζοσπάστες ισλαμιστές εξεγερμένους και τις κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζονται και από δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης, όπως έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι μάχες ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής, όταν οι ισλαμιστές εξεγερμένοι πέταξαν βόμβες κατά του προεδρικού μεγάρου και κατά κυβερνητικών δυνάμεων που βρίσκονταν εκεί. Ακολούθησαν σκληρές μάχες, με αποτέλεσμα εννέα πολίτες να σκοτωθούν και 37 να τραυματιστούν σοβαρά, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών επειγόντων περιστατικών.

Σημειώνεται ότι το κίνημα Shebab, το οποίο πρόσκειται στην Αλ Κάιντα, και ο σύμμαχός τους Χερμπ-αλ-Ισλάμ ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και νότιας Σομαλίας. Η χώρα μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο από το 1991.


Διαβάστε περισσότερα...

Διαβεβαιώσεις Παπακωνσταντίνου για τον μηχανισμό στήριξης

Τη διαβεβαίωση ότι ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα λειτουργήσει στις αρχές Μαΐου έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον. Στις 19 Μαΐου λήγουν λήγουν ομόλογα ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μόλις παρουσιαστεί το αυστηρό τριετές πρόγραμμα θα υπάρξει χρηματοδότηση και από τους δύο πυλώνες του μηχανισμού Ε.Ε. και ΔΝΤ, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε των χειρισμών της κυβέρνησης, απορρίπτοντας την κριτική ότι η χώρα μας καθυστέρησε να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να φύγει από την ευρωζώνη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε επίσης και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση και έδωσε έμφαση στο ασφαλιστικό. Τόνισε ότι οι μισθοί δεν είναι η μόνη πτυχή της ανταγωνιστικότητας και ανέφερε το παράδειγμα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων που επίσης θα συμβάλει στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της οικονομίας, ενώ αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας του δημοσίου.

Οι ανάγκες της Ελλάδας θα καλυφθούν εγκαίρως, ήταν το μήνυμα που έστειλε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ θα κρατήσει αμείλικτη στάση ως προς τον τρόπο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και τη δημοσιονομική εξυγίανση.Η διαπραγμάτευση αναμένεται να είναι σκληρή, με σημεία τριβής τις προτάσεις του Ταμείου για τις συντάξεις, τη μείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα και την απελευθέρωση των απολύσεων στο δημόσιο.

Η υποστήριξη θα προέλθει από ένα κοινό τριετές πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου, η Ελλάδα καλείται να εντείνει τα μέτρα το 2011 και το 2012, ανέφερε ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν. Στη σκληρή γραμμή εμμένει πάντως η Γερμανία. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αδιαπραγμάτευτος όρος για τη στήριξη της Ελλάδας από το Βερολίνο είναι η τήρηση σκληρών μέτρων εξυγίανσης τα επόμενα χρόνια.

Στο μεταξύ, η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Έλενα Σαλγάδο, δήλωσε την Κυριακή ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η ελληνική κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι «θα αποφασίσουμε τις προσεχείς ημέρες εάν είναι κατάλληλη στιγμή να αποκαλυφθεί το ύψος της συνολικής βοήθειας που θα δοθεί στην Ελλάδα για τρία χρόνια».

«Εάν τελικά, και αυτό είναι ένα ζήτημα που πρόκειται να συζητηθεί τις προσεχείς ημέρες, αποφασιστεί ότι είναι καλύτερα να ειπωθεί αμέσως πιό είναι το συνολικό ύψος της βοήθειας προς την Ελλάδα , εμείς (οι χώρες της ζώνης του ευρώ) θα εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα» τόνισε η κα Σαλγκάδο, η χώρα της οποίας προεδρεύει το παρόν εξάμηνο της ΕΕ.

Οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν υποσχεθεί βοήθεια ύψους 30 δισ. ευρώ από τον πρώτο χρόνο, που θα συνοδεύεται από ποσό ύψους 15 δισ. ευρώ που θα χορηγηθούν από το ΔΝΤ.

Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί κανένα στοιχείο που να αφορά το συνολικό ποσό οικονομικής βοήθειας που μπορεί να λάβει η Ελλάδα εντός των επόμενων τριών χρόνων.


Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΔΝΤ: Η ...αληθινή οικονομική βοήθεια




Διαβάστε περισσότερα...

Αυστραλία: Δουλειά μέχρι τα 100!

Έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υποστηρίζει ότι στο μέλλον πολλοί άνθρωποι θα εργάζονται μέχρι τα 100! Ο Οργανισμός έφθασε σε αυτό το συμπέρασμα εξετάζοντας δημογραφικά στοιχεία του εργατικού δυναμικού της Αυστραλίας.

Ο Δρ. Τζον Μπίαρντ, διευθυντής του Τμήματος Γήρανσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), ανέφερε ότι, αν η Αυστραλία θέλει να ανταπεξέλθει στο υψηλό κόστος που έρχεται με τη γήρανση του πληθυσμού της, πρέπει να αποδεχθεί στο εργατικό της δυναμικό υπερήλικες, των 80 και 90 ετών και, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και 100 ετών!

Ο Μπίαρντ, που βρίσκεται στη Μελβούρνη για να συμμετάσχει σε σχετικό συνέδριο την επόμενη εβδομάδα, προειδοποίησε ότι η εποχή που το ποσοστό γήρανσης του πληθυσμού θα φτάσει στο απόγειό του δεν έχει έρθει ακόμα, και ότι οποιεσδήποτε επενδύσεις στον τομέα της υγείας ή συνταξιοδότησης των υπερηλίκων δεν θα σταθούν ικανές να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος, που συνεπάγεται η γήρανση του πληθυσμού.

Η μόνη λύση, πρόσθεσε, είναι οι επιχειρήσεις της χώρας να εκμεταλλευτούν την εμπειρία και τις ικανότητες των ηλικιωμένων εργαζομένων τους, και να συνεχίσουν να τους απασχολούν. Οι επιχειρήσεις πρέπει να φροντίσουν να μετεκπαιδεύσουν τους ηλικιωμένους εργαζόμενους στις νέες τεχνολογίες και να απαλλαχθούν από την ισχύουσα προκατάληψη, ότι τα ηλικιωμένα άτομα δεν μπορούν να μετεκπαιδευθούν αποτελεσματικά.

Στην Αυστραλία μελετάται ήδη η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια, ενώ τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε κονδύλι 43,3 εκατ. δολ. Αυστραλίας (30 εκατ. ευρώ) προκειμένου να στηριχθούν οι ηλικιωμένοι εργαζόμενοι, που επιλέγουν να παραμείνουν ενεργά μέλη του εργατικού δυναμικού της χώρας και μετά την συνταξιοδότησή τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Συντριβή ελικοπτέρου στη Νέα Ζηλανδία

Τρία μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας έχασαν τη ζωή τους σήμερα, μετά τη συντριβή ελικοπτέρου που είχε προορισμό την εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες στρατιώτες (Anzacs) στην Καλλίπολη της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ελικόπτερο κατέπεσε στην περιοχή Wellington λίγο πριν την αυγή.

Ένα τέταρτο μέλος της αποστολής επέζησε, αλλά τραυματίσθηκε σοβαρά.


Διαβάστε περισσότερα...

Λουτρό αίματος στο Σουδάν

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατό του Νότιου Σουδάν και τις αραβικές φυλές του Νταρφούρ.

Είναι τα πιο αιματηρά επεισόδια που σημειώνονται από τις εκλογές στις 11 - 15 Απριλίου, τις πρώτες πολυκομματικές εκλογές κατά τα τελευταία 24 χρόνια.

Ωστόσο, στιγματίστηκαν από ατασθαλίες και κατηγορίες για νοθεία, ενώ τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, προηγείται το κόμμα του προέδρου Omar al-Bashir.

Η εκλογική βία αναμένεται να αναζωπυρώσει την ένταση μεταξύ βορρά και νότου, σύμφωνα με αναλυτές.


Διαβάστε περισσότερα...

Λουτράκι: Μυστικός αστυνομικός σε κύκλωμα πορνείας!

Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου παρακολουθούσε έκπληκτος τις σκηνές που εκτυλίσσονταν μπροστά του. Αστυνομικός είχε καταφέρει να διεισδύσει σε ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα πορνείας και είχε τις αποδείξεις για να συλλάβει τόσο τον 54χρονο σωματέμπορο, όσο και την 21χρονη αλλοδαπή που εκδιδόταν. Ας πάρουμε όμως την υπόθεση με τη σειρά...

Το ξεκίνημα γίνεται αργά το απόγευμα του Σαββάτου (24/04/2010). Η αστυνομία, που γνώριζε ότι ο 54χρονος προωθεί στην πορνεία την 21χρονη κοπέλα για να κερδίζει χρήματα, αποφάσισε να στήσει παγίδα. Αστυνομικός που προσποιήθηκε τον πελάτη του τηλεφώνησε και ζήτησε να κλείσουν ραντεβού σε ξενοδοχείο της πόλης.

Αφού συμφώνησαν στο οικονομικό, ο 54χρονος ιδιοκτήτης μπαρ έδωσε το πράσινο φως και το ραντεβού κλείστηκε για λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Εκεί, ο αστυνομικός παρουσιάστηκε με πολιτικά. Έδωσε προσημειωμένα χαρτονομίσματα στον σωματέμπορο και όταν έφτασε η 21χρονη τους συνέλαβε.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για μαστροπεία κατά συναυτουργία και παράνομη έκδοση προσώπου. Πλέον η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης.


Διαβάστε περισσότερα...

Μπόινγκ 777 έκανε βουτιά στον αέρα!

17 τραυματίες απο τη βουτιά που έκανε σε διάστημα μερικών λεπτών ένα Μπόινγκ εξαιτίας αναταράξεων πάνω από την Ινδία.

Το Μπόινγκ της εταιρίας Emirates ταξίδευε απο το Ντουμπάι στην Ινδία όταν, εξαιτίας ισχυρών αναταράξεων, έκανε βουτιά σε διάστημα μερικών λεπτών, ενώ πετούσε σε ύψος 4.600 μέτρων.

Το Μπόινγκ 777 με 361 επιβάτες προσγειώθηκε τελικά χωρίς προβλήματα στον προορισμό του, την πόλη Κοσίν της νότιας Ινδίας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της εταιρίας, στη διάρκεια των ισχυρών αναταράξεων, ορισμένοι επιβάτες υπέστησαν μώλωπες και άλλα, όχι σοβαρά, τραύματα.

"Ορισμένοι επιβάτες που δε φορούσαν ζώνη ασφαλείας εκτινάχθηκαν από τα καθίσματά τους, αλλά ο πιλότος έθεσε στη συνέχεια υπό έλεγχο το αεροσκάφος", πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.


Διαβάστε περισσότερα...

Αλβανικοί μεγαλοϊδεατισμοί-Διαμελισμός της Ελλάδος και νόμισμα με τον Μ.Αλέξανδρο!

Οι ανίκανες και εθνικά επικίνδυνες κυβερνήσεις της χώρας μας των τελευταίων δεκαετιών, έχοντας υιοθετήσει το ανιστόρητο και αφελές δόγμα εξωτερικής πολιτικής "Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτε, αλλά και δεν παραχωρεί τίποτε", εισέπραξαν όχι μόνον τον γενικό καγχασμό και την περιφρόνηση των μεγάλων δυνάμεων, αλλά έδωσαν το σύνθημα για την διεκδίκηση ακόμα και από κράτη-οπερέτες (Σκόπια, Αλβανία) τμημάτων του Ελλαδικού χώρου.

Σημειολογικά, όπως μου εξήγησε πριν από χρόνια ένας φίλος μου στο εξωτερικό, λάτρης της χώρας μας και του ελληνικού πολιτισμού, αυτή η έκφραση γίνεται αντιληπτή από τον οποιοδήποτε ξένο παράγοντα, πολιτικό, διπλωμάτη,στρατιωτικό κ.λπ. ότι η Ελλάδα έχοντας αποσπάσει από τους γείτονές της εδάφη που δεν της ανήκαν και τα οποία κάλυψαν το μέγιστο των επιδιώξεών της, αρνείται να τα επιστρέψει και αυτός είναι ο λόγος που κραυγάζει ότι "δεν παραχωρεί τίποτε". Σήμερα όμως, που ζούμε σε μια "εποχή συνεννόησης και αλληλοκατανόησης μεταξύ των λαών", αυτή η στάση της Ελλάδος κρίνεται ως απαράδεκτη και επιτέλους πρέπει οι Έλληνες να βάλουν "λίγο νερό στο κρασί τους" και να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να μη επιδεικνύουν αυτήν την αδιάλλακτη στάση.



Νομίζω ότι κάτω από αυτό το απόλυτα λογικό πρίσμα για τους ξένους, σε σχέση με το βλακώδες δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής, γίνεται εύκολα αντιληπτό το γιατί όλα αυτά περί ιστορικών δικαιωμάτων κ.λπ., κ.λπ. ακούγονται στο εξωτερικό ως ύποπτα και θεωρούνται......"ελληνικές πονηριές" από τον μέσο πολίτη κάθε χώρας, ο οποίος βέβαια δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες της ελληνικής ιστορίας και που δεν τον ενδιαφέρουν κιόλας. Ακολουθώντας την απλή λογική και την αφειδώς διοχετευόμενη προπαγάνδα των γειτόνων μας από Πανεπιστημιακούς, "Ιστορικούς", από "Ερευνητικά Ιδρύματα", "Ινστιτούτα" κ.λπ. πείθεται εύκολα ότι επιτέλους κάτι πρέπει να επιστρέψουν οι άπληστοι Έλληνες.

Φτάσαμε λοιπόν σήμερα να διεκδικούν σχεδόν όλοι οι γείτονές μας κάτι από τα ελληνικά εδάφη και εμείς να επιμένουμε ότι "δεν διεκδικούμε τίποτε" και να αφήνουμε στην τύχη τους τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, της Πελαγονίας (Σκόπια), της Ίμβρου και Τενέδου, της Κωνσταντινούπολης, της Αιγύπτου, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας ή των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, μη τυχόν και παρεξηγηθούμε!

Βεβαίως, στα περισσότερα από τα μέρη που προαναφέρθηκαν, ο ελληνισμός έχει χαθεί οριστικά και σύντομα θα εξαφανισθεί και από τα υπόλοιπα και εμείς κεχηνότες θα θαυμάζουμε κάποιους Τούρκους συγγραφείς, τραγουδιστές ή "διανοούμενους" που γράφουν άρθρα ή κάνουν δηλώσεις για τους "ρωμιούς" που χάθηκαν και έχασε η "Ισταμπούλ" το χρώμα της και το κοσμοπολίτικο στοιχείο της!!!

Παρουσιάζουμε σήμερα μια ανάλογη περίπτωση από την "φίλη" Αλβανία που έχει μπει από καιρό στον χορό των διεκδικήσεων εις βάρος μας, έχοντας πρακτικά εξαλείψει το ελληνικό στοιχείο σε μεγάλο βαθμό, οπότε με θράσος χιλίων πιθήκων διεκδικεί σήμερα δικαιώματα για τους εγκληματίες και συνεργάτες των Γερμανο-Ιταλών κατακτητών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Τσάμηδες, αλλά και μιμούμενη τους ξεσαλωμένους Σκοπιανούς, άρχισε να προβάλλει την αλβανική καταγωγή και εθνικότητα του Βασιλέα Πύρρου της Ηπείρου (!), ακόμα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του πατέρα του Φιλίππου Β΄ !!!

Κυκλοφόρησε μάλιστα και νόμισμα με την κεφαλή του Μ. Αλεξάνδρου, ο οποίος δεν ήταν προφανώς Έλληνας, αλλά Αλβανός, η δε μητέρα του Ολυμπιάδα ήταν γνήσια αλβανίδα από την Ήπειρο, όπου από τα πανάρχαια χρόνια κατοικούσαν μόνον Αλβανοί !!!Νομίζω ότι δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο...

...ούτε και εμείς φυσικά,οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν προγράμματα 'τσιπαρίσματος' παιδιών από τους μασόνους των ΗΠΑ και bar code στα νεογέννητα στην Βρεττανία

Αυτό είναι δεν πρωταπριλιάτικο ψέμα.

Στην Αμερική μπορεί ακόμα το γενικό τσιπάρισμα όλων των παιδιών να μην έχει επιβληθεί ‘δια του νόμου’, αλλά τα πράγματα οδηγούνται προς τα εκεί. Αργά ή γρήγορα το τσιπάρισμα θα είναι γεγονός. Όπως στα ζώα.

Οι μασονικές στοές δείχνουν ιδιαίτερη προθυμία στην προώθηση του τσιπαρίσματος στα παιδιά, ‘για το καλό των παιδιών’ βέβαια και ‘για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας’. Σε συνεργασία μάλιστα με τις τοπικές αρχές και την αστυνομία.

Για την επαρχία του Maine των ΗΠΑ, υπάρχει το πρόγραμμα ‘MECHIP.ORG’ το οποίο έχει σκοπό την ‘ταυτοποίηση’ και ‘προστασία’ του παιδιού, στην σημερινή εποχή ‘όπου τόσα παιδιά εξαφανίζονται’. ….Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν από τους μασόνους, για κάθε οικογένεια στο Maine που ενδιαφέρεται. Βλέπε: http://www.mechip.org/

Υπάρχουν και τα «Μασονικά Προγράμματα Ταυτοποίησης Παιδιού», (‘Masonic Child Identification Programs’) ή με τα αρχικά ‘CHIP’ (!), τα οποία αποτελούν (κατά την wikkipedia) μια ‘φιλανθρωπική πρωτοβουλία' των μασονικών Στοών της Βόρειας Αμερικής, στο να βοηθήσουν στον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών. Τα προγράμματα που υποστηρίζονται είναι στελεχωμένα από εθελοντές από τις στοές, από ανθρώπους του νόμου και οδοντίατρους. Βλέπε: http://www.mainemason.org/grandlodge/chip.asp

Τα προγράμματα CHIP δίνουν στους γονείς την ευκαιρία να δημιουργήσουν έναν σετ με υλικό αναγνώρισης για το παιδί τους, δωρεάν. Το σετ περιλαμβάνει μια κάρτα δακτυλικών αποτυπωμάτων, μια φυσική περιγραφή, ένα βίντεο, δισκέτα ηλεκτρονικού υπολογιστή ή DVD του παιδιού, ένα οδοντικό αποτύπωμα, καθώς και ένα δείγμα DNA. Ο σκοπός του πακέτου είναι να παρέχει σημαντικές πληροφορίες στο κοινό και στις αστυνομικές αρχές σε περίπτωση που ένα παιδί εξαφανιστεί.

Το πρόγραμμα έχει επαινεθεί από το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά.

Η βιντεοκασέτα ή DVD, εκτός από τη αποτύπωση της εμφάνισης και τη φωνή, περιλαμβάνει ερωτήσεις προσαρμοσμένες στην ηλικία του παιδιού και μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση ενός παιδιού που θα μπορούσε να λείπει από το σπίτι και για άλλους λόγους εκτός από την απαγωγή.


Το Πρόγραμμα των μασόνων έχει αναφερθεί από κρατικές και τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες, ως ‘μοντέλο - πρότυπο’ και για τη δική τους υπηρεσία. Η διαφορά μεταξύ του μασονικού CHIP και άλλων προγραμμάτων, είναι ότι οι δημοτικές και αστυνομικές αρχές αποθηκεύουν όλα τα δεδομένα που συλλέγονται (συμπεριλαμβανομένων των δακτυλικών αποτυπωμάτων) σε μια βάση δεδομένων. Το μασονικό πρόγραμμα λειτουργεί με απόλυτη εχεμύθεια.

Δείτε και στο: http://mason-chip.blogspot.com/

Βρετανία : βάζουν στα νεογέννητα barcode

Βραχιολάκια με barcode, αντί του ονόματος των γονέων, αποφάσισαν να φορούν σε όλα τα νεογέννητα στο Νοσοκομείο Kettering General Hospital στη Βρετανία.

«Τα γράμματα είναι αρκετές φορές δυσανάγνωστα και συχνά συμβαίνουν σφάλματα», εξηγούν οι υπεύθυνοι.

Έτσι, εκτυπώνουν τρία ίδια barcode, όπου το ένα προορίζεται για μία κορδέλα που τοποθετείται στο βραχίονα του παιδιού, το άλλο για τα φιαλίδια με τις εξετάσεις αίματος και το τρίτο και για το βιβλιάριο του παιδιού, που παραλαμβάνουν οι γονείς κατά την έξοδό τους από το μαιευτήριο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας Ασθενών της Βρετανίας, το ΕΣΥ αναμένεται να προωθήσει το barcode ως σύστημα ασφαλείας σε όλα τα μαιευτήρια της χώρας.

O AMEΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΘΕΝΑΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ!

Πριν λίγο καιρό ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για την Υγεία στις ΗΠΑ.

Βάσει συγκεκριμένων του διατάξεων, γίνεται υποχρεωτική η εμφύτευση ηλεκτρονικού τσιπ σε κάθε Αμερικανό πολίτη.

Μέχρι πριν αρκετές ημέρες, 20 από τις πολιτείες των ΗΠΑ είχαν καταφύγει στα δικαστήρια για την ακύρωση του νομοσχεδίου, επειδή είναι, όπως υποστηρίζουν, βαθύτατα αντισυνταγματικό και πλήττει την ελευθερία του κάθε Αμερικανού πολίτη καίρια.

Διαβάστε σχετικά δημοσιεύματα κάνοντας
κλικ στις ακόλουθες ηλ/κές διευθύνσεις.

(Τα δημοσιεύματα είναι εκατοντάδες, με αυξητική τάση):

http://www.arguewitheveryone.com/general-political-discussion/115153-both-house-senate-health-bills-require-micro-chipping-americans-3-18-10-a.html

http://www.disclose.tv/forum/health-bills-require-microchipping-t19612.html

http://www.harley-davidsonforums.com/forums/joe-mama/18934-microchip-required-obamacare.html

http://soldierforliberty.wordpress.com/2010/04/01/government-pushes-national-id-after-sneaking-implantable-chips-into-health-care-bill/

http://www.thenewamerican.com/index.php/usnews/politics/3193-national-healthcare-will-require-national-rfid-chip

http://republicbroadcasting.org/?p=7711

http://goldfuture.wordpress.com/2010/03/19/both-house-and-senate-health-bills-require-the-micro-chipping-of-americans-31810/

http://patdollard.com/2010/04/obamacares-secret-surveillance-the-o-force-wants-government-snooping-on-you/

http://indianinthemachine.wordpress.com/2010/03/29/omg-americans-new-obama-healthcare-bill-will-require-you-to-get-another-mark-of-the-beast-a-microchip-implant/

http://helloandrea.blogspot.com/2010/04/mark-of-beast-666-microchipping-of.html

http://www.usacarry.com/forums/2nd-amendment-politics/12399-micro-chipping-begin-36-months.html

http://healthfreedoms.org/2010/03/29/chipped-pets-develop-fast-growing-tumors/

ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ 20 ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ:

http://www.foxnews.com/story/0,2933,590623,00.html

H πολιτεία της Virginia των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είχε ήδη περάσει νόμο κατά της εξαναγκαστικής εμφύτευσης μικροτσιπ σε ανθρώπους:

http://rawstory.com/2010/02/virginia-passes-law-banning-chip-implants-mark-beast/

H ίδια πολιτεία μηνύει τον νόμο που ψηφίσθηκε για την υγεία στις ΗΠΑ ο οποίος, μεταξύ άλλων, επιβάλλει την υποχρεωτική εμφύτευση ηλεκτρονικών τσιπ στους Αμερικανούς, ως κατάφορα αντισυνταγματικό:

http://info-wars.org/2010/03/23/united-states-virginia-calls-health-bill-unconstitutional-files-suit/

Ο Ανώτατος Δικαστής της Φλώριδας, Bill McCollum, δήλωσε ότι η Ινδιάνα, η βόρεια Ντακότα, το Μισσισσιπή, η Νεβάδα και η Αριζόνα θα ενωθούν με την Φλώριδα και την Νότια Καρολίνα την Νεμπράσκα, το Τέξας την Γιούτα, την Λουϊζιάνα, την Αλαμπάμα, το Κολοράντο, το Μίτσιγκαν, την Πενσυλβάνια, την Ουάσινγκτον, το Αϊντάχο και την Νότια Ντακότα, στην προσπάθεια να σταματήσουν το νομοσχέδιο δια της δικαστικής οδού:

http://www.allheadlinenews.com/articles/7018351347

Η πολιτεία της Ουάσινγκτον:

http://www.oregonlive.com/opinion/index.ssf/2010/04/washington_leaders_have_a_duty.html

Μια άλλη πολιτεία των ΗΠΑ, η βόρεια Ντακότα το 2007 είχε δια νόμου απαγορεύσει την εμφύτευση τσιπ στους ανθρώπους:

http://www.shortnews.com/start.cfm?id=61792

Στην Οklahoma των ΗΠΑ παρόμοια αντίσταση:

http://www.canadianbusiness.com/markets/market_news/article.jsp?content=D9EVK8C80


Διαβάστε περισσότερα...

Δολοφονία άνδρα στο Μαρούσι

Νεκρός είναι ένας άνδρας, στον οποίο επιτέθηκε νωρίς το πρωί ένας Ρωσοπόντιος, στο Μαρούσι.

Το περιστατικό έγινε στην οδό Ερασμίας 1.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Διαβάστε περισσότερα...

Σύλληψη 52χρονου με 11 πλαστές ταυτότητες δικαστικών

Έντεκα πλαστά δελτία ταυτότητας δικαστικών λειτουργών καθώς και μια στρογγυλή σφραγίδα δημόσιας υπηρεσίας, βρέθηκαν στην κατοχή 52χρονου δραπέτη.

Τα παραπάνω εντοπίστηκαν μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, χθες το μεσημέρι στα ΚΤΕΛ "Μακεδονία".

Νωρίτερα, ο 52χρονος, με την επίδειξη ενός από τα πλαστά δελτία ταυτότητας, είχε απαιτήσει να του εκδοθεί εισιτήριο υπεραστικού λεωφορείου δωρεάν.

Ο 52χρονος είναι Έλληνας υπήκοος. Σε βάρος του εκκρεμούν τέσσερις αποφάσεις, με τις οποίες έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών και έξι μηνών για πλαστογραφία - απόδραση κρατουμένου, απάτη και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.


Διαβάστε περισσότερα...

Καταπλακώθηκε από δέντρο 64χρονος

Ένας άνδρας 64 ετών σκοτώθηκε στο Μουργκάνι Τρικάλων, όταν καταπλακώθηκε από δέντρο.

Συμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων, ο 64χρονος προσπαθούσε να κόψει το δένδρο, όταν αυτό έπεσε πάνω του.


Διαβάστε περισσότερα...

Στο Φανάρι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος. Συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

"Ήρθαμε εις το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να συναντήσουμε τον Παναγιότατο και να συζητήσουμε θέματα, τα οποία αφορούν από κοινού το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες", δήλωσε ο κ. Θεόφιλος.

Μιλώντας για τη στάση των τουρκικών αρχών απέναντι στο Φανάρι, εκτίμησε ότι είναι πολύ πιο ευνοϊκή από εκείνη που κρατούν οι ισραηλινές αρχές απέναντι στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.


Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε στη φυλακή ναζιστής παιδεραστής

Ο Πάουλ Σέφερ, πρώην δεκανέας των Ες Ες και ιδρυτής μυστικιστικής αίρεσης υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε στο νοσοκομείο φυλακής της Χιλής.

Ο 88χρονος είχε καταδικαστεί το 2005 σε εικοσαετή κάθειρξη για τη σεξουαλική κακοποίηση 25 παιδιών. Η χιλιανή Δικαιοσύνη είξε ξεκινήσει τις έρευνες για την υπόθεση το 1997, με αποτέλεσμα ο δράστης να διαφύγει στην Αργεντίνη. Συνελήφθη ύστερα από οκτώ χρόνια και οδηγήθηκε στις φυλακές της Χιλής.

Εδιώκετο επίσης για συνεργασία με τη χούντα του Πινοσέτ, στις απαγωγές και δολοφονίες αντιφρονούντων.


Διαβάστε περισσότερα...

«Με το βαμβάκι» η αναφορά Ομπάμα στη γενοκτονία των Αρμενίων

Ως μία από τις χειρότερες ωμότητες του 20ου αιώνα χαρακτήρισε τη σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε ομιλία του για την 95η επέτειο από το συμβάν. Σε μία άσκηση ισορροπίας, δεν χρησιμοποίησε ούτε μία φορά τον όρο «γενοκτονία».

"Αυτήν την ημέρα μνήμης, σιωπούμε και θυμόμαστε ότι πριν από 95 χρόνια άρχισε μια από τις χειρότερες ωμότητες του 20ου αιώνα. Αυτή τη μελανή στιγμή της ιστορίας, 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι σφαγιάστηκαν ή προχώρησαν προς το θάνατό τους τις τελευταίες ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας", ανέφερε στο μήνυμά του.

Κάλεσε εμμέσως την Τουρκία να αναγνωρίσει τη γενοκτονία, λέγοντας πως "Είναι προς το συμφέρον όλων η πλήρης και ειλικρινής αποκατάσταση των γεγονότων".

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος, λέγοντας ότι έλαβε υπόψη τις ευαισθησίες της Τουρκίας. Τον ρόλο του προσβεβλημένου επωμίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη και λανθασμένη τη δήλωση Ομπάμα, υποστηρίζοντας ότι εκφράζει μονόπλευρη πολιτική άποψη. "Ο μεγαλύτερος εχθρός των ιστορικών γεγονότων είναι η αναθεώρηση της μνήμης. Καμία χώρα δεν θα πρέπει να επιβάλει στους άλλους τις απόψεις της για την ιστορία (...) Η Ιστορία μπορεί να κριθεί μόνον από τους ιστορικούς, δεν είναι αρμοδιότητα των πολιτικών", δήλωσε.


Διαβάστε περισσότερα...

Επτά αντάρτες νεκροί από Αμερικανικά πυρά στο Πακιστάν

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές του Πακιστάν, ήταν αντάρτες.

Το αεροσκάφος τους χτύπησε με τρεις πυραύλους, κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης (19:00 ώρα Ελλάδος), στη ζώνη Μάρσιχελ, 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Μιρανσάχ, της μεγαλύτερης πόλης στην περιοχή.


Διαβάστε περισσότερα...

Ανατροπές παντού: από τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας μέχρι τον τρόπο λειτουργίας του κράτους και της οικονομίας φέρνει η νέα πραγματικότητα

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ Η ΤΟΥΣ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ; ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΓΙΝΕΣ! ΣΕ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ! ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ;

Το «φάντασμα της Ουγγαρίας» πλανάται πάνω από την κυβέρνηση, μετά την απόφαση για ενεργοποίηση του μηχανισμού Ε.Ε. και ΔΝΤ. Παρά τις διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες, κορυφαίοι υπουργοί δεν βγάζουν από το μυαλό τους ότι οι σύντροφοί τους, του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουγγαρίας, δυο χρόνια μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ, είδαν την επιρροή τους να καταρρέει και τα ποσοστά τους από 43,2% το 1996 να συρρικνώνονται στο 19,3% το 2010.

Το σημερινό αγκάθι είναι οι τελικές ρυθμίσεις στην τριετή συμφωνία με το ΔΝΤ και την Ε.Ε., που θα περιλαμβάνει νέα μέτρα, που αφορούν ιδίως τη μείωση του αριθμού των δημόσιων υπαλλήλων, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την αύξηση του ορίου απολύσεων. Ομως τα μεγάλα προβλήματα τώρα αρχίζουν.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού αναγνωρίζουν ότι μπαίνουμε σε μια εντελώς νέα φάση στην ιστορία της χώρας και ότι αυτό που χρειάζεται, στις καινούριες συνθήκες, είναι η αναπροσαρμογή της πολιτικής. «Πρέπει να ξανασχεδιάσουμε τη στρατηγική μας. Αλλιώς θα χαθούμε στο λαβύρινθο των γεγονότων», σημειώνει ο συνομιλητής μας, που βλέπει ότι η κυβέρνηση, ώς το τέλος της τετραετίας, ουσιαστικά δεν θα έχει περιθώρια άσκησης δικής της πολιτικής, αλλά θα ασκεί διαχειριστικό ρόλο και αυτό που θα κάνει θα είναι να δίνει λόγο στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ για το αν υλοποιεί τα συμφωνηθέντα. Οι αλλαγές που συζητούνται αφορούν δύο επίπεδα:

α Στην παρουσίαση στους πολίτες σχεδίου για το πώς θα βγούμε από τη σημερινή κατάσταση. «Τους μαυρίζουμε την ψυχή και λείπει η αφήγηση που θα δίνει προοπτική», αναγνωρίζει υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο προσθέτει ότι πρέπει να ειπωθεί στους πολίτες πώς θα είναι η χώρα σε μια τριετία. Η «ζύμωση» θα ξεκινήσει πρώτα απ' όλα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν προτάσεις, μάλιστα, η συμφωνία με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. να έρθει προς συζήτηση όχι μόνο στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και στη Βουλή. Επίσης, έχουν γίνει πιο εντατικές οι συζητήσεις για την ενίσχυση του σχεδιασμού της κυβέρνησης με τη δημιουργία νέων οργάνων (ομάδα στρατηγικής, think tank), τα οποία θα επεξεργαστούν προτάσεις και για τη διαχείριση των τεράστιων κοινωνικών προβλημάτων.

β Στη λειτουργία της κυβέρνησης και της κρατικής μηχανής, με νέο πιο επιτελικό τρόπο. Οι προτάσεις πολλές: από ανασχηματισμό και τοποθέτηση σε θέσεις-κλειδιά των πιο αποτελεσματικών στελεχών, μέχρι την αξιοποίηση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων σε ρόλους «κομάντο» για να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας και να έρθουν επενδύσεις. Ηδη έχουν γίνει κρούσεις σε Αραβες και Αμερικανούς, οι οποίοι εκδηλώνουν πρόθεση να επενδύσουν στην Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι «θα τρέξουν γρήγορα». Γι' αυτό το λόγο υπάρχει πρόταση να συγκροτηθούν ειδικές «ομάδες έργου», που θα αναλαμβάνουν να προωθήσουν αυτά τα επενδυτικά σχεδια δίνοντας λύσεις επιτόπου.

Κορυφαίος υπουργός αναγνωρίζει ότι τα δύσκολα είναι μπροστά και ότι δεν έχει κλείσει το θέμα του δανεισμού της Ελλάδας. Δεν αποκλείει καθόλου, μάλιστα, το ενδεχόμενο η χώρα μας να αναγκαστεί τελικά να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους ύστερα από κάποιο διάστημα.

Σε αυτή την περίπτωση προεξοφλεί ότι θα υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού. Ακόμη όμως και αν αντιμετωπιστεί το δημοσιονομικό πρόβλημα, το κοινωνικό κόστος που θα προκαλέσουν οι αλλαγές θα είναι τεράστιο. Κάποιοι θα βγουν κερδισμένοι και άλλοι θα καταστραφούν. Στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι πρέπει να καταβάλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μη βρίσκονται ανάμεσα στους τελευταίους.

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ. ΒΑΛΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ!!! ΨΑΞΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ. ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ; ΑΜΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΝΤ ΜΕ ΑΠΛΩΜΕΝΑ ΧΈΡΙΑ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ!



Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα νεκροί από ανεμοστρόβιλους στο Μισισιπί

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 20 τραυματίστηκαν από το πέρασμα, το Σάββατο, πολλών ανεμοστρόβιλων και καταιγίδων στο Μισισιπί.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σε 17 κομητείες, που επλήγησαν σκληρά από τους ανεμοστρόβιλους της άνοιξης, οι οποίοι κατέστρεψαν δεκάδες κατοικίες και κτίρια, ανέφερε σε μία δήλωση ο κυβερνήτης του Μισισιπί, Χάλεϊ Μπάρμπουρ. Δύο τραυματίες χρειάστηκε να απομακρυνθούν με ελικόπτερο από την πόλη Τζάκσον και 17 άλλοι με ασθενοφόρα.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Γιάζου, απ΄όπου κατάγεται ο κυβερνήτης, και οι έρευνες και για άλλα θύματα, ενδεχομένως, συνεχίζονται, δήλωσαν οι αρχές.

Σημαντικά τμήματα του Μισισιπί, της Αλαμπάμα, της Φλόριντα, του Τενεσί, του Κεντάκι, του Ιλινόι, της Ιντιάνα και του Μισούρι τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού έπειτα από προβλέψεις για ανεμοστρόβιλους και βίαιες καταιγίδες.


Διαβάστε περισσότερα...

'Ολη η Βουλή στο ημερολόγιο του Χριστοφοράκου - Στο μικροσκόπιο 7.000 σελίδες!

Ενα ημερολόγιο 7.000 σελίδων με ιστορία 20 χρόνων αποκαλύπτει επι της ουσίας όλη την πικρή ιστορία της Siemens.

Το ημερολόγιο είχε 2 στήλες ήταν στα χέρια της εξ απορρήτων γραμματέως του κ. Μ. Χριστοφοράκου Κατερίνας Τσακάλου και στις σελίδες αυτές κατέγραφε τα πάντα.

Στην πρώτη στήλη κατέγραφε τα ραντεβού του τότε «αφεντικού» της Siemens- όπου υπάρχουν αρκετά πολιτικά ονόματα- και στη δεύτερη τα τηλεφωνήματα που δεχόταν ή έκανε ο κ. Χριστοφοράκος.

Ο χριστοφοράκος της είχε τόση εμπιστοσύνη που της έλεγε να του υπενθυμίσει και πότε να αγοράσει οδοντόκρεμα, πότε θα πάει στον οδοντίατρο, πότε θα πληρώσει τα κοινόχρηστα, αν έχουν τελειώσει ή όχι τα γαλατάκια του καφέ, πότε θα βγάλει αεροπορικά εισιτήρια και αν θα προμηθευτεί εισιτήρια της Εθνικής ή του Ολυμπιακού για να τα δωρίσει εν συνεχεία σε πολιτικούς.

Σημαντικό είναι οτι ποτέ κανένα ραντεβού, κυρίως με τους πολιτικούς, δεν γινόταν στο γραφείο του κ. Χριστοφοράκου. Απλώς ο κ. Χριστοφοράκος πήγαινε και συναντούσε τους πολιτικούς είτε στα γραφεία τους είτε στα υπουργεία τους ή ακόμη και σε κεντρικά πολυτελή ξενοδοχεία.


Η αλήθεια είναι οτι της ζητήθηκε να το καταστρέψει αλλά δεν τα κατάφερε γιατί είχε πολλές σελίδες....

Το σημαντικό επίσης είναι οτι η κα Τσακάλου φαίνεται να έχει αλλάξει στρατόπεδο αφού πλέον χαρακτηρίζει το πρώην αφεντικό της «εγωπαθή», καταγγέλει ότι απειλείται η ζωή της και το πιο ουσιαστικό είναι οτι το ημερολόγιο αυτό θα αποτελέσει και το σημαντικότερο ντοκουμέντο στην απόδοση ευθυνών.

Αγαπημένο μου ημερολόγιο....

Μην ξεχάσω να πληρώσω τα κοινόχρηστα.....

Αυτό γράφει για παράδειγμα το διαβόητο ημερολόγιο στις 17 Απριλίου 2003.

Επίσης : Να φροντίσω για το ακουστικό βαρηκοΐας μιας κυρίας Βαρβάρας και να της ανανεώσω την κάρτα κινητής τηλεφωνίας.

Στις 16 Ιανουαρίου 2003 υπάρχει σημειωμένο «στάμνα γιαούρτι» αλλά και σημείωση για μια Πόρσε, πιθανότατα είτε για ενοικίαση είτε για αγορά. Στις 23 Νοεμβρίου 2004 υπάρχει σημείωμα για την προμήθεια, όπως αναγράφεται, σε... «κρουασανάκια και φρυγανιές». Στις 21 Δεκεμβρίου 2004 σημείωση για χαρτί κουζίνας, στις 13 Φεβρουαρίου 2003 αναφέρεται σε ένα laptop και στην αγορά από το φαρμακείο (προφανώς ο κ. Χριστοφοράκος είχε κρυολογήσει) Vicks με ευκάλυπτο χωρίς ζάχαρη.
Και πάει λέγοντας....

Επαιζε μέχρι και τζόκερ...

Υπάρχουν υπενθυμίσεις (11 Ιουλίου 2003) για επίσκεψη σε οδοντίατρο, για την προμήθεια μιας μπαταρίας και μιας... φούστας από γνωστό κατάστημα στο Κολωνάκι. Ακόμη και... τζόκερ έπαιζε ο κ. Χριστοφοράκος, όπως αναφέρεται στο ημερολόγιο. Στις 3 Φεβρουαρίου 2004 θα υπήρχε κλήρωση Τζόκερ και ο κ. Χριστοφοράκος μάλλον ήλπιζε σ΄ αυτήν. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, στις 30 Ιανουαρίου 2004, «έριξε» και ένα άλλο δελτίο Τζόκερ - προφανώς είχε σημειωθεί τότε κάποιο τζακ-ποτ!

'Ηταν δημοφιλής....


Μια παρέλαση πολιτικών συναντά κανείς στο ημερολόγιο του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2003 στην πρώτη στήλη με τα ραντεβού αναφέρεται το όνομα «Βερελής», τον οποίο, όπως εμφανίζεται στο ημερολόγιο, πρέπει να συνάντησε κάπου στις 11 το πρωί. Εκείνο το διάστημα ο κ. Βερελής ήταν υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Στις 16 Ιανουαρίου 2003, στις 15.45, στη στήλη όπου αναγράφονται τα ραντεβού υπάρχει και το όνομα «Γείτονας».

Στις 11 Φεβρουαρίου 2004 στη στήλη των ραντεβού αναφέρεται το όνομα «Μπακογιάννη» σε συνάντηση που έγινε, άγνωστο πού, στις 8 το βράδυ.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2003 υπάρχει σημειωμένο στο ημερολόγιο στην πρώτη στήλη το όνομα «Τσουκάτος».

Υπάρχουν επίσης αναφορές για συναντήσεις με τους κκ. Γ. Αλογοσκούφη, Π.Δούκα και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Σε κάποια στιγμή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αϊβαλιώτης ανέφερε κατά την εξέταση της Τσακάλου στην Επιτροπή: «Υπάρχουν ένα σωρό ονόματα στο ημερολόγιο που μοιάζουν ονόματα πολιτικών». Και τη ρώτησε: «Βλέπω, δηλαδή, πολλές φορές να εμφανίζεται το όνομα Σαμαράς, Τσοχατζόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης,Σκανδαλίδης,Λιάπης, Γείτονας, Βερελής.

Είναι οι πολιτικοί που ξέρουμε;». Αυτή απάντησε μονολεκτικά: «Μάλιστα». Το σημαντικότερο για τις επαφές με τους πολιτικούς η κυρία Τσακάλου το κράτησε για το τέλος, αφήνοντας σαφέστατα να εννοηθεί ότι στο ημερολόγιό της υπήρχαν σημειωμένες σε προεκλογικές περιόδους επικοινωνίες του κ. Χριστοφοράκου με τα «ταμεία» των δύο μεγάλων κομμάτων.


'Ηθελε το manual...

Μόνο μία φορά, όπως αποκάλυψε, ήρθε σε απευθείας επικοινωνία με πολιτικό πρόσωπο και αυτός ήταν ο κ. Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τηλεφώνησε για να ζητήσει να μάθει πώς λειτουργεί μια συσκευή που είχε προμηθευτεί.


Διαβάστε περισσότερα...