Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ο Τζιμπρίλ Σισέ οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η είδηση της κλήσης του στην Εθνική Γαλλίας φαίνεται πως λειτούργησε ευεργετικά για τον Γάλλο στράικερ, ο οποίος σκόραρε δις στη νίκη του «τριφυλλιού» με 2-0 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Οι «πράσινοι» διατήρησαν τη διαφορά των δύο βαθμών από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στην Super League, ενώ οι «κυανέρυθροι» έμειναν με τα παράπονα για τις αποφάσεις του διαιτητή Καλόπουλου.

Η πρώτη ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους, με την κεφαλιά του Μανιάτη να φεύγει άουτ μετά το φάουλ του Τζαβέλλα στο 11ο λεπτό. Η φάση που έκρινε το παιχνίδι έγινε στο 20ο λεπτό. Ο Νίνης έπεσε μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής Καλόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι, θεωρώντας πως το μαρκάρισμα του Κοντοέ ήταν αντικανονικό, μία απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Γιώργου Παράσχου.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Τζιμπρίλ Σισέ που ευστόχησε από τα 11 βήματα φτάνοντας τα 19 γκολ στο πρωτάθλημα. Το γκολ αυτό άλλαξε σίγουρα την ψυχολογία των «πράσινων» που πλέον πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς πάντως να προκαλέσουν ουσιαστικά προβλήματα στον Μπεθέρα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η μια φάση διαδέχθηκε την άλλη. Στο 46’ ο Λέτο βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Μπεθέρα έδιωξε με τα πόδια. Ο Πανιώνιος απάντησε τρία λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Μανιάτη, που όμως κόντραρε στον Κατσουράνη και έφυγε κόρνερ και στην επόμενη φάση ο Μπεθέρα απέκρουσε το κοντινό σουτ του Σαλπιγγίδη. Τελικά τη λύση έδωσε πάλι ο Τζιμπρίλ Σισέ στο 55’ με ξαφνικό συρτό σουτ έξω από την περιοχή που κατέληξε στη γωνία του Μπεθέρα. Το 20ό γκολ του Γάλλου στο πρωτάθλημα έβαλε τέλος στα όποια όνειρα των γηπεδούχων για θετικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Μπεθέρα, Μανιάτης, Γουέλινγκτον (59’ Κούκετς), Γιόνσον (46’ Σκούφαλης), Ριέρα, Μπάλαμπαν, Κουμορτζί, Σιόβας, Κοντοές, Τσόσαλιτς (76’ Νικολάου), Τζαβέλλας
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Δάρλας, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Νίνης (80’ Σιμάο), Λέτο (84’ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (72’ Μαρίνος), Σισέ.