Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Αιφνιδιαστικά στο Αφγανιστάν ο Γερμανός υπ. Αμυνας

Ο υπουργός ’μυνας της Γερμανίας Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ πραγματοποίησε σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στα γερμανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου ’μυνας στο Βερολίνο.

Ο υπουργός έφθασε χθες το βράδυ, ενώ το πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Σκοπός του είναι να ενημερωθεί για την κατάσταση των στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο της υπό αμερικανική διοίκηση διεθνούς αποστολής.

Ο τσου Γκούτενμπεργκ πραγματοποιεί την ένατη επίσκεψή του στο Αφγανιστάν μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Οκτώβριο του 2009. Το Δεκέμβριο είχε μεταβεί εκεί με την καγκελάριο Μέρκελ. Μερικές ημέρες νωρίτερα μια ιδιαίτερα προβεβλημένη από τα μέσα ενημέρωσης επίσκεψη στη χώρα αυτή μαζί τη σύζυγό του και μια δημοφιλή τηλεοπτική παρουσιάστρια είχε προκαλέσει θύελλα σχολίων.

Ο τσου Γκούτενμπεργκ κατηγορείται για λογοκλοπή κατά την εκπόνηση της διατριβής του, συγκεκριμένα για την εκτενή αντιγραφή ήδη δημοσιευμένων κειμένων άλλων επιστημόνων στο διδακτορικό του στο νομικό δίκαιο το 2007.

Η Γερμανία παρέτεινε κατά ένα χρόνο στα τέλη Ιανουαρίου τη στρατιωτική της αποστολή στο Αφγανιστάν όπου έχει αναπτύξει σχεδόν 4.860 στρατιώτες, κυρίως στις βόρειες περιοχές. Η γερμανική δύναμη είναι η τρίτη σε μέγεθος στις τάξεις της ISAF, της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.