Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Προς διακοπή των ταξιδίων στο Μεξικό η Ε.Ε. - Θανάτωση όλων των χοίρων στην Αίγυπτο

Τη διακοπή όλων των μετακινήσεων με προορισμό το Μεξικό και την απολύμανση όλων των αεροδρομίων, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της γρίπης των χοίρων, εξετάζει η Ε.Ε., όπως έκανε γνωστό η αρμόδια για τις εξωτερικές σχέσεις Επίτροπος Μπενίτα Φερέρο-Βάλντνερ.

«Εξετάζουν τη διακοπή όλων ταξιδίων προς το Μεξικό και να απολυμάνουν όλα τα αεροδρόμια», δήλωσε η κ. Βάλντνερ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του Κόλπου στο Μουσκάτ του Ομάν.

Σύμφωνα εξάλλου, με σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο της Κούβας, η Αβάνα αποφάσισε την επ' αόριστον αναστολή όλων των πτήσεων από και προς το Μεξικό από απόψε τα μεσάνυχτα. Χθες είχε ανακοινωθεί η αναστολή των πτησεων για 48 ώρες εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις, ενώ ενισχύθηκαν οι υγειονομικοί και επιδημιολογικοί έλεγχοι σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας παρότι κανένα ανθρώπινο κρούσμα της γρίπης των χοίρων δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι τώρα στη Κούβα.

Στην Αίγυπτο εν τω μεταξύ, αποφασίστηκε η θανάτωση όλων των χοίρων ως μέτρο προφύλαξης από τη νόσο. «Αποφασίστηκε να σφαγιαστούν όλα τα κοπάδια χοίρων στη χώρα, αρχίζοντας από σήμερα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Χατέμ ελ Γκαμπαλί, σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από πρακτορείο ΜΕΝΑ.