Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Η κρίση έχει καταστρέψει τη ζωή του σχεδόν το ένα τρίτο των Αμερικανών

Σχεδόν το ένα τρίτο των Αμερικανών (29 τοις εκατό) κατήγγειλε ότι η κρίση έχει φέρει τη ζωή τους σε περισσότερο άγχος, αλλά και οδηγήθηκαν στην ολική καταστροφή ή στην επιδείνωση των σχέσεων με συγγενείς, συμπεριλαμβανομένων των συζύγων. Αυτό αναφέρεται στα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η τράπεζα ING Direct. Για σύγκριση, στη Γαλλία, δήλωσε το 24 τοις εκατό των ερωτηθέντων, στον Καναδά 23 τοις εκατό, ενώ στη Γερμανία 12 τοις εκατό.

Με τον τρόπο αυτό, το 40 τοις εκατό των Αμερικανών δήλωσε ότι λόγω της κρίσης και της ύφεσης στην οικονομία των ΗΠΑ θα πρέπει να συνταξιοδοτούνται πολύ αργότερα από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

34 τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύουν πως τώρα θα πρέπει να αποχωρούν από την δουλειά δέκα χρόνια αργότερα από την προβλεπόμενη, πριν από την ύφεση.

Με τον τρόπο αυτό, 16 τοις εκατό των κατοίκων των ΗΠΑ δήλωσαν ότι ο πρωταρχικός στόχος της εξοικονόμησης για το μέλλον τους ήταν για την σύνταξή τους.

Η άρνηση να χρησιμοποιήσουν μια πιστωτική κάρτα για αγορές, είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής τρόπος για να εξοικονομήσουν χρήματα. Περίπου 46 των ερωτηθέντων που απάντησαν ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Ιταλία, αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν πιστωτική κάρτα μόνο το 17 τοις εκατό των ερωτηθέντων, ενώ στη Γερμανία - μόνο το 11 τοις εκατό.

35 τοις εκατό των Αμερικανών πιστεύει ότι η συσσώρευση χρημάτων θα πρέπει να δημιουργηθεί, ώστε να έχουν ένα δημοσιονομικό "μαξιλάρι" σε περίπτωση απότομης επιδείνωσης της κατάστασης στη χώρα τους.