Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Έκλεισαν τμήματα σχολείων λόγω της νέας γρίπης

Κλειστά από τη Δευτέρα και για πέντε ημέρες, λόγω κρουσμάτων της νέας γρίπης Α/Η1Ν1, πρόκειται να παραμείνουν τμήματα δύο λυκείων, σε Χαϊδάρι και Μελίσσια.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μαθητές είναι δέκα, και στα δύο σχολεία, πέντε στο Χαϊδάρι και πέντε στα Μελίσσια, σε σύνολο 22 μαθητών που παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα.

Όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Υγείας και η Νομαρχία Αθηνών, διακόπηκε η λειτουργία του τμήματος Α3 του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου. Στο Λύκειο Μελισσίων, προληπτικά οι αρμόδιοι έκλεισαν και τα έξι τμήματα της Δευτέρας Λυκείου και τα έξι τμήματα της Τρίτης Λυκείου γιατί είχαν κοινά μαθήματα κορμού.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ακολουθείται αυστηρά το Πρωτόκολλο, όπως προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ. Κλιμάκια λοιμωξιολόγων πήγαν και στα δύο σχολεία, όπου και ενημέρωσαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Καθησυχαστικός πάντως εμφανίστηκε και ο υπουργός Παιδείας, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ή ανασφάλειας» ενώ υπογράμμισε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εξάπλωση είναι ο πανικός.

«Τα παιδιά είναι καλά, χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Πάνος Ευσταθίου, ο οποίος επεσήμανε πως «θα εκτιμούμε την κατάσταση κάθε μέρα».

Στο αίτημα γονέων για κλείσιμο όλου του σχολείου απάντησε μέσω του ΑΝΤ1 ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός. «Χρειάζεται, τόνισε, προσοχή και υπεθυνότητα». Όπως υπογράμμισε, «εγώ ακολουθώ πιστά τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Δράσης».