Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Bιβλική καταστροφή στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, εξαιτίας των χειρότερων πλημμυρών που έχει γνωρίσει το Πακιστάν, ενώ περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο έχουν πληγεί, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Πληροφόρησης της επαρχίας Κιμπέρ Πακτουνκάβα, Μιάν Ιφτικάρ Χουσάιν.

«Οι πλημμύρες έχουν εκτοπίσει 500.000 ανθρώπους και έχουν πληγεί περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο στην επαρχία Κιμπέρ Πακτουνκάβα στα βορειοδυτικά της χώρας» σημείωσε ο πακιστανός υπουργός.

Στο μεταξύ περίπου 1.500 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν χάσει την ζωή τους από τις πλημμύρες οι οποίες προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που οφείλονται στους μουσώνες στο Πακιστάν.

«Έχουμε καταγράψει 774 θανάτους αλλά ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί από τις πλημμύρες βρίσκεται ανάμεσα στους 1.200 και στους 1.500», δήλωσε ακόμη ο υπουργός Πληροφόρησης της επαρχίας Κιμπέρ Πακτουνκάβα, Μιάν Ιφτικάρ Χουσάιν.

«Άλλοι 129 άνθρωποι αγνοούνται», πρόσθεσε ο υπουργός κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Πεσαβάρ.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση σε αρκετές από τις πληγείσες περιοχές χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από τραγική.

Οι ελλείψεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως καθαρό νερό και τροφή είναι σημαντικές, ενώ εξαιτίας των λιμναζόντων υδάτων άρχισαν να δημιουργούνται εστίες μολύνσεων και επιδημιών.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πακιστανικές υγειονομικές αρχές ήδη έχουν καταγραφεί τα πρώτα κρούσματα χολέρας.