Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Άρχισε ο πειραματισμός σχετικά με την εισαγωγή ηλεκτρονικών βραχιολιών για τους κρατουμένους στην Ρωσία. Σε λίγο να τα περιμένετε και στην Ελλάδα




Η μεταφορά της «σωφρονιστικής πολιτικής» από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Ξεκίνησε ένα πείραμα στο Voronezh στη Ρωσία, για να εισαγάγουν τα ηλεκτρονικά βραχιόλια, (ηλεκτρονικές χειροπέδες) που θα μπορούν να παρακολουθούν την κυκλοφορία των κρατουμένων.

Σύμφωνα με πηγές ο οργανισμός θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο χρηματοδότησης, το οποίο θα συμβάλει σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης.

Το ηλεκτρονικό βραχιόλι είναι ένα μικρό πλαίσιο με ένα πλαστικό υπενθύμισης (remeshke), το βάρος του είναι πολύ μικρό. Τα βραχιόλια θα δοκιμαστούν σε μερικές φυλακές. Οι κρατούμενοι θα συμμετάσχουν στο πείραμα σε εθελοντική βάση. Μέσα στο υπόλοιπο του έτους θα δοκιμαστούν σε 218 ανθρώπους.

Αν το πείραμα ολοκληρωθεί με επιτυχία, τότε θα ισχύουν αυτά τα βραχιόλια όχι μόνο σε άλλες περιοχές σε σωφρονιστικά ιδρύματα, αλλά και σε άλλες περιοχές γενικά.

Το αμερικανικό μοντέλο εγκλεισμού οραματίστηκε και εφαρμόζει η Ρωσσία. Το ίδιο οραματίζεται και η ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας τη σκληρή ευρωπαϊκή γραμμή. Ο νέος ρόλος των φυλακών είναι να ελέγχουν την κοινωνική δυσαρέσκεια και να αντιμετωπίζουν τη φτώχεια ως εγκληματικότητα.

Πήγε στην Αμερική κυβερνητικό στέλεχος και είπε σε μιά εκπομπή: "Εκεί να δείτε τι είναι οι φυλακές. Μιλάμε για πολύ αυστηρές φυλακές. Δεν θέλω να σας τρομάξω. Εκεί μου έδειξαν ένα καινούριο σύστημα. Καινούριο για μένα. Για τους εγκληματολόγους ή για τους ειδικούς δεν είναι καινούριο. Το σύστημα του βραχιολιού, όπως το λένε. Βάζεις στο χέρι ή στο πόδι ένα βραχιόλι..."

Ξέρετε τι μου θυμίζει αυτός ο εκπρόσωπος ου κράτους; Εμένα παιδάκι, που ερχόμουν από το χωριό μου και έβλεπα τις πολυκατοικίες στην Αθήνα και απορούσα. Δεν έβλεπα παραπέρα. Το ίδιο κι αυτός σαν το ψάρι. Είδε το δόλωμα αλλά το αγκίστρι δεν το είδε. Ή σαν το ποντίκι, που είδε το "τυρί" άλλά την "φάκα" δεν την είδε. Ούτε θα τα δεί ποτέ, ούτε θα καταλάβει.

Τα "βραχιολάκια" είναι η αρχή του χαράγματος. Καταλάβατε γιατί τόσο καιρό γίνονται δραπετεύσεις κρατουμένων και απαγωγές παιδιών και επωνύμων; Οι υποθέσεις Άλεξ, Παναγόπουλου, Μυλωνά και της μικρής ΜΑDDIE, έγιναν γνωστά σε όλη την γή. Γι' αυτό δεν προχώρησαν οι έρευνες στην περίπτωση του Άλεξ και της Μaddie. Γι' αυτό δεν άφησαν την πανέξυπνη Ελληνική αστυνομία να ξανακάνει την δουλειά της.

Έπιασαν όλα τα επίπεδα ανθρώπων, για να σοκάρουν και να τρομοκρατήσουν όλα τα κράτη και όλους τους ανθρώπους.

Με λίγα λόγια. Εφαρμόζονται επακριβώς και στην ώρα τους τα Πρωτόκολλα των αμετ-Ανόητων σοφών της Σιών.

Ξυπνάτε λαοί. Όποια δικαιολογία και άν σας λένε οι χθεσινοί τσοπάνηδες-σημερινοί υπουργοί, να ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΤΕ. ΕΧΟΥΝ ΑΧΤΥΡΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ.
Οι φυλακές γέμισαν επειδή δεν εφάρμοσαν τους νόμους του κράτους οι ίδιοι οι νομοθέτες και θεσμικοί υπάλληλοι του Ελληνικού λαού και του κράτους.

Διαβάστε τι γράφει τεκμηριωμένη έκθεση πρός το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Εξαιρετικά τεκμηριωμένη είναι η έκθεση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους που εφαρμόζονται στις φυλακές. Στοιχεία για τη διαρκή αύξηση του πληθυσμού των κρατουμένων στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Τα συμπεράσματα της μελέτης είναι ότι οι μέθοδοι ηλεκτρονικής παρακολούθησης (ανάμεσά τους και τα «βραχιολάκια») οδηγούν στα αντίθετα αποτελέσματα απ' αυτά που υποτίθεται ότι προσδοκούν οι εμπνευστές τους, ενώ συνήθως εφαρμόζονται σε ανθρώπους που κανονικά θα ήταν ελεύθεροι.