Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

"Ερχεται σχεδόν το τέλος του κόσμου". Τέλος στις συμβατικές τηλεοράσεις


Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στραφούν προς τις ψηφιακές εκπομπές, τον Φεβρουάριο του 2009.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις 28 Ιανουαρίου ενέκρινε νομοσχέδιο, που προβλέπει ότι θα πρέπει να γίνει μαζική μεταφορά της χώρας, προς τις ψηφιακές τηλεοπτικές εκπομπές σε τέσσερις μήνες. Εάν το έγγραφο εγκριθεί από όλους, 17 Φεβρουαρίου οι αναλογικές τηλεοράσεις θα σταματήσουν να λειτουργούν χωρίς εμτατροπέα και εκατομμύρια Αμερικανοί θα πρέπει να κάνουν την μεταβίβαση στην ψηφιακή.

Το νομοσχέδιο, εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γερουσία και την Βουλή των Αντιπροσώπων. Οι εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών πιστεύουν ότι η ημερομηνία μεταφοράς της μετάβασης τον Φεβρουάριο θα προκαλέσει μεγάλη συγχυση στους Αμερικανούς.

Ωστόσο, σύγχυση έχει ήδη προκαλέσει το πρόγραμμα της βοήθειας, που δίδεται από την κυβέρνηση προς τους Αμερικανούς, οι οποίοι έχουν την αναλογική τηλεόραση.

Θα πρέπει να λαμβάνουν ειδικά κουπόνια, για να μπορούν να αγοράζουν σε μειωμένη τιμή τον μετατροπέα του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό. Αυτό θα τους επιτρέψει να μη πετάξουν την παλιά τηλεόραση.

Στο πρόγραμμα διατίθενται περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, αλλά τώρα τα κουπόνια από τον οργανισμό έχουν τελειώσει και στη λίστα αναμονής εξακολουθούν να είναι πάνω από δέκα εκατομμύριο άνθρωποι.

Οι Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι η υπόθεση μπορεί να επιλυθεί με την απλή αύξηση του προϋπολογισμού. Ταυτόχρονα, ήταν αντίθετοι με την αύξηση της χρηματοδότησης του κουπονιού για ένα άλλο πρόγραμμα 650 εκατ. δολαρίων, για το οποίο έλεγαν ότι είναι υπερβολικά υψηλό.

Την επόμενη εβδομάδα, θα σταλεί το νομοσχέδιο στη Γερουσία και πάλι, αλλά ο χρόνος εξακολουθεί να είναι η αιμορραγία.

Η μετάβαση στην ψηφιακή εκπομπή, θα επιτρέπει να κυκλοφορήσει ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων, μια μακρά και δύσκολη διαδικασία. Στη Ρωσία, για παράδειγμα, τα πρώτα πειράματα σε αυτόν τον τομέα διεξήχθησαν το 2001, αλλά δήλωσαν ότι το αναλογικό σήμα θα σταματήσει το 2015.

Η ημέρα αλλαγής της τηλεόρασης, ορίστηκε από παλιά να γίνει στις 17 Φεβρουαρίου του 2009.

Το πρόγραμμα της μετάβασης σε μια νέα μορφή, δοκιμάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2008, στη Βόρεια Καρολίνα. Εκεί υπήρχαν λιγότερο από 100 χιλιάδες άτομα. Συνολικά, επτά τοις εκατό των νοικοκυριών χρησιμοποιηούσαν τις γνωστές σε εμάς τηλεοράσεις. Όλοι οι άλλοι είναι σήμερα συνδεδεμένοι με καλωδιακή ή δορυφορική τηλεόραση.

Αν δεχθούμε αυτή την δοκιμασία που έγινε, τότε ισχύει και ότι η μετάβαση προς τις ψηφιακές εκπομπές επηρεάζει περίπου το επτά με δέκα τοις εκατό των κατοίκων της πόλης.

Στις ΗΠΑ, στα σπίτια υπάρχουν πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι.
Η Ομάδα για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών, υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως μετά τη μετάβαση σε μια νέα ψηφιακή τηλεόραση, μπορεί να επηρεάσει 20 εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι φτωχοί, οι μετανάστες, οι ηλικιωμένοι και οι Αμερικανοί από τις αγροτικές περιοχές της χώρας.

Ο αμερικανός Μπράντμπουρι Ray πριν από μισό αιώνα, έγραψε την ιστορία "Σχεδόν το τέλος του κόσμου". Επεξηγεί τον τρόπο με τον οποίο, την Κυριακή η τηλεόραση και το ραδιόφωνο θα κάνει τους Αμερικανούς να κάθονται με τις ώρες για να σκοτώσουν τον χρόνο τους.

Αν στις 17 Φεβρουαρίου γίνει αυτή η αλλαγή, οι κατασκευαστές των ψηφιακών τηλεοράσεων, γρήγορα θα μπορούν να θεραπεύσουν αυτούς, που υποφέρουν από την κρίση της αμερικανικής οικονομίας.

Αλλά το πλέον πιθανό οι αμερικανοί είναι να αγοράζουν μόνο τον μετατροπέα.

Εγώ λέω ότι νά! αυτός είναι ο τρόπος, που θα μας μιλάει σε όλους ταυτόχρονα ο αντίχριστος. Θα έχει μία συνισταμένη συχνότητα, στην οποία θα καταλήγει όλο το φάσμα των συχνοτήτων και θα μας μιλάει όποτε εκείνος θέλει, οτιδήποτε και άν βλέπουμε εκείνη την ώρα. Αυτά που λέω και να μη τα λάβετε υπ' όψιν σας δεν πειράζει. Εγώ τα λέω και όποιος θέλει να με παρακολουθεί και να μαθαίνει αυτά που έμαθα κι εγώ καλώς. Όποιος νομίζει ότι υπερβάλλω, ας στείλει μήνυμα να του αποδείξω οτιδήποτε θέλει.