Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Φυλάκισαν 77χρονο γιατί αντιστάθηκε στους ληστές!

Σε δεκαετή κάθειρξη για θανατηφόρο σωματική βλάβη και ένα χρόνο φυλάκιση για οπλοχρησία (10 χρόνια και 6 μήνες σε συγχώνευση) καταδικάστηκε προ ημερών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου 77χρονος από το Διακοφτό Αχαΐας.

Στην ίδια δίκη καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή για απλή συνέργεια σε υπόθεση κλοπής και ένας 30χρονος που ενεπλάκη στην υπόθεση.

Το συμβάν έγινε στις 24.11.2008, στο Δ.Δ. Ελαιώνα του δήμου Διακοφτού Αχαΐας εντός της οικίας του 77χρονου. Οι δυο ληστές εισέβαλαν στις 24 Νοεμβρίου του 2008 στο σπίτι του ηλικιωμένου από ανασφάλιστη πόρτα και σύμφωνα με τη δικογραφία, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό ύψους 1.050 ευρώ. Ο 77χρονος προσπάθησε να αντιδράσει με μαχαίρι και κατάφερε με αυτό τραύμα στον μηρό του ενός από τους δύο ληστές.

Επειδή εγείρονται σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με την απόφαση, και επειδή ενδεχομένως να απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για αυτές τις περιπτώσεις, οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Αθ. Πλεύρης και Αδ. Γεωργιάδης κατέθεσαν Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ζητώντας να τους χορηγηθεί τόσο η απόφαση του Δικαστηρίου όσο και τα πρακτικά.

Καιρός είναι να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, γιατί κοινός νους είναι ότι δεν μπορεί και να σε ληστεύουν και να βρίσκεσαι στη φυλακή επειδή αντέδρασες! Και ας μην ξεχνάμε: και οι κρίνοντες κρίνονται!

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχουν ξεσαλώσει οι ληστές!!

ΕΓΩ, ΑΝ ΜΟΥ ΤΥΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΩ ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΕ ΤΑΝΑΛΙΑ!!