Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Τρεις ένοπλοι παλαιστίνιοι νεκροί ήταν ο απολογισμός αεροπορικής επιδρομής του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπως ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές και επιβεβαίωσε και ο Ισραηλινός στρατός.

Κάτοικοι, αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης, δήλωσαν ότι οι τρεις παλαιστίνιοι παραστρατιωτικοί, επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο, που κατευθυνόταν προς την πόλη Καν Γιουνίς, όταν δέχθηκαν τα πυρά των ισραηλίτικων αεροσκαφών.

Εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι η αεροπορική επίθεση έγινε εναντίον «Μιας ομάδας τρομοκρατών, που σχεδίαζαν την απαγωγή πολιτών του Ισραήλ, με την ευκαιρία της ιερής εορτής για τους Εβραίους, της Διόδου της Ερυθράς Θάλασσας».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μία άλλη επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας κατά ενός ενόπλου, που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, κατέληξε σε ένα ακόμα νεκρό από επιδρομές του στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας πάλι το θερμόμετρο της έντασης στην περιοχή, που βιώνει και τον απόηχο από τη γενικότερη αναταραχή στον αραβικό κόσμο αλλά και στη Βόρεια Αφρική.

Τον τελευταίο μήνα οι παραστρατιωτικοί άραβες στη Γάζα εκτόξευσαν σημαντικό αριθμό από ρουκέτες στο έδαφος του Ισραήλ και μάλιστα σε αρκετό βάθος μέσα από τα σύνορα, προκαλώντας την απάντηση της ισραηλινής αεροπορίας. Η Χαμάς προσέφερε, μεσολαβώντας μια εκεχειρία, αλλά τελικά η προσπάθειά της έπεσε στο κενό, αφού η βία συνεχίστηκε και από τις δύο πλευρές.