Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Οι δυνάμεις των συμμάχων βομβάρδισαν στόχους στη Λιβύη

Οι δυνάμεις των συμμάχων, που έχουν αναλάβει να εφαρμόσουν το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη Λιβύη, βομβάρδισαν στρατιωτικούς στόχους τη νύχτα της Παρασκευής στις πόλεις Κχόμς και Αρουτζεμπάν, σύμφωνα με όσα ανέφερε στρατιωτικός αξιωματούχος του καθεστώτος Καντάφι, στη λιβυκή κρατική τηλεόραση.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι οι δυνάμεις των δυτικών, χτύπησαν εκτός από στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις. «Πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις βομβαρδίστηκαν στην πόλη Κχομς και τη Αρουτζεμπάν, από τους σταυροφόρους αποικιοκράτες εισβολείς», δήλωσε συγκεκριμένα με γραπτή ανακοίνωση σε έκτακτο τηλεοπτικό δελτίο, ο στρατιωτικός αξιωματούχος της Λιβύης.

Η πόλη Κχομς βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, ενώ η Αρουτζεμπάν 190 χιλιόμετρα νότιο-δυτικά της Λιβυκής πρωτεύουσας.

Οι επιθέσεις κατά στόχων του καθεστώτος Καντάφι, από τη συμμαχία των κρατών, την Κυριακή κλείνουν ένα κύκλο δύο εβδομάδων από την ημέρα έναρξης των επιχειρήσεων, ενώ νωρίτερα στην Τρίπολη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «η πρόταση για εκεχειρία, που κατατέθηκε από τους εξεγερμένους, δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση στην Τρίπολη».

Και πρόσθεσε ότι «τα κυβερνητικά στρατεύματα θα επιμείνουν, να πολιορκούν πόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, καθώς επίσης και να προβαίνουν σε βομβαρδισμούς».