Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Τράπεζες: Μείωση μισθών 8% στους τραπεζοϋπάλληλους

Μείωση 8% στις αποδοχές των τραπεζοϋπαλλήλων ζήτησαν οι τραπεζίτες στη συνάντηση που είχαν με την συνδικαλιστική ομοσπονδία (ΟΤΟΕ) την Παρασκευή το μεσημέρι.

Η κρίση ρευστότητας και κερδοφορίας οδηγεί τους επικεφαλής των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην απόφαση να προχωρήσουν σε δραστικές μειώσεις μισθών των τραπεζουπαλλήλων σε μια προσπάθεια να μειωθούν περαιτέρα τα λειτουργικά κόστη μέσω της οριζόντιας μείωσης αποδοχών.

Δείτε στο σχετικό αρχείο (πάνω αριστερά) παλιότερη μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΟΤΕ: "Μισθοί, κέρδη και απασχόληση στις τράπεζες"

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της επανάληψης των διαπραγματεύσεων ΟΤΟΕ - τραπεζών για την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Πριν τη συνάντηση το δελτίο τύπου της ΟΤΟΕ ανέφερε μεταξύ άλλων:

«...η ΟΤΟΕ θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις επισημαίνοντας ταυτόχρονα στην πλευρά των τραπεζών ότι στις σημερινές δύσκολες εποχές για όλους και ιδιαίτερα για την ελληνική κοινωνία, η συνεννόηση και η συμφωνία μεταξύ ΟΤΟΕ και τραπεζών δεν είναι μόνο προς όφελος των τραπεζοϋπαλλήλων αλλά είναι κυρίως προς όφελος των τραπεζών και της προοπτικής τους που διασφαλίζεται σε ένα κλίμα σταθερότητας, ειλικρινών σχέσεων και εμπιστοσύνης».