Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Στην ανεργία οδηγούνται 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι στις Η.Π.Α.

Σάλο έχει προκαλέσει στις Η.Π.Α. η είδηση ότι το πρόγραμμα των περικοπών στις δαπάνες του αμερικανικού προϋπολογισμού αναμένεται να οδηγήσει στην απόλυση συνολικά 800.000 υπαλλήλων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο πρόεδρος, Barack Obama, πραγματοποιεί μαραθώνιο επαφών με μέλη του Κογκρέσου, ιδίως από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών, με σκοπό να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση σε ό,τι αφορά στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Αυτό, με άλλα λόγια, συνεπάγεται ότι, εάν μέχρι αύριο οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε μια ουσιαστική συμφωνία, τότε 800.000 υπάλληλοι που εργάζονται στο αμερικανικό Δημόσιο και δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα χάσουν τη δουλειά τους.

Ταυτόχρονα, αυτό αναμένεται να οδηγήσει στις περικοπές πληρωμών σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα κληθούν να εργαστούν, αλλά χωρίς να πληρώνονται.
Εκπρόσωποι των δημοσιοϋπαλληλικών ενώσεων στις Η.Π.Α. ασκούν ήδη δριμύτατη κριτική εναντίον του Obama, για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνησή του χειρίζεται το όλο ζήτημα.