Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Μεγάλο παραμύθι ο θάνατος του Μπίν Λάντεν.Η δολοφονία του Μπιν Λάντεν ''απογείωσε'' το δολάριο και ''γκρέμισε'' χρυσό και ασήμι

Η είδηση για τον ηγέτη των Ταλιμπάν έφερε τα ''πάνω κάτω'' στις διεθνείς χρηματαγορές.

Εντυπωσιακή είναι η σημερινή άνοδος του δολαρίου έναντι της βρετανικής στερλίνας κατά 0,19% και του ιαπωνικού γεν κατά 0,4%.

Το ασήμι σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση από το 2008 αφού υποχωρεί κατά 8,3% στα 44,55 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χρυσός σημειώνει απώλειες πάνω από 2%.

Ακόμα και το πετρέλαιο υποχωρεί στα 112,66 δολάρια ανά βαρέλι.

Το Γαλλικό Πρακτορείο εξέτασε τη φωτογραφία μ' ένα ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή το οποίο απέδειξε ότι το στιγμιότυπο είχε πλαστογραφηθεί χρησιμοποιώντας τα γένια και το κάτω μέρος του προσώπου μιας παλαιότερης φωτογραφίας του Μπιν Λάντεν. Στον ιστότοπό του, το αμερικανικό δίκτυο MSNBC διευκρίνισε ότι δύο αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει το NBC News ότι η εικόνα ήταν πλαστή. "Ουδείς αμερικανός ούτε πακιστανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά της", προσθέτει το δίκτυο στον ιστότοπό του. Σήμερα το μεσημέρι δεν υπήρχε δημοσιευμένη καμιά επίσημη φωτογραφία του Μπιν Λάντεν νεκρού.

Ωστόσο, εντύπωση και απορία προκαλεί η απόφαση των Αμερικανών, να «ενταφιάσουν» τον Μπιν Λάντεν στη θάλασσα, προβάλλοντας μάλιστα το επιχείρημα, ότι αυτό απαιτούν τα ισλαμικά έθιμα, τα οποία η αμερικανική πλευρά ακολούθησε σχολαστικά, σύμφωνα με πηγή του Λευκού Οίκου.

Όμως, πηγή του περιβάλλοντος του Ιμάμη του Μεγάλου Τεμένους των Παρισίων, Νταλίλ Μπουμπακέρ, εξέφρασε μεγάλη έκπληξη για τις πληροφορίες αυτές και σημείωσε ότι, σύμφωνα με τη μουσουλμανική παράδοση, «το σώμα ενός νεκρού πρέπει κατ’ αρχάς να πλυθεί με σαπούνι, στη συνέχεια με καθαρό νερό και τέλος με νερό αναμεμειγμένο με καμφορά, προτού τυλιχθεί με τρία κομμάτια ύφασμα».

«Ο ενταφιασμός γίνεται στη γη, χωρίς φέρετρο. Το πτώμα πρέπει να τοποθετηθεί παράλληλα με τη Μέκκα, το κεφάλι του νεκρού να είναι ελαφρά γυρισμένο προς τα δεξιά, ώστε το πρόσωπό του να στρέφεται προς την Κάαμπα, τον ιερό τόπο της Μέκκας» προσέθεσε.

Επιφυλακτικά για τις πληροφορίες αυτές είναι και πολλά Δυτικά ΜΜΕ, αφού η εξαφάνιση του πτώματος ενός ηγέτη-συμβόλου όπως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, μπορεί να οδηγήσει στην πεποίθηση ότι είναι ζωντανός, όπως άλλωστε είχε γίνει και παλαιότερα, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τ. Μπους είχε ανακοινώσει ότι σκοτώθηκε, πράγμα που διαψεύστηκε πανηγυρικά λίγο αργότερα.

Όμως αμερικανικές πηγές, προβάλλουν το επιχείρημα ότι η λύση του «ενταφιασμού» στην θάλασσα επελέγη, γιατί αν υπήρχε τάφος στην ξηρά, θα γινόταν σημείο προσκυνήματος για εκαττομύρια Μουσουλμάνους, «μία δεύτερη Μέκκα», όπως λένε με νόημα αμερικανικές πηγές.

Οργή και δυσπιστία στο Ισλάμ

Στις ιστοσελίδες των ισλαμιστών οι πρώτες αντιδράσεις στην ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν κινούνται από τη δυσπιστία μέχρι την οργή και την εκτόξευση απειλών εναντίον της Αμερικής.
«Εάν είναι αλήθεια, είναι μία στιγμή ντροπής για τον πακιστανικό λαό, που δεν κατόρθωσε να προστατεύσει έναν ήρωα του Ισλάμ. Είναι μία μαύρη ημέρα για μας», αναφέρεται σε ένα μήνυμα.

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν απείλησαν σήμερα να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών ηγετών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τόσο ο πρόεδρος, Ασίφ Άλι Ζαρντάρι, του πακιστανικού στρατού και των ΗΠΑ, μετά την δολοφονία στη χώρα του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Η επιχείρηση

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις εντόπισαν τελικά τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν όχι στα απόκρημνα βουνά της αφγανικής μεθορίου, αλλά σε μία πολυτελή έπαυλη στο θέρετρο Αμποταμπάντ, σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ, όπου ζούσε με τη νεότερη σύζυγό του, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.

Μία μικρή ομάδα κρούσης του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησε επιχείρηση χθες το απόγευμα και έπειτα από συγκρούσεις 40 λεπτών, ο μπιν Λάντεν, ένας από τους γιους του , μία γυναίκα και δύο ακόμη άνδρες- ο αγγελιαφόρος και ο αδελφός του- σκοτώθηκαν.

Οι αμερικανικές δυνάμεις οδηγήθηκαν στο τριώροφο οχυρωμένο κτίριο έπειτα από την παρακολούθηση επί τέσσερα χρόνια ενός από τους πιο έμπιστους αγγελιαφόρους του μπιν Λάντεν, τον οποίο οι αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ταυτοποίησαν έπειτα από την αναγνώρισή του από συλληφθέντες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο μπιν Λάντεν τελικά βρέθηκε αφού οι αρχές ανακάλυψαν τον Αύγουστο του 2010 ότι ο αγγελιαφόρος ζούσε με τον αδελφό του και τις οικογένειές τους σε ένα ασυνήθιστο και πολύ καλά προστατευμένο κτίριο.

«Όταν είδαμε το κτίριο όπου ζούσαν οι αδελφοί, σοκαριστήκαμε από αυτό που είδαμε: ένα μοναδικό κτιριακό συγκρότημα», δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Η κατοικία βρίσκεται στο Αμποταμπάντ, πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων βόρεια του Ισλαμαμπάντ, όπου κατοικούν απόστρατοι αξιωματικοί του πακιστανικού στρατού.

Το κτίριο είναι οκτώ φορές μεγαλύτερο από άλλες κατοικίες, κτισμένο σε οικόπεδο που όταν ανεγέρθηκε το οίκημα, το 2005, ήταν σχετικά απομονωμένο. Τότε, βρισκόταν εκτός του κέντρου του Αμποταμπάντ, στο βάθος ενός χωματόδρομου, αλλά έκτοτε έχουν κτισθεί γύρω του και άλλες κατοικίες.

Το κτίριο περιβαλλόταν από ψηλούς τοίχους με αγκαθωτό σύρμα και εσωτερικοί φράκτες χώριζαν τα επιμέρους οικήματα στο εσωτερικό. Οι κάτοικοι έκαιγαν τα σκουπίδια τους, αντί να τα αφήνουν, όπως οι υπόλοιποι γείτονες στις υπηρεσίες περισυλλογής.

Ελάχιστα παράθυρα έβλεπαν στο εξωτερικό του συγκροτήματος και η ταράτσα περιβαλλόταν από τοίχο ύψους 2,1 μέτρων.

Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι ότι το κτίριο, αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων, δεν ήταν συνδεδεμένο με τηλεφωνικό δίκτυο και δεν είχε πρόσβαση στο Ιντερνετ. Οι δύο αδελφοί δεν διέθεταν επίσημες πηγές εισοδημάτων.

Οι αμερικανοί αναλυτές διαπίστωσαν ότι και τρίτη οικογένεια ζούσε εκεί μαζί με τους δύο αδελφούς και η ηλικία και η σύνθεσή της ταίριαζε με τους συγγενείς που πίστευαν ότι θα ζούσαν μαζί με τον μπιν Λάντεν.

Το Αμποταμπάντ είναι ένα δημοφιλές θέρετρο κτισμένο σε μία κοιλάδα, περιβαλλόμενο από πράσινους λόφους, κοντά στο πακιστανικό Κασμίρ. Ισλαμιστές μαχητές, κυρίως οι ομάδες που δρουν στο ινδικό Κασμίρ, διατηρούσαν στην περιοχή στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Ο Alex Jones έλεγε από το 2002, ότι η CIA έχει κατεψυγμένο τον Μπιν Λάντεν

Όταν εντοπίστηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, δεν ήταν σε καμιά σπηλιά σε κανένα αγριότοπο του Αφγανιστάν, αλλά σε ένα φαινομενικά άνετο αρχοντικό μόνο μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη στρατιωτική ακαδημία του Πακιστάν, που είναι γνωστή ως το Sandhurst (η στρατιωτική ακαδημία του βρετανικού στρατού) του Πακιστάν. - Μια περιοχή που βρίσκεται υπό την συνεχή παρακολούθηση της NSA;

Το CNN και όλα τα γνωστά αμερικάνικα ΜΜΕ αναφέρουν από χθες το απόγευμα ότι ο Αμερικάνικος στρατός σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν σε μια έπαυλη έξω από την πακιστανική πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας.

Σε δήλωσή του προς το έθνος, ο Ομπάμα είπε ότι διέταξε την επίθεση που σκότωσε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, τον Οσάμα. Το υπόλοιπο της ομιλίας του ακολούθησε το στάνταρ σενάριο τρόμου της προπαγάνδας του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.

Μια μικρή ομάδα Αμερικανών στρατιωτών σκότωσε τον Μπιν Λάντεν σε μια μάχη στο συγκρότημα όπου κρυβόταν, στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν, δήλωσε ο πρόεδρος σε μια δραματική δήλωση αργά τη νύχτα στο Λευκό Οίκο, όπως ανέφερε το Associated Press.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι οι στρατιώτες πήρε τα λείψανά του. Μένει να δούμε αν η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία ότι τα λείψανα είναι πράγματι του Οσάμα μπιν Λάντεν. (Σχ. Κ.Ο.: Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας ότι η σορός του ποντίστηκε στη θάλασσα. Όπως εξήγησε, η μουσουλμανική παράδοση ορίζει ότι η σορός πρέπει να ταφεί μέσα σε 24 ώρες. Δεδομένου ότι καμία χώρα δεν θα δεχόταν να ταφεί στο έδαφός της ο Νο1 καταζητούμενος τρομοκράτης στον κόσμο, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ποντιστεί η σορός του στη θάλασσα. Ο αξιωματούχος δεν ανέφερε πού έγινε αυτό).

"Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται, αλλά απόψε η Αμερική έχει στείλει ένα αλάνθαστο μήνυμα: Δεν έχει σημασία πόσος χρόνος θα χρειαστεί, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί", δήλωσε ο πρώην πρόεδρος Μπους. Το 2006, ο Μπους παραδέχθηκε ότι η σύλληψη του Οσάμα δεν ήταν πρώτη προτεραιότητα.

Τον Φεβρουάριο του 2004, το κρατικό ραδιόφωνο του Ιράν υποστήριξε ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε συλληφθεί στην παραμεθόρια περιοχή του Πακιστάν με το Αφγανιστάν" εδώ και πολύ καιρό." Το Πεντάγωνο και Πακιστανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν την είδηση. "Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έχει συλληφθεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά ο Μπους προτίθεται να τον χρησιμοποιήσει για ελιγμούς προπαγάνδα στις προεδρικές εκλογές," έλεγε το ρεπορτάζ.

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Το 2002, ο Πακιστανός πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ δήλωσε ότι ο Μπιν Λάντεν είχε νεφρική νόσο, και ότι είχε ζητήσει ένα μηχάνημα αιμοκάθαρσης, όταν ζούσε στο Αφγανιστάν. Την ίδια χρονιά, ανώτατος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής του FBI, ο Dale Watson, είπε, "εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι πιθανόν να μην μαζί μας πια".

Ένας ηγέτης των Ταλιμπάν δήλωσε στο Pakistan Observer στις 21 Δεκεμβρίου 2002, ότι ο Μπιν Λάντεν έπασχε από μια σοβαρή επιπλοκή των πνευμόνων και πέθανε στα μέσα Δεκεμβρίου, στην περιοχή των βουνών της Tora Bora. Η πηγή υποστήριξε ότι ο Μπιν Λάντεν θάφτηκε τιμητικά στην τελευταία κατοικία του και ο τάφος του έγινε σύμφωνα με την Wahabi πίστη του, σύμφωνα με το Fox News.

Στον Alex Jones αναφέρθηκε ζωντανά στο ραδιόφωνο το 2002, από υψηλού επιπέδου μέλη του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε πεθάνει από νεφρική ανεπάρκεια στις αρχές του 2002.

«Την είδηση την έχω από υψηλού επιπέδου πηγές, μέσα από την κυβέρνηση του Μπους, ότι ... Μπιν Λάντεν πέθανε από φυσικά αίτια και ότι η οικογένειά του έχει δώσει το σώμα του στην CIA, ότι θα το χρησιμοποιήσουν πριν από τις εκλογές, ότι αυτός βρίσκεται κατεψυγμένος τώρα. Θα ισχυριστούν ότι τον σκότωσαν λίγο πριν από τις εκλογές", δήλωνε τότε ο Άλεξ.

"Ο Jones επίστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η πληροφορία θα μπορούσε να είναι παραπληροφόρηση, αλλά ισχυρίστηκε ότι η βάση του στο Ώστιν του Τέξας ήταν πολύ κοντά στην κυβέρνηση Μπους και παρόμοιες πληροφορίες που έλαβε κατά το παρελθόν αποδείχτηκαν αξιόπιστες," έγραψε ο Paul Joseph Watson τον Αύγουστο του 2002.

Κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2004, το CNN ανέφερε ότι πρόσωπα μέσα από τους Δημοκρατικούς είχαν πει ότι ο Τζορτζ Μπους επρόκειτο να χρησιμοποιήσει τον σώμα του Μπιν Λάντεν ως άσσο από το μανίκι, εάν πίστευε ότι κινδύνευε να χάσει την εκλογή του 2004. Αυτό επιβεβαίωσε τα στοιχεία που είχαν δοθεί στον Jones από το μέλη του CFR και άλλους.

Το 2003, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Madeleine Albright δήλωσε στον αναλυτή του Fox News Channel, Morton Kondracke, ότι είχε την υποψία ότι ο Μπους γνώριζε τα ίχνη του Οσάμα μπιν Λάντεν και περίμενε για την καλύτερη στιγμή βάση πολιτικής σκοπιμότητας για να ανακοινώσει τη σύλληψή του.

Η Μπεναζίρ Μπούτο, που σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας στο τέλος του 2007, δήλωσε ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε σκοτωθεί από τον Ahmed Omar Saeed Sheikh, ένα άνδρα που καταδικάστηκε για την απαγωγή και τη δολοφονία του δημοσιογράφου Ντάνιελ Περλ.

Η εξαγγελία του Ομπάμα ήρθε μετά από την κυκλοφορία ενός εξαιρετικά ύποπτου πιστοποιητικού γεννήσεως την περασμένη εβδομάδα. Και τα δύο γεγονότα αποτελούν ψυχολογικές επιχειρήσεις που προμηνύουν ενδεχομένως πιο σημαντικά γεγονότα τις επόμενες ημέρες, καθώς το αμερικανικό δολάριο συνεχίζει να χάνει την ιδιότητα των αποθεματικών του, η οικονομία αδυνατεί να ανακάμψει, όπως είχε υποσχεθεί, και οι πόλεμοι επεκτείνονται στη Λιβύη, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν (Σχ. Κ.Ο.: και τα ποσοστά του είναι ιδιαίτερα χαμηλά, ενώ αναμένεται η επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητας του Ρον Πωλ).

Το προπαγανδιστικό τέχνασμα του Ομπάμα φτάνει την ώρα που οι Δημοκρατικοί δεν είναι ενθουσιασμένοι με την προεδρική επανεκλογή του ηγέτη τους που βρίσκεται απέναντι από ένα αριθμού Ρεπουμπλικανών υποψηφίων οι οποίοι του ασκούν έντονη κριτική του ότι δεν καλούς χειρισμούς του στην οικονομία, αλλά και στη διαχείριση του κατασκευαζόμενου πολέμου κατά της τρομοκρατίας.