Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Με ποιό δικαίωμα n Τράπεζα της Ελλάδος θα κάνει αναγκαστική δέσμευση όλων των καταθέσεων Ενοριών, Μονών και Μητροπόλεων;

ΣΟΚ.ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΝΟΡΙΩΝ-ΜΟΝΩΝ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ

-ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΕ ΔΙΩΓΜΟ!!!

-ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ!


ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ:

Πως n Τράπεζα της Ελλάδος έχει το δικαίωμα να δεσμεύει τους λογαριασμούς των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (και της Εκκλησίας) και εκείνα να μπορούν να κρατούν μόνο όσα αποδεδειγμένα απαιτούνται για τα λειτουργικά τους έξοδα.

ΕΤΣΙ:

-ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ - ΣΙΣΣΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΠΟ ΕΝΟΡΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!
-ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ - ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ - ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΕΙΣ...

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ:
Tο... "δικαίωμα" να κρατούν τα χρήματα που χρειάζονται για το ρεύμα, την αγορά των κεριών, τα τηλέφωνα και τους μισθούς των νεωκόρων.


ΑΙΣΧΟΣ ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ!!!

Κρατικό τελεσίγραφο να μεταφερθούν όλοι οι λογαριασμοί που έχουν Ενορίες, Μοναστήρια και Εκκλησιαστικά Ιδρύματα σε ιδιωτικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος, με την ενεργοποίηση αναγκαστικού νόμου του... 1950 !
Τα χρήματα θα τα διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος. ζητείται από την Εκκλησία να μεταφέρει μέχρι το τέλος του χρόνου σε συγκεκριμένο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος ακόμη και το ευρώ που ρίχνει ο κόσμος στο παγκάρι για το κερί!

Για την «εξυπηρέτηση» που θα κάνουν οι Ενορίες, τα Μοναστήρια, οι Μητροπόλεις και τα εκκλησιαστικά ιδρύματα θα παίρνουν... ομόλογα του Δημοσίου και έναν τόκο ψίχουλα, που δεν θα είναι ο τρέχων τόκος.
Τους δίνουν πάλι καλά το... δικαίωμα να κρατούν τα χρήματα που χρειάζονται για το ρεύμα, την αγορά των κεριών, τα τηλέφωνα και τους μισθούς των νεωκόρων.
Μόνο τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή, για να λένε πως τους επιτρέπουν να λειτουργούν. Ούτε φιλανθρωπίες ούτε κοινωνικά έργα.

Και βεβαίως κανένας λόγος για αναστηλώσεις ναών και καμπαναριών... Να βάλουν ένα κεραμίδι... Το πρόβλημα είναι τεράστιο και οι πιέσεις που ασκούνται τους τελευταίους έξι μήνες στην Ιεραρχία είναι ασφυκτικές....

Ούτε για συσσίτια ούτε για οικονομικά βοηθήματα του λαού, που κάθε μέρα οι ανάγκες του γιγαντώνονται και το ηθικό του κατακρημνίζεται και βλέπει ως τελευταίο αποκούμπι του την Εκκλησία. Όλα αυτά ματαιώνονται και τα χρήματα θα τα διαχειρίζονται κατά το δοκούν κάποια κέντρα εξουσίας. Όπως έγινε κάποτε και με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων που «επενδύθηκαν» στο χρηματιστήριο και σε ομόλογα. Με τα γνωστά αποτελέσματα ...;!
πηγή και πλήρες άρθρο:

http://romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8004:2011-04-30-16-17-06&catid=13