Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Έλεγχο στους φακέλους αδειοδότησης ζήτησε η Βουλή

Να συσταθεί μία διακομματική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία θα ελέγξει τους φακέλους αδειοδότησης των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο η Βουλή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Η συγκεκριμένη επιτροπή θα έχει σκοπό να ελέγξει όλα τα στοιχεία των φακέλων και να διαπιστώσει, αν ορθώς δόθηκαν οι αδειοδοτήσεις στις ελεγχόμενες ΠΑΕ, εξαιρουμένου του Ηρακλή, ο οποίος υποβιβάστηκε, επειδή φέρεται να είχε πλαστή φορολογική ενημερότητα.

Οι βουλευτές επισήμαναν ότι πρέπει να διαπιστωθεί αν δόθηκαν αξιοκρατικά οι άδειες και δεν υπήρξαν «εύνοιες» και λάθη.

Αρνητικός ο Πιλάβιος

Πάντως ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος είχε κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την απόφαση για μη αδειοδότηση του Ηρακλή, απάντησε κατ' αρχήν αρνητικά στο αίτημα των βουλευτών, επικαλούμενος τη «ρήτρα εμπιστευτικότητας που υπάρχει μεταξύ της ΕΠΟ και της UEFA στο θέμα των αδειοδοτήσεων των ομάδων».

Η ΕΠΟ, όσον αφορά το αίτημα της σύσταση της διακομματικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ζήτησε διορία μίας εβδομάδας, προκειμένου να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο και να ενημερώσει τις ομάδες οι οποίες έχουν υπογράψει τη ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Από την πλευρά τους τα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων αντέτειναν ότι η εμπιστευτικότητα μπορεί να διασφαλισθεί αφού την επιτροπή ελέγχουν θα συγκροτούν εμπειρογνώμονες.

Χαρτί-βόμβα για την αδειοδότηση του Ηρακλή

Παράλληλα ο κ. Πιλάβιος κατέθεσε στην επιτροπή έγγραφο της ΠΑΕ Ηρακλής που φέρεται να είναι πλάστο, ισχυριζόμενος ότι έγιναν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου με ασφαλιστική ενημερότητα που είχε λήξει από τον περασμένο Σεπτέμβριο και είχε εκδοθεί από το ΙΚΑ Καλαμαριάς τον Αύγουστο του 2010.

Όπερ σημαίνει ότι ο «γηραιός» αν τελικά αποφασίσει ο δικαστής μπορεί να πέσει για πλαστογραφία κι άλλη κατηγορία!

Σε περίπτωση που αποδειχθούν όλα αυτά, σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να ευνοηθεί ο Αστέρας Τρίπολης, αφού ο Ηρακλής θα λάβει την τελευταία θέση της βαθμολογίας και οι Αρκάδες αυτομάτως παραμένουν στην κατηγορία.

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Λιάνη, ο οποίος υποστήριξε (χωρίς να αναφέρει ονόματα) ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλες έξι ομάδες της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας με προβλήματα στο φάκελο αδειοδότησή τους, οι οποίες δεν θα έπρεπε να έχουν λάβει πιστοποιητικό (άδεια) συμμετοχής στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012.