Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΕΕΤΤ: Πρόστιμο 7,5 εκατομμυρίων στον ΟΤΕ

Πρόστιμο, ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, σε βάρος του ΟΤΕ, επέβαλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), για παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών και της νομοθεσίας περί προστασίας του ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΕΤΤ επέβαλε πρόστιμο 2.000.000 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών και 5.000.000 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του ανταγωνισμού, για το λόγο ότι ο ΟΤΕ καθυστέρησε υπέρμετρα και αδικαιολόγητα την παράδοση μισθωμένων κυκλωμάτων στην εταιρεία ΗΕLLAS ON LINE (HOL).

Eπίσης, η ΕΕΤΤ επέβαλε πρόστιμο 500.000 ευρώ στον ΟΤΕ λόγω μη συμμόρφωσής του με την Απόφαση Προσωρινών Μέτρων που έλαβε τον Ιούλιο του 2008, με την οποία καλούσε την ΟΤΕ Α.Ε. να προβεί εντός συγκεκριμένης προθεσμίας στην παράδοση τεσσάρων μισθωμένων κυκλωμάτων στην εταιρεία ΗΕLLAS ON LINE.

Τέλος, η ολομέλεια της ΕΕΤΤ εξέδωσε απορριπτική Απόφαση επί καταγγελίας της εταιρείας NEWSPHONE HELLAS S.A. κατά της ΟΤΕ Α.Ε., η οποία αφορούσε σε μη νόμιμη χρήση από την ΟΤΕ Α.Ε. του σύντομου κωδικού 131, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.