Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Σκότωσαν δικηγόρο για να πάρουν αναβολή της δίκης!

Σκότωσαν δικηγόρο στην Κυπαρισσία για να πάρουν αναβολή της δίκης! Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την άγρια δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου μέσα στο γραφείο του στην Κυπαρισσία έρχονται στη δημοσιότητα μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης από την Αστυνομία. Δράστες ένας ομογενής από την Αλβανία ηλικίας 35 ετών που φέρεται να έδωσε την εντολή θανάτου και φυσικοί αυτουργοί δύο Αλβανοί ηλικίας 34 και 29 ετών οι οποίοι τη νύχτα της 26ης Ιανουαρίου, «μπούκαραν» στο γραφείο του και τον εκτέλεσαν.

Η δολοφονία δείχνει ότι πλέον η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στη χώρα μας καθώς πριν από μερικά χρόνια ήταν αδιανόητο να σκοτώσουν δικηγόρο για να πετύχουν μια αναβολή δίκης και μάλιστα για αστικές διαφορές. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κυπαρισσίας, με τη βοήθεια της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν όχι μόνο να εξιχνιάσουν την υπόθεση αλλά και να βάλουν στο χέρι τον ηθικό αυτουργό και τον 29χρονο Αλβανό εκτελεστή ενώ αναζητείται και ο 35χρονος συνεργός του.

Η δολοφονία του γνωστού δικηγόρου της Κυπαρισσίας είχε προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία καθώς κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως οι δράστες σκότωσαν τον άτυχο άνδρα όχι γιατί υπήρχαν προσωπικές διαφορές ή άλλα κίνητρα αλλά για να πάρουν μια απλή αναβολή δίκης καθώς το θύμα εκπροσωπούσε την άλλη πλευρά. Ο 35χρονος ομογενής από την Αλβανία πίστεψε πως βγάζοντας από τη μέση το δικηγόρο και ματαιώνοντας την παράσταση του στο δικαστήριο, θα κέρδιζε χρόνο