Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Απόπειρα ριφιφί στην Αλεξανδρούπολη


Στα ίχνη διαρρηκτών, πιθανότατα αλλοδαπών, που χτυπούν κοσμηματοπωλεία της Αλεξανδρούπολης με τη μέθοδο του ριφιφί, βρίσκονται οι αρχές της πόλης μετά την δεύτερη απόπειρα που έγινε μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Οι δράστες είχαν στόχο τα χρυσαφικά και κοσμήματα του κοσμηματοπωλείου «Λαφτσής» στην οδό Παλαιολόγου, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης… Για να το χτυπήσουν, διέρρηξαν το διπλανό κατάστημα με γυναικείες τσάντες που ανήκει στην Λίτσα Παπασάββα και από εκεί επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κοσμηματοπωλείο ανοίγοντας τρύπα στην μεσοτοιχία που χωρίζει τα δύο καταστήματα.

Οι γείτονες άκουσαν μέσα στη γαλήνη της νύχτας τους θορύβους από το σκάψιμο που έκαναν οι διαρρήκτες καθώς γκρέμιζαν τη μεσοτοιχία, αλλά δεν έδωσαν σημασία γιατί υπέθεσαν ότι προέρχονται από άλλο γειτονικό κατάστημα στο οποίο γίνονται νυχθημερόν εργασίες ανακαίνισης!

Έτσι, οι ριφιφήδες έφρασαν ανενόχλητοι… Όμως, δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους! Όταν κατάφεραν να ανοίξουν μια μικρού μεγέθους τρύπα στον τοίχο, διαπίστωσαν ότι μια σιδερένια δοκός τους… έκλεινε το δρόμο! Φαίνεται, μάλιστα, ότι πέρασαν αρκετές ώρες και πιθανότατα ξημέρωνε, γι’ αυτό εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και έφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αν και είχαν τη δυνατότητα να γκρεμίσουν λίγο πιο πέρα την μεσοτοιχία!

Ήταν το δεύτερο ριφιφί που γίνεται σε διάστημα μόλις ενός μηνός στην Αλεξανδρούπολη… Την προηγούμενη φορά, όμως, οι δράστες είχαν καταφέρει να μπουν στο κατάστημα και να αδειάσουν τα κοσμήματα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τις προθήκες του.