Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Info-Quest: Διεύρυνση ζημιών, αύξηση πωλήσεων το 2008

Στα 459 εκατ. ευρώ, έναντι 444 εκατ. ευρώ το 2007, ανήλθαν οι πωλήσεις του ομίλου της Info-Quest [IQTr.AT] Σχετικά άρθρα το 2008. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες 26,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 7,3 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 260 εκατ. ευρώ έναντι ευρώ 213 εκατ. το 2007, σημειώνοντας αύξηση κατά 22%, η οποία οφείλεται κατά 14% σε πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών προς τη θυγατρική εταιρεία Unisystems και κατά 8% αύξηση πωλήσεων προς άλλους πελάτες.

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους ήταν ζημίες 30,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,6 εκατ. ευρώ το 2007.

Σύμφωνα με την Info-Quest, τα αποτελέσματα της εταιρείας επηρεάστηκαν αρνητικά από τις παρακάτω απομειώσεις/διαγραφές συμμετοχών σε θυγατρικές και επενδύσεις διαθέσιμες προς πώληση:

- Απομείωση τμήματος συμμετοχής στη Θυγατρική εταιρεία Unisystems ύψους ευρώ 28 εκατ.

- Απομείωση συμμετοχής στην εταιρεία UNITEL A.E. ποσού ευρώ 1,4 εκατ. λόγω εκκαθάρισης.

- Τμηματική διαγραφή σε συμμετοχή στη θυγατρική εταιρεία Info-Quest Cyprus ποσού ευρώ 0,5 εκατ.

- Ζημιά από πώληση των θυγατρικών Globestar LLC και Quest Albania ύψους ευρώ 0,9 εκατ. και

- Τμηματική διαγραφή της συμμετοχής της εταιρείας στην εισηγμένη εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Softbrands ύψους ευρώ 2 εκατ.

Η Info-Quest επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι τα αποτελέσματα της εταιρείας και του Ομίλου στην κλειόμενη χρήση 2008 χαρακτηρίζονται από εκτεταμένες απαξιώσεις/διαγραφές συμμετοχών και επενδύσεων «που σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα δραστηριότητα της εταιρείας και του Ομίλου».