Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Άγνωστος εξοντώνει μελίσσια στη Θάσο

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές υπηρεσίες της Θάσου, για τον εντοπισμό ενός άγνωστου δράστη που προκαλεί καταστροφή στα μελίσσια του νησιού, αντιγράφοντας τον Βούλγαρο που πριν από λίγες μέρες είχε αφανίσει εκατομμύρια μέλισσες στην Πελοπόννησο για να εκδικηθεί τους μεσάζοντες που έδιναν… χαμηλές τιμές στα κηπευτικά προϊόντα του!

Ο άγνωστος καταστροφέας έχει ήδη θανατώσει 380.000 μέλισσες στην περιοχή Παλιός Μύλος της Θάσου, στο πευκοδάσος της οποίας παράγεται ένα μέλι μοναδικό στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, με εξαιρετικό άρωμα και υψηλή διατροφική αξία. Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, που αποκαλύπτει το agroschannel.com, ο άγνωστος δράστης έριξε μέσα στα μελίσσια χημικά ψεκάζοντάς τα με ψεκαστήρα!

Ο αφανισμός των μελισσιών έχει τρομοκρατήσει τους μελισσοκόμους της περιοχής, που διαπιστώνουν ανάστατοι ότι οι περιουσίες τους είναι έρμαιο στις διαθέσεις ενός παρανοϊκού και ζητούν την προστασία της αστυνομίας. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν περιπολίες για να εντοπίσουν τον δράστη, που διαπράττει το αδίκημα της ζωοκτονίας κατ' εξακολούθηση, το οποίο αποτελεί κακούργημα.

Ο άγνωστος βάνδαλος χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο με τον 43χρονο Βούλγαρο που συνελήφθη στις 6 Μαρτίου κοντά στον Πύργο, ο οποίος είχε δολοφονήσει εκατομμύρια έντομα σε περισσότερα από 2500 μελίσσια στην Αχαΐα, τη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Αργολίδα, ψεκάζοντάς τα πότε με φάρμακο για την αποπαρασίτωση των σκύλων από ψύλλους και πότε με πετρέλαιο!