Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Διάρρηξη ενώπιον μαρτύρων

Ούτε οι κάμερες κλειστού κυκλώματος που κατέγραφαν τις κινήσεις τους, ούτε οι φωνές του σκοπού από το στρατόπεδο της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών που τους έβλεπε, ούτε οι… σειρήνες των περιπολικών που πλησίαζαν στάθηκαν ικανά να σταματήσουν τους διαρρήκτες που χτύπησαν ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία των Τρικάλων!

Καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία της κουκούλας, οι τρεις άγνωστοι κακοποιοί σταμάτησαν με ένα φορτηγό μπροστά από το κατάστημα και, εντελώς ανενόχλητοι, παραβίασαν ένα φορτηγό της εταιρείας που ήταν γεμάτο εμπορεύματα τα οποία θα μεταφέρονταν στην Αθήνα… Αμέσως, άρχισαν με γρήγορες κινήσεις να μεταφορτώνουν στο δικό τους όχημα δεκάδες ηλεκτρικές κουζίνες, τηλεοράσεις, πλυντήρια και άλλες συσκευές!

Η κλοπή έγινε αντιληπτή από το φρουρό του στρατοπέδου της ΣΜΥ, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτίριο της εταιρείας, ο οποίος έβαλε τις φωνές προσπαθώντας να αποτρέψει τους δράστες, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιούσε με το κινητό του την Άμεση Δράση. Όμως, σε μια πρωτοφανή επίδειξη θράσους, οι κακοποιοί δεν του έδωσαν σημασία (!) και συνέχισαν να μεταφορτώνουν συσκευές, μπροστά στα μάτια δεκάδων διερχόμενων οδηγών που όμως συνέχιζαν την πορεία τους χωρίς να σταματήσουν!

Η «επιχείρηση» των διαρρηκτών κράτησε πάνω από είκοσι λεπτά και μόνο όταν άρχισαν να ακούγονται από μακριά οι σειρήνες των περιπολικών –που έφτασαν με αρκετή καθυστέρηση- μπήκαν στο φορτηγό τους και εξαφανίστηκαν! Το βίντεο από τις κάμερες του καταστήματος έχει καταγράψει καθαρά τις ψύχραιμες κινήσεις και το σωματότυπό τους, όχι όμως και τα πρόσωπά τους που ήταν καλυμμένα με κουκούλες…