Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Τραγωδία με λεωφορείο στην κεντρική Ρωσία

Δεκατέσσερις είναι οι νεκροί και τέσσερις σοβαρά τραυματίες από τη σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο στην περιοχή Βλαντίμιρ της κεντρικής Ρωσίας, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων την Πέμπτη.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Λιουντμίλα Μαρτύνοβα είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων ότι «συνολικά 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν - 13 επιβάτες [του λεωφορείου] και ο οδηγός του φορτηγού», και πρόσθεσε ότι τέσσερις επιβάτες του λεωφορείου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Νωρίτερα, ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία είχαν μεταδώσει ότι ο απολογισμός των νεκρών ανερχόταν σε 25, επικαλούμενα εκτιμήσεις αξιωματούχων των αρχών και της αστυνομίας για το σύνολο των επιβατών του λεωφορείου.

Για το δυστύχημα, διατάχθηκε διεξαγωγή έρευνας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η μετωπική σύγκρουση των δυο οχημάτων προκάλεσε πυρκαγιά που απανθράκωσε το λεωφορείο.

Τα αίτια του τροχαίου παραμένουν ασαφή, αλλά κατά τις πρώτες εκτιμήσεις αστυνομικών ενδεχομένως κάποιος από τους δυο οδηγούς είχε αποκοιμηθεί στο τιμόνι ή έσκασε λάστιχο ενός από τα δύο οχήματα. Οι επιβάτες του λεωφορείου ήταν στην πλειοψηφία τους έμποροι, που κατευθύνονταν στην Μόσχα.