Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Τους ξύπνησε ο ένοπλος ληστής

Αντιμέτωπη με έναν άγνωστο οπλοφόρο που είχε εισβάλλει στο σπίτι της στην Χαιρώνεια Βοιωτίας, βρέθηκε μια οικογένεια που ξύπνησε ξαφνικά μέσα στη νύχτα από περίεργους θορύβους!

Ο διαρρήκτης είχε μπει στο διώροφο σπίτι από ένα μικρό παράθυρο στο πίσω μέρος, χρησιμοποιώντας μια σκάλα που βρήκε στην αυλή και βρέθηκε στον δεύτερο όροφο, όπου κοιμόντουσαν ανυποψίαστοι ο 60χρονος ιδιοκτήτης, η σύζυγός του και ο 30χρονος γιος τους.

Το ζευγάρι ξύπνησε από το θόρυβο και άνοιξε την πόρτα του δωματίου. Τότε, βρέθηκαν μπροστά στον άγνωστο διαρρήκτη που κρατούσε στο ένα χέρι φακό και στο άλλο πιστόλι! Ο άνδρας ακινητοποίησε τους ιδιοκτήτες και ζήτησε χρήματα, λέγοντας ότι είναι άνεργος αλλοδαπός και είχε μεγάλη ανάγκη.

Ο 60χρονος επιχείρησε να τον καθησυχάσει, όμως εκείνη τη στιγμή πετάχτηκε ο γιος του από το δωμάτιό του κι επιτέθηκε στον δράστη χτυπώντας το με το πόδι στην κοιλιά! Εκείνος αντέδρασε αστραπιαία, πυροβολώντας προς το μέρος του! Το βλήμα πέρασε δίπλα από το νεαρό και καρφώθηκε στον τοίχο.

Κι ενώ ο εισβολέας έδειχνε να έχει χάσει την ψυχραιμία του και να είναι έτοιμος για όλα, ο πατέρας έσωσε την κατάσταση διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα του έδινε όσα χρήματα είχε… Πράγματι, του έδωσε 500 ευρώ κι εκείνος έφυγε από το σπίτι δίνοντάς τους εντολή να μην ειδοποιήσουν την Αστυνομία πριν απομακρυνθεί…

Ήταν το δεύτερο περιστατικό εισβολής κακοποιών σε σπίτι στην περιοχή της Χαιρώνειας, από τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης. Τότε, άγνωστοι είχαν μπει σε κατοικία στον Άγιο Βλάσιο και είχαν κλέψει200 ευρώ, ένα κινητό και ένα ρολόι, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες οι οποίοι κοιμόντουσαν. Έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών κάνει η ασφάλεια Λιβαδειάς.