Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Στο έλεος σπείρας διαρρηκτών η Λέσβος

Σε εφιάλτη έχει εξελιχθεί για τη Λέσβο η δράση σπείρας κακοποιών –πιθανότατα αλλοδαπών- που έχουν διαρρήξει μέσα σε μία εβδομάδα δύο δημαρχεία και ένα ΑΤΜ στα πιο κεντρικά σημεία του νησιού και εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη! Πρώτος στόχος των διαρρηκτών ήταν το δημαρχείο Μυτιλήνης, στο οποίο εισέβαλαν πριν από λίγες ημέρες πιστεύοντας ότι θα έβρισκαν χρήματα… Παραβίασαν το Γραφείο Προσόδων και τα γραφεία της Πολεοδομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας, αναστατώνοντας τους χώρους και σπάζοντας κλειδαριές που υπήρχαν σε όλα σχεδόν τα συρτάρια και τα ντουλάπια. Ωστόσο, ο Δήμος έχει λάβει μέτρα για να μην γίνει στόχος κλοπής και δεν διατηρεί χρήματα στα γραφεία του, αφού η ταμειακή διαχείριση γίνεται μέσω τραπεζών… Έτσι, οι διαρρήκτες αρκέστηκαν σε περίπου 200 ευρώ που βρήκαν το ταμείο του Συλλόγου Εργαζομένων της Τεχνικής Υπηρεσίας!

Όμως, την ίδια νύχτα, οι ίδιοι –σύμφωνα με την Αστυνομία- κακοποιοί ξαναχτύπησαν, αυτή τη φορά με στόχο το ΑΤΜ της Αγροτικής τράπεζας που βρίσκεται στην πρόσοψη μεγάλου καταστήματος ηλεκτρικών ειδών, το οποίο στεγάζεται σε εμπορικό κέντρο στην οδό Ελ. Βενιζέλου, έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Μυτιλήνης! Παραβίασαν ένα παράθυρο σε ύψος τριών μέτρων, έφτασαν στον πρώτο όροφο του καταστήματος κι από εκεί κατέβηκαν στο ισόγειο όπου βρίσκεται το ΑΤΜ. Κάλυψαν με χαρτόκουτες τη βιτρίνα της εισόδου για να μην φαίνονται από τον δρόμο και παραβίασαν την θυρίδα εισαγωγής χρημάτων του ΑΤΜ χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό τροχό. Και αυτή τη φορά, όμως, στάθηκαν άτυχοι αφού το μηχάνημα περιείχε μόλις… 70 ευρώ!

Έτσι, το επόμενο ξημέρωμα αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους χτυπώντας το δημαρχείο Καλλονής. Παραβίασαν το παράθυρο μιας τουαλέτας στο πίσω μέρος του κτιρίου και κατευθύνθηκαν αμέσως στο γραφείο της Tεχνικής Yπηρεσίας του δήμου όπου, προφανώς, γνώριζαν ότι υπήρχαν χρήματα! Διέρρηξαν τα συρτάρια και σε ένα από αυτά βρήκαν 12.5000 ευρώ τα οποία είχαν αφήσει οι υπάλληλοι… Επειδή, όμως, δεν τους φάνηκαν αρκετά, άρπαξαν πάνω από το γραφείο του δημάρχου ένα χρηματοκιβώτιο διαστάσεων 40 επί 40 εκατοστών, το οποίο όμως δεν χρησιμοποιείτο μια και είχε χαθεί το κλειδί και, σύμφωνα με το δήμαρχο Δημήτρη Φαναραδέλλη, ήταν άδειο! Για να το βγάλουν από το Δημαρχείο, παραβίασαν μια πλάγια πόρτα και εξαφανίστηκαν αθέατοι.

Η τοπική Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, βγάζοντας περιπολίες σε όλους τους δρόμους του νησιού όπου υπάρχουν κτίρια- «στόχοι» διάρρηξης. Ωστόσο, οι κακοποιοί δεν άφησαν πίσω τους ίχνη.