Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΗΠΑ: Ομογενής κατηγορείται για δολοφονία δημοσιογράφου

Ένας 16χρονος ομογενής στη Νέα Υόρκη κατηγορείται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζορτζ Ουέμπερ.

Ο Γιάννης Κατέχης οδηγήθηκε στο Ποινικό Δικαστήριο του Μπρούκλιν όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού και παράνομη κατοχή φονικού μέσου.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης Ρέιμοντ Κέλι, ανακοίνωσε ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε τον 47χρονο δημοσιογράφο Τζορτζ Ουέμπερ, που εργαζόταν για χρόνια στο ραδιόφωνο του ABC.

Ο κ. Κέλι υποστήριξε ότι οι ντέντεκτιβ έχουν συγκεντρώσει ενοχοποιητικά στοιχεία για τον κατηγορούμενο που βρήκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του θύματος.

Οι αστυνομικές αρχές ισχυρίζονται ότι για τη σύλληψη του 16χρονου βοήθησε και ο Έλληνας πατέρας του που κατάγεται από το Μαθράκι της Κέρκυρας και σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ανήλικος κατηγορούμενος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος ανταποκρίθηκε σε αγγελία του θύματος που είχε αναρτήσει στον ιστοχώρο «Craig list» και με την οποία ζητούσε «ερωτικό σύντροφο», υπογραμμίζοντας ότι ήθελε «να τον πνίξει με ερωτικές πράξεις» και ότι θα τον αντάμειβε. Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, ο κατηγορούμενος φέρεται να μαχαίρωσε το δημοσιογράφο πενήντα φορές.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «New York Post», η Αστυνομία ανακάλυψε τον Τζορτζ Ουέμπερ με τα πόδια του δεμένα και εκτιμούν, όπως σημειώνεται, ότι το θύμα έβγαλε μαχαίρι για να ελευθερωθεί και όχι για να επιτεθεί στον 16χρονο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ανάκρισης είπε ότι είχε πιει βότκα μαζί με το θύμα και έκαναν χρήση κοκαΐνης. Επίσης, υποστήριξε ότι ο δημοσιογράφος έβγαλε μαχαίρι και τον απείλησε, αλλά κατάφερε να του το αρπάξει και να τον μαχαιρώσει.

Στην προσωπική σελίδα του στο «myspace» o Γιάννης Κατέχης εμφανίζεται θαυμαστής του Σατανά, έχοντας φωτογραφίες με τατουάζ και, μεταξύ άλλων, διακρίνονται γραφές με τον αριθμό 666.