Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Αυστραλία: Επιπλέον 330 άνδρες στο Αφγανιστάν

29 Απριλίου 2009

Επιπλέον 330 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και αστυνομικούς στο Αφγανιστάν θα αποστείλει η κυβέρνηση της Αυστραλίας, μετά την έκκληση των ΗΠΑ να υπάρξουν ενισχύσεις για την καταπολέμηση της δράσης των Ταλιμπάν, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κέβιν Ραντ.

Οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί θα συμβάλλουν στην εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και την φρούρηση των εκλογικών τμημάτων κατά τις προεδρικές εκλογές τον Αύγουστο, είπε ο Ραντ.

Η αποστολή ενισχύσεων θα μεγεθύνει την δύναμη της Αυστραλίας στο Αφγανιστάν στους περίπου 1.550 άνδρες, καθιστώντας την τήν μεγαλύτερη εκτός των χωρών-μελών του NATO.

«Η Αυστραλία δεν θα υποκύψει στην απειλή της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε πλάι στη σύμμαχό μας Αμερική στην αντιμετώπιση της απειλής αυτής», δήλωσε ο Ραντ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Ο θάνατος 10 Αυστραλών στρατιωτικών στο Αφγανιστάν από το 2001 έχει μειώσει σε σημαντικό βαθμό την υποστήριξη της κοινής γνώμης στην αποστολή, ωστόσο δημοσκόπηση του Australian National University κατέδειξε ότι το 53% των πολιτών εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ της συμμετοχής της χώρας στον πόλεμο.