Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Σίδνεϊ: Προβλήματα από τα συνεχή μπλακ άουτ

28 Απριλίου 2009

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε στο Σίδνεϊ το τρίτο μέσα σε ένα μήνα «μπλακ άουτ», που έπληξε την πόλη, αναγκάζοντας υπηρεσίες να εξοπλιστούν με γεννήτριες, μετά τον εγκλωβισμό ανθρώπων σε ανελκυστήρες, τη διακοπή λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών και την πρόκληση πολύ μεγάλης αναστάτωσης στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας EnergyAustralia, αργά το πρωί της Τρίτης υπήρξε μια διακοπή της ηλεκτροδότησης, η οποία έπληξε 30.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, περίπου το 1/3 των καταναλωτών της κεντρικής αγοράς του Σίδνεϊ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Australian Associated Press, κάποιοι εργαζόμενοι παγιδεύτηκαν σε ασανσέρ, αλλά οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της πόλης διεξήχθησαν κανονικά, όπως κανονικά συνεχίστηκαν και τα δρομολόγια των τρένων.

«Είναι ανησυχητικό που συνέβη περισσότερες από μία φορές τον τελευταίο μήνα» είπε ένας 30χρονος χρηματιστής, προσθέτοντας ότι η κατάσταση έχει σαφείς επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και εκφράζοντας την προσδοκία του «η κυβέρνηση θα κάνει κάτι με περισσότερο επαγγελματισμό και θα βελτιώσει τις υποδομές».

Στο τέλος του προηγούμενου μήνα, ένα σοβαρό «μπλακ άουτ» προκάλεσε χάος στην πόλη, με κυκλοφοριακές συμφορήσεις στις ώρες αιχμής και με δεκάδες εργαζομένους να εγκλωβίζονται σε ανελκυστήρες, ενώ έφευγαν από τη δουλειά τους.

Λίγες ημέρες αργότερα, ένα δεύτερο «μπλακ άουτ» διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε 55.000 καταναλωτές για περίπου μία ώρα και έθεσε εκτός λειτουργίας 50 φωτεινούς σηματοδότες και μία σήραγγα για αυτοκίνητα κάτω από το λιμάνι της πόλης.