Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Δέκα Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από έκρηξη

Δέκα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σήμερα από έκρηξη βόμβας στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε στρατιωτική πηγή.

Η βόμβα που φέρεται να είχε τοποθετηθεί από Κούρδους αντάρτες, μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) εξερράγη γύρω στις 06.30' τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), την ώρα που ένα στρατιωτικό όχημα διέσχιζε δρόμο κοντά στο χωριό Αμπαλί της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με τον ίδιο στρατιωτικό αξιωματούχο που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι στρατιώτες εκτελούσαν περιπολία ρουτίνας στο δρόμο αυτό που συνδέει τις επαρχίες Ντιγιάρμπακιρ και Μπινιόλ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk.

Πρόκειται για την πλέον αιματηρή επίθεση εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε εννέα.

Το ΡΚΚ τοποθετεί συχνά βόμβες και νάρκες σε οδικές αρτηρίες στις επιθέσεις του εναντίον των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.

Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον των κούρδων ανταρτών μετά την έκρηξη στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ που σημειώθηκε λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα του διοικητή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ.