Τρίτη 28 Απριλίου 2009

«Κανένα κρούσμα στην Ελλάδα»

«Ουδέν κρούσμα (σ.σ. της γρίπης των χοίρων) έχει παρουσιαστεί στην χώρα μας», διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Επίτροπος Υγείας Αντρούλα Βασιλείου έκανε λόγο για πιθανά ύποπτα κρούσματα της γρίπης των χοίρων και στη χώρα μας:
Συνέντευξη Τύπου Επιτρόπου Αντρούλας Βασιλείου για τη γρίπη των χοίρων

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το πόσα κρούσματα έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα ως ύποπτα [για τη γρίπη των χοίρων] και σε ποια κράτη μέλη βρίσκονται, η κ. Βασιλείου απάντησε:

«Δεν μπορώ να αναφερθώ σε συγκεκριμένους αριθμούς, ωστόσο, οι χώρες στις οποίες έχουν αναφερθεί ύποπτα κρούσματα που βρίσκονται υπό παρακολούθηση είναι η Δανία, η Σουηδία, η Ελλάδα, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ιρλανδία. Για τα περιστατικά που είχαν επισημανθεί σε άλλες χώρες όπως το Βέλγιο έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της γρίπης των χοίρων».

Δ. Αβραμόπουλος: Ουδέν κρούσμα έχει παρουσιαστεί στην χώρα μας

Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι στη χώρα μας έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής τέσσερα περιστατικά που προσήλθαν με δική τους πρωτοβουλία, δύο από τα μέλη της ομάδας τουριστών που είχαν πάει στο Μεξικό. Τα περιστατικά αυτά έχουν ελεγχθεί και είναι απλή εποχιακή γρίπη.

Όπως είπε ο υπουργός, συνεχίζονται ακατάπαυστα η έρευνα και η ιχνηλάτηση από τα Κέντρα Αναφοράς Νοσοκομείων υπό τη εποπτεία του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΚΕΠΥ.

Τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας

Στην ειδική τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας 210 – 52 12 054 και 210 – 52 22 339 καλούνται να απευθύνονται οι πολίτες σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος.