Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Μεξικό: Επτά νέοι ύποπτοι θάνατοι

Επτά νέοι θάνατοι για τους οποίους υπάρχει υποψία ότι προκλήθηκαν από τη γρίπη των χοίρων καταγράφηκαν χθες, Κυριακή, στο Μεξικό, ανακοίνωσε σήμερα ο υπεύθυνος Υγείας της μεξικανικής πρωτεύουσας. Οι δημοτικές υπηρεσίες υγείας δεν διευκρίνισαν αν επιβεβαιώνεται από εξετάσεις ότι ο ιός της γρίπης των χοίρων ευθύνεται για τους νέους θανάτους.

Ο επίσημος απολογισμός παραμένει στα 20 θανάσιμα κρούσματα και σε συνολικά 103 «πιθανούς» θανάτους από τη γρίπη των χοίρων, διευκρίνισε νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας.

Την ίδια στιγμή ο βρετανικός φαρμακευτικός όμιλος GlaxoSmithKline ανακοίνωσε σήμερα ότι παρέδωσε 100.000 δόσεις του αντι-ιϊκού σκευάσματός του Relenza στις μεξικανικές αρχές, προσθέτοντας ότι αναζητεί τρόπους αύξησης της παραγωγής του.

Παράλληλα εκπρόσωπος της βρετανικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας δήλωσε ότι μία γυναίκα που ήρθε στη Βρετανία από τον Καναδά νοσηλεύεται στη βορειοδυτική Αγγλία προληπτικά για να διαπιστωθεί ότι δεν έχει προσβληθεί από τη γρίπη των χοίρων.