Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Περίεργο κρούσμα δηλητηρίασης στο Πακιστάν

Πέντε Αφγανοί δάσκαλοι και 40 από τους μαθητές τους, τα περισσότερα κορίτσια, εισήχθησαν σε νοσοκομείο με έντονους πονοκεφάλους, ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της χώρας, το οποίο υποπτεύεται ότι πρόκειται για επίθεση με δηλητήριο που μεταδίδεται μέσω του αέρα.

Τα θύματα αρρώστησαν την Κυριακή το απόγευμα, κατά τη διάρκεια τελετής στο σχολείο στην περιοχή Σαντίκι της επαρχίας Παρουάν, περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Καμπούλ.

«Μεταξύ των ασθενών είναι 5 ενήλικες και 40 παιδιά, τα περισσότερα κορίτσια», δήλωσε ο Δρ Αμπντάλα Φαχίμ, εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Υγείας. «Προς το παρόν, μοιάζει να είναι δηλητηρίαση με ουσία που μεταδίδεται μέσω του αέρα. Αλλά ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί η ακριβής αιτία», δήλωσε ο Φαχίμ, ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής εμπλοκής στο περιστατικό, αλλά αναμένει τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων προκειμένου να παράσχει περισσότερες πληροφορίες.

«Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, το τμήμα Τοξικολογίας και η αστυνομία έχουν αναλάβει τις έρευνες. Όπως και σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις, είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι, ειδικά επειδή πρόκειται για δηλητήριο που μεταδίδεται μέσω του αέρα», δήλωσε ο Φαχίμ.