Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Βροχερό το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα συναντήσουν οι εκδρομείς του τριημέρου της Πρωτομαγιάς στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αύριο Πρωτομαγιά, καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται πρόσκαιρες βροχές, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην Αθήνα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και μικρής διάρκειας βροχές κυρίως στα βόρεια, ενώ το θερμόμετρο θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και θερμοκρασία μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου αναμένονται στη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο 2 Μαΐου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα θα παρατηρηθούν νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή 3 Μαΐου στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και το απόγευμα στην Κρήτη και τις Κυκλάδες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.