Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του Γκόρντον Μπράουν

24 Απριλίου 2009

Η δημοτικότητα του βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν βρίσκεται πλέον 18 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τους αντιπολιτευόμενους Συντηρητικούς μετά από την ανακοίνωση της Εργατικής κυβέρνησης για το επίπεδο ρεκόρ στο οποίο αναμένεται να φθάσει το δημόσιο χρέος, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

Αν οι Εργατικοί αποσπούσαν αυτό το ποσοστό στις επόμενες εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο του 2010, τότε οι Συντηρητικοί θα επέστρεφαν στην κυβέρνηση για πρώτη φορά από το 1997 εξασφαλίζοντας, μάλιστα, μία ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία 150 εδρών.

Στην πρώτη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη από την Τετάρτη που ο υπουργός Οικονομικών Αλιστερ Ντάρλινγκ παρουσίασε τον ετήσιο προϋπολογισμό για το 2009-2010, το κυβερνών Εργατικό Κόμμα έχασε τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες πέφτοντας στο 27%, ενώ το Συντηρητικό κέρδισε τέσσερις κι έφθασε στο 45%.

Η δημοσκόπηση της YouGov και της Daily Telegraph εμφανίζει το μεγαλύτερο προβάδισμα του κεντροδεξιού Συντηρητικού Κόμματος από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μία άλλη δημοσκόπηση της ICM για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian, που διενεργήθηκε την παραμονή της ανακοίνωσης του προϋπολογισμού δίνει στους Τόρις προβάδισμα δέκα ποσοστιαίων μονάδων.