Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Μεντβέντεφ: Το «Avatar» δεν θα υποκαταστήσει ποτέ τη θεατρική τέχνη

Η ταινία «Avatar» δεν θα υποκαταστήσει ποτέ την θεατρική τέχνη δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, την ημέρα που η Ρωσία εορτάζει την 150η επέτειο από τη γέννηση του Άντον Τσέχοφ, ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της.

«Οι νέες τεχνολογίες έχουν κάνει την εμφανισή τους, όμως το "Avatar" δεν θα υποκαταστήσει ποτέ το θέατρο, ακόμα και αν αυτή η ταινία είναι πολύ όμορφη, πολύ περίπλοκη και πολύ δαπανηρή», ανέφερε ο Μεντβέντεφ.

Το «Avatar» είναι μια τοιχογραφία της επιστημονικής φαντασίας που έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του κινηματογράφου. Όμως »η θεατρική τέχνη είναι αθάνατη παρ' όλες τις δυσκολίες», υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ στη διάρκεια συνάντησης με τους διευθυντές διάσημων θεάτρων, μεταξύ των οποίων ο Αντρέι Κοντσαλόφκσι, ο Ρίμας Τουμίνας και ο γερμανός Πέτερ Στάιν.

«Οι γονείς μου είχαν την πλήρη συλλογή των έργων του Τσέχοφ της περιόδου της Σοβιετικής Ένωσης, μιας εποχής όπου δεν τον εκτιμούσαν ιδιαίτερα. Όμως διαβάσαμε τα περισσότερα από όσα είχαμε. Και το ότι είχαμε το πλήρες έργο του Τσέχοφ ήταν μεγάλη ευτυχία», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι από λευκά τριαντάφυλλα, στη βάση του μνημείου που είναι αφιερωμένο στον Τσέχοφ στην Ταγκανρόγκ, υπό τα χειροκροτήματα δεκάδων θεατών, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από την ρωσική τηλεόραση.