Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Ξεκινούν οι εξεταστικές για Βατοπαίδι και Siemens

Αρχίζει τη Δευτέρα η διερεύνηση της υπόθεσης Βατοπαιδίου από την Εξεταστική Επιτροπή, ενώ την Τρίτη ξεκινά η διερεύνηση της υπόθεσης Siemens.

Εν τω μεταξύ, τον Κώστα Καραμανλή στήριξε για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς για την ευχαριστήρια επιστολή του πρώην πρωθυπουργού προς τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ενώ ο Πάνος Παναγιωτόπουλος συνέδεσε, ευθέως, το ΠΑΣΟΚ με την υπόθεση Siemens.

«Δεν κουράστηκαν ορισμένοι - και δεν αναφέρομαι σε στελέχη της ΝΔ, αναφέρομαι στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ - να προσπαθούν για λόγους δημιουργίας επίπλαστων εντυπώσεων να αμφισβητήσουν την ακεραιότητα και το ήθος ενός σημαντικού ηγέτη, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή;» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε επίσης ότι κανένα στέλεχος της ΝΔ δεν αμφισβητεί και ούτε διανοείται να αμφισβητήσει την ακεραιότητα, το ήθος και την προσφορά στον τόπο του Κώστα Καραμανλή, ενώ τόνισε ότι αυτό δήλωσε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους και ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς. Συμπλήρωσε επίσης ότι αν κάποια ΜΜΕ απομονώνουν φράσεις ή τις παρερμηνεύουν ή διαστρεβλώνουν το μήνυμά τους, αυτό δεν αφορά τη ΝΔ, ενώ ανέφερε πως σωστά έχει ξεκαθαριστεί από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού ότι «αυτή η περίφημη επιστολή είναι τυπική και μία από τις χιλιάδες που έφυγαν από το γραφείο της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή προς χιλιάδες παραλήπτες».