Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Kαταιγίδες το Σαββατοκύριακο - Χιονιάς από εβδομάδα

Από σήμερα και όλο το Σαββατοκύριακο βροχές και καταιγίδες θα πλήττουν όλη τη χώρα, ενώ από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται και νέα σφοδρότερη επέλαση του χιονιά.

Εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα από το κύμα του χιονιά που πέρασε, καθώς οι αντιολισθητές αλυσίδες εξακολουθούν να είναι απαραίτητες σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Την ίδια ώρα, τα σχολεία στις Σέρρες θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Παρασκευή, ενώ τα σχολεία στα Γρεβενά θα αρχίσουν μία ώρα αργότερα.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπει η ΕΜΥ.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Νησιά Ιονιου, ήπειρος, δυτική στερεα, δυτική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπείρου. Τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν.

Θεσσαλία, ανατολική στερεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.

Κυκλάδες, Κρήτη : Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Αττική: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς κελσιου.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
Θερμοκρασία: από 5 έως 10 βαθμούς κελσιου.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα

Ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά. Τα φαινόμενα αυτά τη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

Ο καιρός προβλέπεται με αυξημένες νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βόρειοι 6 με 8 και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.