Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Νέες απολύσεις από την GlaxoSmithKline

Η γιγαντιαία Βρετανική φαρμακευτική εταιρία GlaxoSmithKline θα απολύσει άλλους 4.000 εργαζόμενους καθώς συνεχίζει την αναδιάταξη του προσωπικού της και επικεντρώνεται στις αναδυόμενες αγορές, γράφει η εφημερίδα The Sunday Times.

Η πλειοψηφία των εργαζόμενων που θα χάσουν τις δουλειές τους βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η GSK, η οποία απασχολεί λίγους λιγότερους από 100.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, αναμένεται να επισημοποιήσει τα σχέδιά της για τις περικοπές θέσεων εργασίας όταν παρουσιάσει τα οικονομικά αποτελέσματά της για το έτος την Πέμπτη, γράφουν οι Times.

Η αγγλοσουηδική ανταγωνίστριά της AstraZeneca ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να περικόψει άλλες 8.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως έως το 2014, συνεχίζοντας την προσπάθειά της να μειώσει τα κόστη παρά τα αυξανόμενα κέρδη της.

Αν και η GSK συνεχίζει να αναπτύσσει εντατικά νέα φάρμακα, στρέφεται όλο και περισσότερο σε αναπτυσσόμενες αγορές για να επιτύχει ταχύτερη ανάπτυξη. Η τάση αυτή την οδήγησε να απολύσει 2.000 πωλητές στις Ηνωμένες Πολιτείες και να προσλάβει 1.500 υπαλλήλους στην Κίνα.

Οι μεγάλοι παίκτες στην παγκόσμια φαρμακευτική βιομηχανία βλέπουν τα κέρδη τους να συμπιέζονται καθώς μειώνουν την εξάρτησή τους από τα πιο εμπορικά τους φάρμακα, για τα οποία πολλές από τις πατέντες αναμένεται να λήξουν σύντομα.