Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Νέα επέλαση του χιονιά στα μέσα της εβδομάδας

Βροχές και καταιγίδες όλο το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα. Νέα σφοδρότερη επέλαστη του χιονιά στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Ηλιόλουστος και ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα στην Αττική.

Τα χιόνια παραμένουν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας όμως νέες χιονοπτώσεις δεν θα έχουμε μέχρι την ερχομενη Τρίτη με Τετάρτη. Βροχές όμως και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το Σαββατοκυύριακο εκτός από την Αττική όπου ο καιρός θα θυμίζει λίγο...άνοιξη.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Οι βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και η περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το Σάββατο.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπείρου. Τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 ενισχυμένοι το βράδυ στα νότια στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα

Ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά. Τα φαινόμενα αυτά τη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

Ο καιρός προβλέπεται με αυξημένες νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βόρειοι 6 με 8 και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.