Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Αιματηρές συγκρούσεις στο Αφγανιστάν

Νατοϊκά στρατεύματα συγκρούστηκαν με τον αφγανικό στρατό με αποτέλεσμα τέσσερις Αφγανοί στρατιώτες να σκοτωθούν και έξι να τραυματιστούν, ανακοίνωσε Αφγανός περιφερειακός αξιωματούχος.

Εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Ουαρντάκ, νοτιοδυτικά της Καμπούλ, είπε ότι ξένες δυνάμεις και αφγανικά στρατεύματα διεξήγαγαν από κοινού επιχειρήσεις το βράδυ της Παρασκευής στην επαρχία όταν άρχισε η μία πλευρά να βάλλει εναντίον της άλλης.

«Τέσσερις Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν όταν οι ξένες δυνάμεις έπληξαν από αέρος θέσεις τους. Δεν γνωρίζουμε γιατί συνέβη αυτό αλλά είναι πραγματικά λυπηρό», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η επίθεση είχε στόχο προχωρημένο φυλάκιο του αφγανικού στρατού στην περιοχή που είχε τελευταία δημιουργηθεί.

Από την Isaf έγινε λόγος για «τυχαίο γεγονός» μεταξύ δυτικών και αφγανικών δυνάμεων, αλλά δεν ανακοινώθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες. «Συνεργαζόμαστε με το υπουργείο Άμυνας για να διευκρινιστούν οι συνθήκες που συνέβη το περιστατικό», ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.