Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Χονγκ Κονγκ

Τέσσερις άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση πενταόροφης πολυκατοικίας στο Χονγκ Κονγκ.

Τα θύματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του κτιρίου, που είχε ανεγερθεί πριν 50 χρόνια, από διασώστες που εργάζονται στον τόπο της καταστροφής από το απόγευμα της Παρασκευής.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το κτίριο, σε μια υποβαθμισμένη περιοχή στο Κόουλουν, μετατράπηκε σε ένα σωρό τούβλων και σκόνης μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Ένας από τους αυτόπτες είπε ότι είδε μια γυναίκα να προσπαθεί να βγει από ένα παράθυρο καθώς το κτίριο «κατέρρεε σαν ντόμινο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εργάτες που ανακαίνιζαν ένα κατάστημα στο ισόγειο επιχείρησαν να προειδοποιήσουν τους κατοίκους, βγαίνοντας έξω και φωνάζοντας «το κτίριο πέφτει».

Ο Ντόναλντ Τσανγκ, επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, επισκέφθηκε το σημείο, εξέφρασε τη λύπη του για αυτή την «αληθινή τραγωδία» κι υποσχέθηκε να λάβει μέτρα για να προληφθούν παρόμοιες καταστροφές.

Το κτίριο ήταν στη συνοικία Το Κουάν Ουάν, όπου βρίσκονται πολλά πεπαλαιωμένα, ερειπωμένα κτίρια, πολλά από τα οποία έχουν κατατμηθεί σε δωμάτια με χωρίσματα για να χωρέσουν όσους περισσότερους ενοίκους είναι δυνατόν.