Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Βόμβα σκότωσε 15χρονο στα Πατήσια

Ένα 15χρονο αγόρι αφγανικής καταγωγής έχασε τη ζωή του, το βράδυ της Κυριακής, από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού στα Πατήσια.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν η 10χρονη αδελφή και η μητέρα του θύματος. Το κορίτσι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και η μητέρα του στον «Ερυθρό Σταυρό».

Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε τσάντα σε κάδο απορριμμάτων, έξω από το κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων στην οδό Ιακωβάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία από την πρώτη κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία η τραγική μητέρα, τη τσάντα άνοιξε η αδελφή του θύματος, η οποία αντίκρισε το ρολόι του μηχανισμού. Ο 15χρονος όμως έκλεισε τη τσάντα, νομίζοντας ότι πρόκειται απλά για ένα χαλασμένο ρολόι. Δυστυχώς όμως ο μηχανισμός εξερράγη στα χέρια του.

Η οικογένεια των Αφγανών μεταναστών έψαχνε κάθε βράδυ στους κάδους απορριμμάτων για τρόφιμα και διάφορα αντικείμενα. Μάλιστα, γείτονες γνώριζαν την οικογένεια και συχνά άφηναν πράγματα στους κάδους, όπως γυάλινα μπουκάλια, για να τα βρουν το πρωί και να βγάλουν το δικό τους «μεροκάματο».

Στον τόπο της έκρηξης βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, οι οποίοι διεξάγουν έρευνες, καθώς εκτιμάται από την αστυνομία ότι εκεί βρίσκεται γιάφκα τρομοκρατών.

Εν τω μεταξύ, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι το βράδυ της Κυριακής, στις 20.46, άγνωστος τηλεφώνησε σε τηλεοπτικό σταθμό και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην ΕΒΕΕ στα Πατήσια και θα σκάσει σε 6 λεπτά.

Από την άμεση διερεύνηση της τηλεφωνικής προειδοποίησης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, διαπιστώθηκε ότι στην περιοχή των Πατησίων δεν υφίσταται υπηρεσία ή φορέας με τα δοθέντα στοιχεία, αφού δε, ελήφθη υπόψιν ότι είχε παρέλθει ο χρόνος που είχε οριστεί από τον άγνωστο, το τηλεφώνημα χαρακτηρίστηκε ασαφές. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζεται ο τυχόν συσχετισμός του τηλεφωνήματος με το περιστατικό της έκρηξης, καταλήγει η ανακοίνωση.

«Οι δολοφόνοι βρίσκονται απέναντι στην ελληνική κοινωνία, γι αυτό είναι χρέος μας να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μετέβη στο σημείο της έκρηξης.

«Δυστυχώς ο κ. Χρυσοχοΐδης έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο την αδράνεια και την αβουλία της κυβέρνησης σε έναν εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα».

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης κάποτε είχε δηλώσει ότι η Αθήνα ξεπέρασε την Καμπούλ σε βόμβες. Δυστυχώς η κουβέντα του αυτή επιβεβαιώνεται καθημερινά. Η κυβέρνηση δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει την κατάσταση, φοβούμενη το πολιτικό κόστος από τους αριστεριστές», αναφέρει ο ΛΑ.Ο.Σ σε ανακοίνωσή του.