Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Χάνουμε τα παιδιά μας από το άρρωστο Ε.Σ.Υ.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος ενός νεογνού στην Κω, το οποίο δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ένα 24ωρο ζωής.

Το βρέφος γεννήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, στην Κω, προφανώς, με πρόβλημα στην καρδιά που δεν διεγνώσθη από τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη η μητέρα του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το βρέφος εξετάστηκε από την ιδιώτη παιδίατρο, Ξανθίππη Σημαντήρη, καθώς το Γενικό Νοσοκομείο Κω παραμένει εδώ και δύο χρόνια χωρίς ιατρό με αυτή την ειδικότητα.

Η συμφωνία είχε γίνει εξαρχής με τους γονείς Χρήστο και Βικτώρια Χόνδρου.

Θα έπρεπε εκείνοι να πληρώσουν από την τσέπη τους όλες τις επισκέψεις της παιδιάτρου.

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τον θάνατο νεογνού και στην Κω

Το Σάββατο το πρωί, το νεογνό παρουσίασε δύσπνοια. Τότε ειδοποιήθηκε και πάλι η ιδιώτης παιδίατρος, η οποία ζήτησε το βρέφος να μεταφερθεί στην Αθήνα, καθώς, σύμφωνα με τον Χρήστο Χόνδρο, τους είπαν ότι το νεογνό πάσχει από κάποια συνηθισμένη λοίμωξη, που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί στην Αθήνα.

Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, για να ξεκινήσει η διαδικασία της διακομιδής. Όμως, μετά από 30 λεπτά, το νεογνό εξέπνευσε.

Τελικά, μετά τις αντιδράσεις και τα αναπάντητα ερωτήματα, δόθηκε εισαγγελική παραγγελία να μεταφερθεί το άψυχο σώμα του βρέφους στο νεκροτομείο Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.