Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Απειλεί τις ΗΠΑ ο Μπιν Λάντεν με νέο μήνυμά του

Νέο ηχογραφημένο μήνυμα με... αποδέκτη τον αμερικανικό λαό έστειλε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο ηγέτης της αλ Κάιντα απειλεί ότι θα σκοτώνει κάθε Αμερικανό που θα συλλαμβάνει όμηρο, εάν οι ΗΠΑ εκτελέσουν τον κύριο οργανωτή των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, που θεωρείται ότι είναι Χάλεντ Σεΐχ Μοχάμεντ, και τους συντρόφους του.

Στο μήνυμά του, το οποίο μεταδόθηκε από το αραβικό δίκτυο «Αλ Τζαζίρα», ο Μπιν Λάντεν κατηγορεί τον Μπαράκ Ομπάμα ότι «ακολουθεί την ίδια πολιτική με τον προκάτοχό του», κυρίως με την κλιμάκωση του πολέμου στο Αφγανιστάν και με την άδικη μεταχείριση των κρατουμένων.

Στο μεταξύ, στις Ηνωμένες Πολιτείες εκκρεμεί η απόφαση των αρχών για επιλογή πολιτικού ή στρατιωτικού ποινικού δικαστηρίου, το οποίο θα δικάσει τον Χάλεντ Σεΐχ Μοχάμεντ και ακόμη τέσσερις υπόπτους ως συνενόχους του. Όλοι κρατούνται στις φυλακές του Γκουαντάναμο και σχετίζονται με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, στην Σαουδική Αραβία έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες περισσότεροι από 100 άνθρωποι, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές, σχετίζονται με την αλ Κάιντα και θεωρούνται ύποπτοι για την προετοιμασία σειράς επιθέσεων δολιοφθοράς εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και λοιπών υποδομών.