Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ψώνια με 5 ευρώ στην τσέπη

Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, οδηγούν με ακρίβεια όλο και περισσότερους πολίτες στη φτώχεια. Φοιτητές, συνταξιούχοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, παλεύουν καθημερινά για να μπορέσουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες αλλά και για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα της επόμενης μέρας

Ο αγώνας αυτός όμως φαίνεται να είναι άνισος. Από τη μία πλευρά οι αυξήσεις στα αγαθά πρώτης ανάγκης, και από την άλλη οι μειώσεις μισθών και η ανεργία, γονατίζουν τους Έλληνες.

Το ρεπορτάζ της zougla.gr, δείχνει πως αποτέλεσμα όλων αυτών των ξαφνικών καθημερινών αλλαγών στην κοινωνική ζωή, είναι να συναντά κανείς πολίτες που έχουν στην τσέπη από 2,5 μέχρι και 20 ευρώ για να περάσουν την ημέρα τους αλλά και σε πολλές περιπτώσεις να περάσουν περισσότερες από μία ημέρες.


Τα μπακάλικα της γειτονιάς, αν και πιο φιλόξενα από τα χαώδη πολυκαταστήματα, κρύβουν την δικιά τους μιζέρια. Οι καταστηματάρχες του είδους κάνουν λόγο για πτώση του τζίρου τους μέχρι και 50%, ενώ όπως εξηγούν έχουν ανοίξει για καλά τα μπλοκάκια τους και γράφουν βερεσέ. Αν δεν το κάνουν, θα κλείσουν πιο γρήγορα. Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο, όλο και κάτι θα εισπράξουν.