Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Απαγορεύουν τα κινητά στα αυτοκίνητα;

Πληθαίνουν οι φωνές στην Αυστραλία που ζητούν την ολική απαγόρευση χρήσης του κινητού τηλεφώνου μέσα στο αυτοκίνητο. Τις τελευταίες ημέρες, σε αυτές τις φωνές προστέθηκε και αυτή της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας που προτείνει στην πολιτειακή κυβέρνηση να ψηφίσει νόμο που να απαγορεύει τη χρήση των κινητών στα αυτοκίνητα.

Την απαγόρευση ζήτησε επίσης και η ομοσπονδιακή επιτροπή που ασχολείται με θέματα ασφαλούς οδήγησης. Στη σχετική έρευνα που έκανε η επιτροπή, με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, προτείνει και την απαγόρευση όλων των συσκευών κινητών τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που είναι εφοδιασμένα με ακουστικά και για να συνομιλήσεις δεν χρησιμοποιείς τα χέρια.

ANTE ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΝΑ ΜΗ ΕΧΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΣΕ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ. ΤΡΕΧΑΓΥΡΕΥΕ.

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΖΠΥΜΕ ΠΟΥ ΟΛΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΔΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΟΣΟ ΘΕΣ.