Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Μαζικές απολύσεις δασκάλων στη Νέα Υόρκη

Χιλιάδες δάσκαλοι απολύονται από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάϊκλ Μπλούμπεργκ, για να μειωθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού της πόλης.

Η Δημοτική Αρχή της Νέας Υόρκης πρόκειται να απολύσει χιλιάδες δασκάλους σε μια προσπάθεια να μειώσει το έλλειμμα και να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της πόλης, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο βαθύπλουτος δήμαρχος Μάϊκλ Μπλούμπεργκ, την Πέμπτη.

Περίπου 4.700 εκπαιδευτικοί προορίζονται να χάσουν τη δουλειά τους, παρά το γεγονός ότι άλλες 1.500 θέσεις εργασίας θα χαθούν καθώς οι δάσκαλοι που τις κατείχαν μέχρι τώρα, είτε αποσύρονται εθελοντικά είτε βγαίνουν στη σύνταξη.

Ο Μπλούμπεργκ έχει ήδη ανακοινώσει από το Νοέμβριο την απομάκρυνση περίπου 10.000 από τις 300.000 δημοσίους υπαλλήλους, σε μια προσπάθεια να κλείσει το «άνοιγμα» 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων του δημοτικού προϋπολογισμού.

Οι αναγγελθείσες περικοπές θα συνεισφέρουν περίπου 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Όμως με περισσότερο από ένα εκατομμύριο μαθητές η πόλη της Νέας Υόρκης αντιπροσωπεύει την μεγαλύτερη σχολική επικράτεια στις Ηνωμένες Πολιτείες.