Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

«Πήρε κεφάλια» στρατηγών ο Μεντβέντεφ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, απέπεμψε 7 στρατηγούς του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο υπάγονται οι ρωσικές υπηρεσίες δημόσιας ασφάλειας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, χωρίς, ωστόσο, να προχωρήσει σε διευκρινίσεις.

Ανάμεσα στους στρατηγούς αυτούς είναι ο αναπληρωτής διευθυντής του παραρτήματος του Υπουργείου Εσωτερικών στη Μόσχα, ο γενικός επιθεωρητής του ίδιου υπουργείου και αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι παραρτημάτων στην περιφέρεια.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό αν οι αποπομπές σχετίζονται με την επίθεση αυτοκτονίας τον Ιανουάριο στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 37 άνθρωποι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος Μεντβέντεφ άρχισε τον Δεκέμβριο του 2009 μια μεταρρύθμιση στο σώμα της αστυνομίας, ύστερα από αρκετά σκάνδαλα απαγωγών, δολοφονιών, βασανισμών και εκβιασμών για λύτρα, στα οποία εμπλέκονταν αστυνομικοί. Η μεταρρύθμιση αυτή προέβλεπε τη μείωση κατά 20% του προσωπικού του Υπουργείου Εσωτερικών έως το 2012, αύξηση των αποδοχών και μια αυστηρότερη επιλογή για τις νέες προσλήψεις αστυνομικών.