Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Νέο σόου: «Η στιγμή της ιστορικής αλήθειας»

Δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ κατέθεσαν προχθές ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού με αφορμή το «1821» του ΣΚΑΪ. Στο κείμενό τους υποστηρίζουν ότι η σειρά δεν είναι μια «ιστορική περιγραφή», αλλά μια «ξεκάθαρα ιδεολογική ερμηνεία της ελληνικής ιστορίας». Ο κ. Γερουλάνος καλείται να απαντήσει αν έχει την πρόθεση να δημιουργήσει στη δημόσια τηλεόραση ένα «αντίστοιχο ντοκιμαντέρ» για το 1821, που όμως θα προβάλλει την «ιστορική αλήθεια» και όχι την «παραποίηση της ιστορίας», όπως συμβαίνει με την παραγωγή του ΣΚΑΪ. Μα, τουλάχιστον θεωρητικά, η ΕΡΤ είναι ή πρέπει να είναι ανεξάρτητη, δεν παίρνει παραγγελίες από την κυβέρνηση. Αφήστε που ένα «αντι-ΣΚΑΪ 1821» της ΕΡΤ θα ήταν η καλύτερη διαφήμιση για τη σειρά του ΣΚΑΪ!

Θα μπορούσαμε να υποβάλουμε μια πρόταση προς την ΕΡΤ για ένα τηλεπαιχνίδι ιστορικών γνώσεων για την Επανάσταση του 1821 με τίτλο «Η στιγμή της ιστορικής αλήθειας», μια παραλλαγή του σόου «Η στιγμή της αλήθειας», το οποίο είχε προβληθεί στον ΑΝΤ1 τη σεζόν 2008-2009 και που τη συνέχισή του απαγόρευσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Μάλιστα, δεν χρειάζεται να αναζητηθεί παρουσιάστρια, αφού η Ευγενία Μανωλίδου έχει καταξιωθεί σ’ αυτό το ρόλο.

Στη νέα κρατική και αντικειμενική «Στιγμή της ιστορικής αλήθειας» θα συμμετέχουν υποχρεωτικά όλοι οι συντελεστές της εκπομπής του ΣΚΑΪ, από τους σκηνοθέτες και τους ιστορικούς συμβούλους μέχρι τους τεχνικούς και τους ενδυματολόγους. Κάθε φορά ο παίκτης θα κάθεται στη γνωστή πολυθρόνα και θα απαντά στις ερωτήσεις που θα του υποβάλει η παρουσιάστρια και τις οποίες θα έχει συντάξει η επιστημονική ομάδα της εκπομπής, που θα την απαρτίζουν οι αδελφοί Αδωνις και Λεωνίδας Γεωργιάδης και οι οποίοι ήδη θα γνωρίζουν τις σωστές απαντήσεις. Ετσι, θα αποκαλυφθεί ο φιλοτουρκισμός των συντελεστών της σειράς του ΣΚΑΪ, οι οποίοι είναι «γνωστοί άλλωστε για την ιδεολογική τους στράτευση», σύμφωνα με την ερώτηση.

Για να αυξηθεί η τηλεθέαση, το νέο σόου στην κρατική τηλεόραση θα μπορεί να συνδυάζεται με μουσικοχορευτικά νούμερα («Dancing with the Greeks»), με πατριωτικά άσματα που θα τα ερμηνεύουν η Εφη Σαρρή, η Μαρία Μπεκατώρου και άλλες εθνικές καλλιτέχνιδες, αλλά και με ένα διαγωνισμό μαγειρικής για την ανάδειξη του «Τοπ Ελληνα Σεφ», που θα ειδικεύεται στις καθαρόαιμες ελληνικές συνταγές. Οσοι παίκτες παίρνουν χαμηλή βαθμολογία στους ελληνικούς χορούς ρούμπα, τσα-τσα, μάμπο κ.λπ. ή εισάγουν τουρκικές πινελιές στην ελληνική κουζίνα θα παραδίδονται στη χλεύη του έθνους, όχι μόνο σαν διαστρεβλωτές της ιστορίας αλλά και του ελληνικού πολιτισμού.